MOL finanteaza 18 proiecte de terapie emotionala si interventii psihosociale pentru copii bolnavi, in cadrul Programului MOL pentru sanatatea copiilor
- MOL Romania finanteaza 18 proiecte de terapie emotionala, terapie prin arta si interventii psihosociale, selectate in cadrul editiei a 12-a a Programului MOL pentru sanatatea copiilor, organizat impreuna cu Fundatia Pentru Comunitate.
- Suma totala alocata este de 400.000 de lei, iar proiectele se vor desfasura in beneficiul a 773 de copii si al familiilor lor.
- In cadrul celor 12 editii ale Programului MOL pentru sanatatea copiilor, au fost finantate 227 de proiecte cu peste 4 milioane de lei, in beneficiul a aproape 13.000 de copii si adolescenti.
1 februarie 2021, CLUJ-NAPOCA – MOL Romania va finanta 18 proiecte de terapie emotionala, terapie prin arta si interventii psihosociale, suma alocata acestora fiind de 400.000 de lei. Este vorba despre proiecte selectate in cadrul celei de-a 12-a editii a Programului MOL pentru sanatatea copiilor, organizat impreuna cu Fundatia Pentru Comunitate. Beneficiarii finali vor fi 773 de copii care traiesc cu diferite dizabilitati, sufera de boli cronice sau se afla in curs de recuperare dupa afectiuni grave.
„MOL Romania isi mentine angajamentul asumat de a fi partenerul de nadejde al comunitatilor. Continuam si in acest an programul de responsabilitate sociala pentru sanatatea copiilor. Aceasta editie, mai mult decat cele precedente, ne-a aratat cat de necesar este ajutorul nostru. Pandemia a acutizat problemele copiilor cu dizabilitati sau boli cronice, adaugand suferintelor lor si stari de anxietate si stres. Ne-a dat speranta faptul ca multe ONG-uri de specialitate au pregatit un raspuns profesional, au imbogatit si adaptat metodologia aplicata, au abordat noi moduri profunde de lucru cu copiii, dar si cu familiile acestora. MOL Romania va ramane un sustinator al eforturilor acestora si suntem convinsi ca, impreuna, putem schimba in bine vietile acestor copii”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL Romania.
Cele 18 proiecte castigatoare au fost selectate dintr-un total de 77 de propuneri primite in perioada 2 noiembrie – 2 decembrie 2020. Proiectele au fost depuse de organizatii neguvernamentale specializate in proiecte de terapie emotionala, terapie prin arta si interventii psihosociale pentru copii si tineri cu deficiente, cu boli cronice sau aflati in curs de recuperare dupa afectiuni grave. Organizatiile inscrise provin din 26 de judete, iar 43 dintre acestea au mai participat si la editiile precedente ale Programului. Proiectele selectate pentru finantare vor fi implementate in perioada februarie–august 2021.
Dintre cele 18 ONG-uri castigatoare, 8 obtin finantare pentru prima data, in timp ce 10 au mai beneficiat de sprijin si la editiile anterioare.
Organizatiile castigatoare provin din Bucuresti si din judetele Bihor, Brasov, Cluj, Covasna, Galati, Giurgiu, Harghita, Mures. In activitatile terapeutice si interventii psihosociale vor utiliza
diverse metode, precum terapia prin arta (muzica, desen, pictura), terapia prin joc, terapiile emotionale (marionete, jocuri de rol, psihodrama pentru copii, povesti terapeutice), integrarea senzoriala, terapia ocupationala, terapiile asistate de animale.
„Perioada de implementare a proiectelor finantate in cadrul acestei editii va fi mai scurta, va dura sapte luni, incepand din februarie. Oferim informatii tuturor ONG-urilor interesate, atat in decursul celor sapte luni, cat si la final, in septembrie, cand organizatiile sustinute vor prezenta public rezultatele proiectelor realizate. Mentinem intentia noastra de a acorda si in acest an Premiul MOL pentru sanatatea copiilor organizatiei care realizeaza cel mai bun proiect, impreuna cu invitatia de a delega un membru in juriul editiei viitoare. Este o practica a informarii cuprinzatoare si sansei egale pentru toti cei interesati in pregatirea si inscrierea proiectelor la acest concurs”, a declarat Andras Imre, directorul executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.
Lista proiectelor finantate poate fi accesata pe www.molromania.ro si www.pentrucomunitate.ro .
Despre Programul MOL pentru sanatatea copiilor
Programul MOL Pentru sanatatea copiilor este organizat de Fundatia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispozitie de MOL Romania. Programul a fost lansat in 2009 si este destinat organizatiilor non-profit, respectiv organizatiilor nonguvernamentale (fundatii, asociatii, federatii) si organizatiilor religioase care deruleaza proiecte de terapie si de interventii psihosociale pentru copii cu deficiente, boli cronice sau in curs de recuperare dupa afectiuni grave.
In cei 12 ani de existenta, prin Programul MOL pentru sanatatea copiilor au fost finantate cu peste 4 milioane de lei un numar de 227 de proiecte de care au beneficiat aproape 13.000 de copii si adolescenti.
Programul MOL pentru sanatatea copiilor a fost premiat in 2013, 2015 si 2018 la Gala Societatii Civile si la Romanian CSR Awards.
Juriul editiei 2020 a fost format din: Violeta Stan, medic primar de neurologie si psihiatrie a copilului si adolescentului, Coordonator national al Academiei Europene pentru Dizabilitatile Copilului, Mugur Ciumageanu, membru in Comisia de psihologie clinica si psihoterapie al Colegiului Psihologilor din Romania, vicepresedintele Asociatiei Romane de Psihiatrie Comunitara, Sorin Predescu, Lector universitar la Universitatea de Vest din Timisoara, Facultatea de Sociologie si Psihologie, Departamentul Stiintele Educatie, Vargancsik Iringó, Lector universitar la Universitatea de Arte Targu Mures, specialista in pedagogie sociala si Erika Weisz, medic specialist medicina de familie, fiziokinetoterapeut, practica hipoterapia in Romania din 2012 in cadrul Asociatiei HorsEmotion din Timisoara,.
Despre MOL Romania
MOL Romania este o subsidiara a MOL Group si una dintre cele mai importante companii petroliere din Romania, cu o prezenta de 25 ani pe piata autohtona. MOL Romania are un portofoliu extins de produse si servicii in domeniul comertului de carburanti, lubrifianti, produse petrochimice si bitum. In prezent, compania detine un numar de 240 de statii de servicii, 2 depozite de carburanti, la Giurgiu si Tileagd si un terminal LPG la Tileagd. MOL Romania are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la Bucuresti, un sediu administrativ la Arad si un numar de aproximativ 250 de angajati proprii. MOL Romania a fost prima companie petroliera care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate in clasamentul programelor de loialitate din Romania in cadrul cercetarii de piata QUDAL. Incepand cu anul 2018, MOL Romania este parte a proiectului NEXT-E care vizeaza instalarea a 40 de statii de incarcare pentru autovehicule electrice. MOL Romania este un membru activ al comunitatilor in care opereaza, printr-o platforma extinsa de programe sociale precum Premiul Mentor, Program MOL pentru sanatatea copiilor sau Permis pentru viitor.
Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie de petrol si gaze internationala integrata si independenta, cu sediul central in Budapesta, Ungaria. Are operatiuni in peste 40 de tari, o forta de lucru dinamica formata din 25.000 de angajati in intreaga lume si peste 100 de ani de experienta in industrie. Activitatile de explorare si productie ale Grupului MOL sunt sustinute de o experienta de peste 75 de ani in domeniul hidrocarburilor. In prezent, activitatile de productie se desfasoara in 9 tari, iar cele de explorare in 14 tari. Grupul MOL controleaza trei rafinarii si doua unitati petrochimice la nivelul managementului integrat al lantului de aprovizionare in Ungaria, Slovacia si Croatia. Compania are, de asemenea, o retea de aproximativ 1.933 de statii de servicii in 10 tari din Europa Centrala si de Est, dintre care 240 in Romania.
Despre Fundatia Pentru Comunitate
Fundatia Pentru Comunitate este o organizatie non-profit infiintata la Cluj in 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoasterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel incat lumea noastra sa devina mai prietenoasa. Pentru realizarea scopurilor anuntate, Fundatia sprijina activitati in domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv si de recreatie. Sprijina, de asemenea, copii si tineri in suferinta, precum si acele organizatii care se ocupa de insanatosirea si de reabilitarea lor.
Adauga comentariu