Home » Festivalul International de Teatru de la Sibiu prezinta duminica un maraton al artelor spectacolului, cu teatru, dans, muzica, lansari de carte, expozitii si acrobatii
Evenimente

Festivalul International de Teatru de la Sibiu prezinta duminica un maraton al artelor spectacolului, cu teatru, dans, muzica, lansari de carte, expozitii si acrobatii

teatro concordia

Festivalul International de Teatru de la Sibiu continua in 22 august 2021 – cea de-a treia zi a manifestarii – cu un program menit sa bucure iubitorii artelor si ai frumosului. In cetatea Sibiului, transformata intr-o uriasa scena, dar si in imprejurimi, sunt prezentate spectacole de teatru, concerte de muzica variate, conferinte, lansari de carte si expozitii in zeci de spatii si in pietele publice ale orasului.
Pentru cea de-a XXVIII-a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu, care se desfasoara in perioada 20-29 august 2021, sunt programate peste 600 de evenimente in sali de spectacole, in biserici, in sali de conferinte, in spatii deschise si in localitatile din vecinatatea Sibiului.
Publicul are la dispozitie si aplicatia de mobil FITS, care poate fi descarcata gratuit din APP Store si Google Play. Aceasta cuprinde programul, locatiile de desfasurare, ofera optiunea de personalizare a agendei zilnice, include informatiile cele mai relevante despre acces, posibilitatea de a achizitiona bilete la reprezentatiile fizice si abonament online, precum si raspunsurile la intrebarile frecvente, alaturi de multe alte surprize. FITS APP este un proiect realizat in parteneriat cu UniCredit Bank.
In continuare, publicul poate urmari o serie de evenimente si spectacole si in mediul online, pe www.sibfest.ro, spectacole care sunt disponibile pentru vizionare doar in intervalul orar programat. Pentru vizionarea spectacolelor online, accesati www.sibfest.ro si selectati din meniu sectiunea program. In sectiune, selectati butonul FITS ONLINE. Se va afisa programul spectacolelor online disponibile in abonament, pe care va rugam sa il cumparati de pe www.entertix.ro, pentru a primi acces.

Selectie de spectacole din programul FITS 2021, din 22 august 2021

DE CEALALTA PARTE A LUMII
Teatrul National “Radu Stanca” Sibiu
Un spectacol de Alexandra Badea
Scenografie: Cosmin Florea
Muzica originala: Claudiu Urse
Regia tehnica: Nicusor Vacariu
Sunet: Costin Todirenchi
Lumini: Dorin Parau, Ioan Macrea
Video: Claudiu Mihailescu
Recuzita: Ana Dumitru
Cabine: Adriana Moga
Asistent regie si sufleor: Corina Predescu
Manager de proiect: Ioana Nistorescu
Traducerea in limba engleza: Silvana Vulcan
Sincronizarea: Diana Merlan
Spectacol realizat cu sprijinul proiectului european Be SpectACTive!
Distributie: Oana Branzan/Gabriela Pirliteanu, Ioana Cosma, Ali Deac, Horia Fedorca, Alexandru Malaicu, Fabiola Petri, Cristina Ragos, Arina Ioana Trif, Cendana Trifan, Stefan Tunsoiu, Iustinian Turcu, Marius Turdeanu
„De cealalta parte a lumii” este un road-trip teatral, un spectacol initiatic la sfarsitul caruia personajele isi recapata puterea de a actiona si de a schimba ceva in ele si in exterior. Dupa ce si-a pierdut prietenul in incendiul de la Colectiv, Iris se lasa antrenata la Viena de intalnirea cu o fata enigmatica Zoé intr-o calatorie cu rulota prin Europa. Aceasta experienta ii va permite sa intalneasca oameni speciali care construiesc noi utopii acolo unde statul renunta sa ii mai protejeze pe cei vulnerabili.
Spectacolul este programat in data de 22 august, ora 16:00, la sediul TNRS, Sala Mare.

MESAJE SPRE UNIVERS
Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu
De: Wolfram Lotz
Regia: Josef Maria Krasanovsky
Dramaturgia: Genia Enzelberger
Asistent regie/: Paula Breuer
Traducere: Eva Fratila
Scenografie: Josef Maria Krasanovsky
Costume: Andreea Sandulescu
Video: Dan Basu (video mapping) / Oszkar Mucha (trailer)
Muzica: Claudiu Urse
Manager proiect: Hunor Horvath
Cu sprijinul: REBTIC Company, Forumul Cultural Austriac Bucuresti, IFA – German Institute for International Cultural Affairs
Distributie: Catalin Neghina (Ingo), Johanna Adam (Purl), Emőke Boldizsár (Rafinesque; un spirit), Daniel Bucher (Klaus Alberts; Kleist), Anca Cipariu (Unhold), Cristina Juks (Politician), Catalin Neghina, Karina Pele (Lum), Daniel Plier (Femeia grasa, Unhold), Valentin Späth (LdF), Ana Tiepac (Hilda).
Cu participarea copiilor din Trupa „Artattack”, Scoala Populara de Arte si Meserii „Ilie Micu”, Sibiu.
Ai un mesaj pe care ai vrea sa-l trimiti in univers? Prin SMS, prin WhatsApp sau poate ca mail? Care este acest mesaj atat de vital existentei tale pe Pamant? Care este sensul vietii? Ce se intampla dupa moarte? Cum combati senzatia de vid interior? Merita sa te chinui, sa te revolti, pentru propriile dorinte si interese? Ce ne da permisiunea sa fim aici? Se petrece totul intamplator? Ce este trecator, ce va supravietui: prezentul nostru nebun sau viitorul? Ce este real, ce este important si ce este „toxic”?

FLACARA NOPTII
Barcelona Flamenco Ballet
Regia si coregrafia: David Gutiérrez
Muzica: Luxuria
Regizor tehnic Salvador Llorca
Regizor muzical: Jose Gómez Castilla
Dramaturgia: David Gutiérrez & Paula Reyes
Scenografia & light design: Salvador Llorca
Sound design: Mauro S. Rizzo
Costumen: Producciones Gutierrez and Hokerty Man
Management: Flamenco Agency, Jaime Trancoso, Ph.D.
Tehnician sunet: Mauro Rizo
Technician lumini: Salvador Llorca
Distributia:
Dansatori: David Gutiérrez, Paula Reyes, Judit Perez, Andrea Amaya, Alba Soto, Claudia Martinell & Estefania Maiz.
Muzicieni: Jose Gómez Castilla, Rafael Bueno, Jordi Centeno, Antonio Villaverde & Alejandro Martinez
Barcelona Flamenco Ballet incorporeaza trei stiluri de dans bine cunoscute: jazz, dans contemporan si, desigur, flamenco, iar din contopirea celor trei rezulta o prezenta scenica de-a dreptul inovatoare. Sunetul metalic al pasilor de dans ne umplu trupurile si creeaza o stare de tensiune cu adevarat electrizanta, facandu-ne sa ne intrebam ce inseamna, de fapt, „Flacara noptii”? Stralucita companie Barcelona Flamenco Ballet are o latura simbolica, aproape expresionista, vizibila in reflexia evocatoare a noptii. Spectacolul exprima toate starile prin care trece un artist in seara reprezentatiei, de la frica la succes, redand adevarul despre viata de artist si descoperindu-ne aspectele intunecate din experienta de culise, frustrarile si eforturile de auto imbunatatire. Faima reprezinta dorinta si ambitia suprema. Astfel, Barcelona Flamenco Ballet creeaza mai mult decat un spectacol de dans, o adevarata opera de arta.
Spectacolul va fi prezentat in 22 august, ora 18:00, la Centrul Cultural „Ion Besoiu! din Sibiu si online in acelasi interval.

OCTAVIAN SAIU IN DIALOG CU SILVIU PURCARETE, VASILE SIRLI, DRAGOS BUHAGIAR SI HELMUT STÜRMER
Invitat: Mihaela Marin
Silviu Purcarete a creat pentru Teatrul National „Radu Stanca” o serie de spectacole extrem de apreciate: „Pilafuri si parfum de magar” (dupa „O mie si una de nopti”), „Lulu” (dupa Wedekind), „Metamorfoze” (dupa Ovidiu), „Calatoriile lui Gulliver” (dupa Jonathan Swift), „D’ale carnavalului” (dupa I.L. Caragiale), „Oidip” (dupa Sofocle), „Asteptandu-l pe Godot” (dupa Samuel Beckett), celebrul „Faust” (dupa Goethe), si „Povestea printesei deocheate”.
Vasile Sirli este compozitor, nascut la Varias, Romania, traieste la Paris din 1986. Educat la Timisoara si la Universitatea de Muzica din Bucuresti, si-a dedicat creatia teatrului, filmului, dansului si cantecului, ceea ce i-a permis sa se exprime in stiluri diverse: de la pop-rock si jazz, la muzica contemporana. A obtinut numeroase premii nationale si internationale. Din 1990 este directorul muzical al Disneyland Paris, pentru care a compus muzica originala, a produs si a scris aranjamente pentru numeroase spectacole.
Helmut Stürmer, unul dintre cei mai apreciati scenografi romani, a colaborat cu teatre din Bucuresti, Cluj, Arad, Brasov, Iasi, Pitesti, Timisoara, Ploiesti, dar si cu institutii de prestigiu international, precum Théatre de la Ville din Paris, Deutsches Schauspielhaus din Hamburg, Théatre de l’Union din Limoges, Opera din Karlsruhe, Opera din Bonn, Royal Shakespeare Company.
Dragos Buhagiar este scenograf de teatru, opera, balet si film, a realizat concepte scenografice si pentru spoturi publicitare sau alte evenimente indoor sau outdoor. De-a lungul timpului, a colaborat cu mai multe teatre din Romania, Europa si Asia, fiind unul dintre cei mai apreciati si premiati scenografi romani ai momentului. In 2018, scenografului Dragos Buhagiar i s-a decernat Premiul Academiei Romane – Aristizza Romanescu – Sectiunea teatru, pentru spectacolele „Cafeneaua” (regia Silviu Purcarete, Teatrul National „Vasile Alecsandri” din Iasi) si „In Adancuri” (dupa Maxim Gorki, regia Yuri Kordonsky, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca).
Lansare de carte Mihaela Marin, „Povestea printesei deocheate”, Editura Nemira, 2020.
Evenimentul are loc in 22 august, ora 13:00, la Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia, sala mica.

FEERIE DE VARA
Sonics
Un spectacol de: Alessandro Pietrolini
Acrobatii la inaltime ce-ti taie rasuflarea, masinarii impresionante si fantezia complexa si ingenioasa a circului nouveau intr-o poveste despre calatoria spre imaginatia umana atat de imprevizibila si de inventiva. Datorita uniunii geniale intre miscare, sunet si culoare, spectacolul „Feerie de vara” uimeste si energizeaza spectatorul, transpunandu-l in lumea basmului, a metamorfozei, prin infinite si minunate spatii ale fanteziei, animate de creaturi bizare si flori iesite din comun, in care se desfasoara o frumoasa poveste de dragoste.
Va avea loc in Piata Mare din Sibiu, in 22 august, ora 22:15.

INSTITUTII:

Festivalul International de Teatru de la Sibiu este organizat sub INALTUL PATRONAJ AL PRESEDINTELUI ROMANIEI, de:
TEATRUL NATIONAL RADU STANCA SIBIU
PRIMARIA MUNICIPIULUI SIBIU
CONSILIUL LOCAL SIBIU

Eveniment realizat cu sprijinul:
GUVERNULUI ROMANIEI
MINISTERULUI CULTURII
MINISTERULUI EDUCATIEI
MINISTERULUI AFACERILOR EXTERNE
UNIVERSITATII LUCIAN BLAGA SIBIU

Co-organizatori:
INSTITUTUL CULTURAL ROMAN

Actiune cofinantata de Consiliul Judetean Sibiu:
CONSILIUL JUDETEAN SIBIU

Co- Producatori:
SOCIETATEA ROMANA DE TELEVIZIUNE
SOCIETATEA ROMANA DE RADIODIFUZIUNE

Parteneri Strategici:
AMBASADA FRANTEI
INSTITUTUL FRANCEZ
AMBASADA JAPONIEI
EU–JAPAN FEST JAPAN COMMITTEE
AMBASADA SUA
AMBASADA MARII BRITANII
BRITISH COUNCIL
AMBASADA ISRAELULUI
AMBASADA REPUBLICII FEDERALE GERMANIA
INSTITUTUL GOETHE
CONSULATUL GERMANIEI LA SIBIU
AMBASADA ELVETIEI
SWISS SPONSORS’ FUND
PRO HELVETIA
AMBASADA REPUBLICII POPULARE CHINEZE
MINISTERUL CULTURII CHINA
AMBASADA BELGIEI
WALLONIE – BRUXELLES INTERNATIONAL
AMBASADA SPANIEI
INSTITUTUL CERVANTES
ACTION CULTURAL ESPANOLA
AMBASADA REPUBLICII POLONE
INSTITUTUL POLONEZ
AMBASADA AUSTRIEI BUCURESTI
FORUMUL CULTURAL AUSTRIAC

FILARMONICA DE STAT SIBIU
COMPLEXUL NATIONAL MUZEAL ASTRA
UNITER

COMPANII

Parteneri Oficiali:
UNICREDIT BANK
DEDEMAN
BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE

Partener Special:
JTI

Parteneri Principali:
LIDL

Partener de Traditie:
RAIFFEISEN BANK

Partener al Therme Forum:
THERME BUCURESTI

Partener al Sezonului de Strada:
BANCA TRANSILVANIA

Partener de mobilitate:
AUTOKLASS

Partener pentru sanatate:
MEDLIFE
DENT ESTET
CLINICA POLISANO

Parteneri:
GOOGLE ARTS&CULTURE
LENOVO
GLS
VACCIN.LIVE

Partener al Bursei de Spectacole
si al Programului de Voluntariat:
ALPHA BANK

Berea Oficiala a Festivalului:
URSUS

Vinurile Oficiale ale Festivalului:
CRAMA OPRISOR

SPONSORI:
AQUA CARPATICA
KEEP CALLING
CEC BANK
HEIDI CHOCOLATE
TULIPA FLOWER SHOP
CASA DENTE
ROMFILATELIA
RONDOCARTON
LIME
HAMA

PARTENERI MEDIA:
TV5 MONDE
RFI
EURONEWS
DEUTSCHE WELLE
DIGI24
PROPAGARTA
ZIARUL METROPOLIS
B365.RO
RADIO GUERRILLA
URBAN.RO
ELLE
AGERPRES
DCNEWS
ROMANIA POZITIVA
LIBERTATEA
REVISTA BIZ
MUNTEANU
ZILE SI NOPTI
CAPITAL CULTURAL
TURNUL SFATULUI
TRIBUNA
SIBIU 100%
STIRI DE SIBIU
ORA DE SIBIU
SIBIUL IN IMAGINI
GOODTIME
STAR SIBIAN
MESAGERUL DE SIBIU
STRADA CETATII
MONITORUL DE CLUJ
SIBIU CITY APP
MEDIATRUST – PARTENER DE MONITORIZARE

PROGRAMUL FESTIVALULUI INTERNATIONAL DE TEATRU DE LA SIBIU

22 AUGUST 2021

Spectacole fizice
Indoor+ outdoor
08:00
Piața Mică
HAIDEŢI SĂ CONSTRUIM ÎMPREUNĂ!
PARTICIPATORY MONUMENTAL CONSTRUCTION IN CARDBOARD
Olivier Grossetête et les Bâtisses Soeurs
FRA / instalație / 16h
ACCES GRATUIT

11:00
Parcul Sub Arini
CETATEA POVEȘTILOR
THE CITY OF TALES
Fundația Abracadabra
ROU / teatru / 2h
ACCES GRATUIT

12:00
Pietonala Nicolae Bălcescu
RITM, GRAȚIE ȘI TINEREȚE
LVIV FANFARE & MAJORETTES
Fanfares of Lviv and Mazoretki Feyeriya
UKR / muzică / 30min
ACCES GRATUIT

12:30
Pietonala Nicolae Bălcescu
ALOHA TAHITI
Exotic Group from Polynesia
PYF / muzică / 30min
ACCES GRATUIT

13:00
Muzeul în Aer Liber ASTRA (Târgul de țară)
TRADIŢII TO GO / TRADITIONS TO GO
Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu / Serenela Mureşan
ROU / teatru / 30min ACCES GRATUIT

16:00
TNRS – Sala Mare
DE CEALALTĂ PARTE A LUMII
ON THE OTHER SIDE OF THE WORLD
Un spectacol de: Alexandra Badea
Teatrul Naţional “Radu Stanca” Sibiu / BeSpectACTive
ROU / teatru / 1h55min
Spectacol în limba română, trad. în engleză
BILETE: 60 / 40 RON

16:00
Teatrul Gong (Sala etaj)
HERMANN VISEAZĂ
HERMANN, THE DREAMER
De: Daniel Chirilă
REGIA: ELIZA PĂUNA
Teatrul pentru Copii și Tineret Gong
ROU / teatru / 45min
Nerecomandat celor sub 5 ani
Spectacol în limba română, trad. în engleză
BILETE: 30 / 20 RON

17:00
Fabrica de Cultură IACM Construcții SA – UniCredit (Sala „Eugenio Barba”)
LA SERVA PADRONA
MAID TURNED MISTRESS
Muzica: Giovanni Battista Pergolesi
Libretul: Gennaro Federico
REGIA: SILVIU PURCĂRETE
Opera Națională Română din Timișoara
ROU / operă / 1h
Nerecomandat celor sub 10 ani
Spectacol în limba italiană
Traducere în română și engleză
BILETE: 100 / 60 RON

17:00
CAVAS – ULBS
CÂNTĂREAȚA CHEALĂ
THE BALD SOPRANO
De: Eugène Ionesco
REGIA: FLORIN VIDAMSKI
Athanor Akademie für Theater und Film
DEU / teatru studențesc / 1h25min (pauză)
Spectacol în limba germană
Traducere în română și engleză
ACCES GRATUIT

18:00
Centrul Cultural „Ion Besoiu”
FLACĂRA NOPȚII
FLAMENCO NIGHTS
UN SPECTACOL DE: DAVID GUTIÉRREZ
Barcelona Flamenco Ballet
ESP / dans / 1h20min
BILETE: 100 / 60 RON

18:00
Catedrala Evanghelică C.A. “Sfânta Maria”
ORIGINI /ORIGINS
Inês Graça
PRT / muzică (fado) / 50min
BILETE: 40 / 30 RON

19:00
Fabrica de Cultură IACM Construcții SA – UniCredit (Sala „Lulu”)
ITINERARII. ÎNTR-O ZI, LUMEA SE VA SCHIMBA
ITINERARY. ONE DAY THE WORLD WILL CHANGE
De: Yann Verburgh
REGIA: EUGEN JEBELEANU
ARCUB & Compagnie des Ogres
ROU-FRA / teatru / 2h30min
Nerecomandat celor sub 18 ani
Spectacol în română, franceză, germană și berberă, traducere în română şi engleză
BILETE: 100 / 60 RON

19:00
Filarmonica de Stat
OH OH
REGIA: VALERIO FASSARI & LOUIS SPAGNA  Compagnia Baccalà
CHE / circ contemporan / 1h
Nerecomandat celor sub 10 ani
BILETE: 100 / 60 RON

19:00
Biserica Evanghelică din Gușterița
CONCERT DE ORGĂ
ORGAN CONCERT
De: Cristian Roșoagă
ROU / muzică / 50min
BILETE: 40 / 30 RON

19:00
Pietonala Nicolae Bălcescu
ROBOȚII SĂLTĂREȚI
JUMPING PERFORMANCE
Jumping Robots
RUS / circ / 30min
ACCES GRATUIT

19:00
Piața Huet – Terasa Atrium
SUMMER BLUES
AG Weinberger
ROU / muzică / 3h
ACCES GRATUIT

19:30
Pietonala Nicolae Bălcescu
RITM, GRAȚIE ȘI TINEREȚE
LVIV FANFARE & MAJORETTES
Fanfares of Lviv and Mazoretki Feyeriya
UKR / muzică / 30min
ACCES GRATUIT

19:30
Piața Habermann
INTERFERENŢE /OQDA
Etta Ermini Dance Theatre
GBR-CHE-AUT-MAR / circ / 25min
ACCES GRATUIT

20:00
Biserica Reformată Calvină
BIRMINGHAM COMMUNITY GOSPEL CHOIR
De: Maxine Brooks & The Birmingham Community Gospel Choir
BIRMINGHAM COMMUNITY GOSPEL CHOIR  GBR / muzică / 50min
BILETE: 40 / 30 RON

20:00
Pietonala Nicolae Bălcescu
ALOHA TAHITI
Exotic Group from Polynesia
PYF / muzică / 30min
ACCES GRATUIT

20:00
Piața Habermann
ACROBAŢII LA SUPERLATIV
THEY ARE BACK IN BLACK
The Black Blues Brothers
KEN-ITA / circ / 25min
ACCES GRATUIT

20:30
Pietonala Nicolae Bălcescu
ROBOȚII SĂLTĂREȚI
JUMPING PERFORMANCE
Jumping Robots
RUS / circ / 30min
ACCES GRATUIT

20:45
Piața Habermann
FOCUL IUBIRII
FIRE, DANCE & ROMANCE
Creme & Brulè
ITA / spectacol de circ cu foc / 40min
ACCES GRATUIT

21:00
Teatrul Gong (Sala parter)
VERTÈBRE
Coregrafia: Michèle Noiret  Cie Michèle Noiret
BEL / dans / 25min
BILETE: 60 / 40 RON

21:00
CAVAS – ULBS
CÂNTĂREAȚA CHEALĂ
THE BALD SOPRANO
De: Eugène Ionesco
REGIA: FLORIN VIDAMSKI
Athanor Akademie für Theater und Film
DEU / teatru studențesc / 1h25min (pauză)
Spectacol în limba germană, traducere în română și engleză
ACCES GRATUIT

21:00
Piața Mare
SUBCARPAȚI ÎN PIAȚA MARE
SUBCARPAȚI IN THE BIG SQUARE Subcarpați
ROU / muzică / 1h10min
ACCES GRATUIT

21:30
Piața Habermann
INTERFERENŢE
OQDA
Etta Ermini Dance Theatre
GBR-CHE-AUT-MAR / circ / 25min
ACCES GRATUIT

22:00
TNRS – Sala Mare
MESAJE SPRE UNIVERS
MESSAGES FOR THE UNIVERSE
De: Wolfram Lotz
REGIA: JOSEF MARIA KRASANOVSKY
Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu
ROU / teatru / 1h30min
Spectacol în limba germană
Traducere în română și engleză
BILETE: 60 / 40 RON

22:00
Teatrul Gong (Sala etaj)
FREAK SHOW VOL. 2
UN SPECTACOL DE FLORIN PIERSIC JR.
ROU / teatru / 1h45min
Spectacol în limba română
BILETE: 100 / 60 RON

22:00
Piața Habermann
ACROBAŢII LA SUPERLATIV
THEY ARE BACK IN BLACK
The Black Blues Brothers
KEN-ITA / circ / 25min
ACCES GRATUIT

22:15
Piața Mare
FEERIE DE VARĂ / MERAVIGLIA
Sonics
ITA / circ contemporan / 50min
ACCES GRATUIT

22:30
Piața Habermann
FOCUL IUBIRII
FIRE, DANCE & ROMANCE
Creme & Brulè
ITA / spectacol de circ cu foc / 40min
ACCES GRATUIT
Evenimente speciale
Fizic
Zidul exterior TNRS
SOFT ESCAPE
Instalație
ȘTEFAN RADU CREȚU / Be SpectACTive
ROU / expoziții / 24h
ACCES GRATUIT

Zidul exterior TNRS
ZIARUL ORIZONTAL VOL. 8
THE HORIZONTAL NEWSPAPER, VOL. 8
DAN PERJOVSCHI
ROU / Platforma de Arte Vizuale / 24h
ACCES GRATUIT

Teatrul Național „Radu Stanca”
CERUL DE MAGNEȚI
THE MAGNET SKY
DAN PERJOVSCHI
ROU / Platforma de Arte Vizuale / 24h
ACCES GRATUIT

Piața Mică, Podul Minciunilor
IGNIS
Sculptură textilă
IDA BLAZICKO / Be SpectACTive HRV / expoziții / 24h
ACCES GRATUIT

09:00
Muzeul de Artă Contemporană
DE LA CIORAN – TREI ECOURI ARTISTICE LA SCRIERILE LUI CIORAN
FROM CIORAN – THREE ARTISTIC ECHOES TO CIORAN’S WRITINGS
Expoziție de pictură, grafică și tablouri de sticlă
LAURENCE BOURGEOIS, JEAN-MARC BARRIER ȘI MIRELA VASILE
FRA-ROU / expoziție / 8h
BILETELE SE GĂSESC LA INTRARE

09:00
Muzeul Brukenthal, Palatul de Cartografie
MONUMENTAL – DRAWING INSIDE AND OUT
Expoziție de grafică
BRUNO MARIA BRANDT
ROU / expoziție / 8h
BILETELE SE GĂSESC LA INTRARE

09:00
Muzeul de Artă Contemporană
MONUMENTAL – DRAWING INSIDE AND OUT
Expoziție de grafică
BRUNO MARIA BRANDT
ROU / expoziție / 8h
BILETELE SE GĂSESC LA INTRARE

09:00
Muzeul Brukenthal
TREI SECOLE BRUKENTHAL, ARTA EUROPEANĂ 1500-1800
THREE CENTURIES OF BRUKENTHAL, EUROPEAN ART 1500-1800
Expoziție de gravură
COLECȚIA AV. GEORGE ȘERBAN
Expoziție / 8h
BILETELE SE GĂSESC LA INTRARE

09:00
Primăria Municipiului Sibiu (Centrul de Informare Turistică)
DESENE ÎN SPATELE SCENEI. STÜRMER – PURCĂRETE
DRAWINGS BEHIND THE STAGE. STÜRMER – PURCĂRETE
Expoziție de desene
HELMUT STÜRMER & SILVIU PURCĂRETE  Vernisajul va avea loc la ora 14:30
ROU-FRA-DEU / expoziție / 11h
ACCES GRATUIT

09:00
Muzeul Brukenthal
SALONUL INTERJUDEȚEAN DE ARTE VIZUALE AL FILIALEI UAP ȘI INVITAȚII
Expoziție de pictură, grafică, fotografie, artă decorativă și sculptură
ROU / expoziție / 8h
BILETELE SE GĂSESC LA INTRARE

10:00
Cercul Militar – Sala Festivă
OGLINZILE LUI BRÂNCUȘI
MIRRORS OF BRÂNCUȘI
Expoziție interactivă
SILVANA DULAMĂ-POPA, ALIN POPA, DIANA PERRION, VIOREL PETRIC, DILMA YORDANOVA, ZOLI TOTH
Fundația Art Production
ROU / expoziție / 8h
ACCES GRATUIT

10:00
Biblioteca ASTRA – Sala Festivă
THINKING IN ACTIONS
EUGENIO BARBA & JULIA VARLEY
DNK / ateliere / 2h30min
Eveniment în limba engleză
ACCES GRATUIT, pe bază de înscriere, în limita locurilor disponibile

10:00
Filarmonica de Stat (Sala Mică)
CONFERINȚĂ DE PRESĂ FITS
PRESS CONFERENCE FITS
Moderator: Octavian Saiu
conferințe și seminarii / 1h
Eveniment în limbile română și engleză
Traducere în limbile română și engleză
ACCES GRATUIT, în limita locurilor disponibile

10:00
Centrul Cultural Habitus
CHIMONOUL ÎNTÂLNEȘTE IA
THE KIMONO MEETS IA
Expoziție de textile tradiționale de colecție
IULIA GORNEANU – CURATOR
LAURA CARAMAN – DESIGNER DE CHIMONO
ROU / expoziție / 8h
ACCES GRATUIT

10:00
Teatrul Gong
CUVINTE INTRUPATE 2.0. SCENE LA CUTIE. EXTRASE DIN UNIVERSUL DRAMATURGIC AL LUI MATEI VISNIEC
EMBODIED WORDS 2.0. SCENES IN A BOX. EXCERPTS FROM MATEI VISNIEC’S DRAMATURGICAL UNIVERSE
Expoziție de fotografie, arta instalației și muzică
LUANA POPA, DUMITRU DINEL TEODORESCU, TIBOR CARI
ROU / expoziție / 12h
ACCES GRATUIT

10:00
Facultatea de Litere și Arte (ULBS)
GENICA ATHANASIOU: MUZĂ ȘI PARTENERĂ A LUI ANTONIN ARTAUD
GENICA ATHANASIOU: MUSE AND PARTNER OF ANTONIN ARTAUD
Expoziție de fotografie
Muzeul Național al Literaturii Române
ROU / expoziție / 12h
ACCES GRATUIT

11:00
Filarmonica de Stat (Sala Mică)
GEORGE BANU ÎN DIALOG CU CONSTANTIN CHIRIAC ȘI RADU BOROIANU
GEORGE BANU IN DIALOGUE WITH CONSTANTIN CHIRIAC AND RADU BOROIANU
TEATRUL SI SPIRITUL VREMII
THEATER AND THE SPIRIT OF THE TIME
ROU / conferințe și seminarii / 1h
Eveniment în limba română
Traducere în limba engleză
ACCES GRATUIT, în limita locurilor disponibile

11:00
Filarmonica de Stat (Sala Mică)
TEATRUL ȘI SPIRITUL VREMII
De: George Banu
Editura Junimea, 2021
INVITAȚI: GEORGE BANU, RADU BOROIANU
ROU / carte / 1h
Eveniment în limba română
ACCES GRATUIT, în limita locurilor disponibile

11:00
Filarmonica de Stat (Sala Mică)
DESPOVĂRAREA. SIMȚURI ȘI INSTINCTE, VOL. I ȘI II
De: Radu Boroianu
Editura Tracus Arte, 2019
INVITAȚI: GEORGE BANU, RADU BOROIANU
ROU / carte / 1h
Eveniment în limba română
ACCES GRATUIT, în limita locurilor disponibile

12:00
NO!HAI Ambasada Creativă (Piața Mică, nr. 3)
EYE SB-YOU!
Expoziție de pictură
ALEXANDRU CÎNEAN
ROU / expoziție / 10h
ACCES GRATUIT

13:00
Filarmonica de Stat (Sala Mică)
OCTAVIAN SAIU ÎN DIALOG CU SILVIU PURCĂRETE, VASILE ȘIRLI, DRAGOȘ BUHAGIAR ȘI HELMUT STÜRMER
OCTAVIAN SAIU IN DIALOGUE WITH SILVIU PURCĂRETE, VASILE ȘIRLI, DRAGOȘ BUHAGIAR ȘI HELMUT STÜRMER
ROU / conferințe și seminarii / 1h
Eveniment în limba română
Traducere în limba engleză
ACCES GRATUIT, în limita locurilor disponibile

13:00
Filarmonica de Stat (Sala Mică)
ALBUM „POVESTEA PRINȚESEI DEOCHEATE”
Fotografii de: Mihaela Marin
Editura Nemira, 2020
INVITAȚI: OCTAVIAN SAIU, MIHAELA MARIN, SILVIU PURCĂRETE, VASILE ȘIRLI,
DRAGOȘ BUHAGIAR, HELMUT STÜRMER
ROU / carte / 1h
Eveniment în limba română
ACCES GRATUIT, în limita locurilor disponibile

16:00
Centrul Cultural Habitus
MICRO-FOLIE SIBIU – HOTSPOT CULTURAL BRD GROUPE SOCIÉTÉ GÉNÉRALE
Muzeu digital, realitate virtuală
ROU-FRA / expoziție / 5h
ACCES GRATUIT

Spectacole online
04:00
UNCERTAIN OUTLINES
De: Stefania Buraschi
REGIA: ANDREA PIAZZA
Civica Scuola di Teatro Paolo Grassi
ITA / teatru studențesc / 56min
Spectacol în limba italiană
Traducere în română și engleză
online – înregistrat
ACCES GRATUIT

05:00
DEMONII (II)
THE DEMONS (II)
De: Feodor Dostoievski
REGIA: LEV DODIN
Maly Drama Theatre
RUS / teatru / 2h28min
Spectacol în limba rusă
Traducere în română și engleză  online – înregistrat
ACCES GRATUIT

07:00
FORȚA IUBIRII
THE FLUID FORCE OF LOVE
COREGRAFIA: JAN FABRE
Troubleyn/Jan Fabre
BEL / dans / 1h20min
online – înregistrat
BILET: 30 RON

10:00
ORFEU
ORPHEUS
UN SPECTACOL DE: AKIHIRO YAMAMOTO
Yamamoto Noh Theater
JPN / teatru / 1h10min
Spectacol în japoneză
Traducere în română și engleză
online – în direct
BILET: 30 RON

10:00
CEA MAI FRUMOASĂ ZI
THE BEST DAY
De: Sławomir Mrożek
REGIA: OFELIA POPII
Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu
ROU / teatru / 1h
Nerecomandat celor sub 14 ani
Spectacol în limba română, trad. în engleză
online – înregistrat
BILET: 25 RON

14:00
VISUL UNEI NOPȚI DE VARĂ
A MIDSUMMER NIGHT’S DREAM
De: Hideki Noda
După: William Shakespeare
REGIA: SILVIU PURCĂRETE
Tokyo Metropolitan Theatre
JPN / teatru / 2h
Spectacol în japoneză
Traducere în română și engleză
online – înregistrat
BILET: 75 RON

16:00
ÎMBLÂNZIREA SCORPIEI
THE TAMING OF THE SHREW
The Central Academy of Drama in Beijing
CHN / teatru studențesc / 1h
Spectacol în limba chineză
Traducere în română și engleză
online – înregistrat
ACCES GRATUIT

17:00
LA SERVA PADRONA
MAID TURNED MISTRESS
Muzica: Giovanni Battista Pergolesi Libretul: Gennaro Federico
REGIA: SILVIU PURCĂRETE
Opera Națională Română din Timișoara
ROU / operă / 1h
Nerecomandat celor sub 10 ani
Spectacol în limba italiană
Traducere în română și engleză
online – în direct
BILET: 40 RON

17:00
DEMONII (III)
THE DEMONS (III)
De: Feodor Dostoievski
REGIA: LEV DODIN
Maly Drama Theatre
RUS / teatru / 1h18min
Spectacol în limba rusă
Traducere în română și engleză
online – înregistrat
ACCES GRATUIT

18:00
FLACĂRA NOPȚII
FLAMENCO NIGHTS
UN SPECTACOL DE: DAVID GUTIÉRREZ
Barcelona Flamenco Ballet
ESP / dans / 1h20min
online – în direct
BILET: 30 RON

20:00
BIRMINGHAM COMMUNITY GOSPEL CHOIR
De: Maxine Brooks & The Birmingham Community Gospel Choir
BIRMINGHAM COMMUNITY GOSPEL CHOIR
GBR / muzică / 50min
online – în direct
BILET: 20 RON

21:00
IDIOTUL / THE IDIOT
De: Feodor Dostoievski
REGIA: ANDREY PRIKOTENKO
The “Stary Dom” Theatre
RUS / teatru / 3h45min
Nerecomandat celor sub 18 ani  Spectacol în limba rusă
Traducere în română și engleză
online – înregistrat
BILET: 30 RON

22:00
ORB DE MINĂ / MINEBLINDNESS
De: Csaba Székely
REGIA: BOGDAN SĂRĂTEAN
Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu
ROU / teatru / 1h30min
Nerecomandat celor sub 16 ani
Spectacol în limba română, trad. în engleză
online – înregistrat
BILET: 25 RON

Evenimente speciale
Online
02:00
ROMACEN: VREMEA VRĂJITOAREI
ROMACENE: THE AGE OF THE WITCH
Un spectacol-lectură de: Mihaela Drăgan
ROU / spectacole- lectură / 1h
Eveniment în limba română
ACCES GRATUIT
Online înregistrat

03:00
OCTAVIAN SAIU ÎN DIALOG CU MIHAELA DRĂGAN
OCTAVIAN SAIU IN DIALOGUE WITH MIHAELA DRĂGAN
ROU / conferințe speciale / 1h
Eveniment în limba engleză, trad. în română
ACCES GRATUIT
Online înregistrat

14:00
REVOLUȚIA MEA ESTE MAI IMPORTANTĂ DECÂT A TA
MY REVOLUTION IS BETTER THAN YOURS
De: Sanja Mitrović
Traducerea de: Camelia Oană
REGIA: ALEXANDRA BADEA
SRB / spectacole-lectură / 1h
Eveniment în limba română
ACCES GRATUIT
Online înregistrat

15:00
GEORGE BANU ÎN DIALOG CU ALEXANDRA BADEA
GEORGE BANU IN DIALOGUE WITH ALEXANDRA BADEA
ROU / conferințe speciale / 1h11min
Eveniment în limba română, trad. în engleză
ACCES GRATUIT
Online înregistrat