Home » Actorul platit cu 1,7 milioane dolari/episod, in serial la TVR1 – din 12 aprilie
Comunicate

Actorul platit cu 1,7 milioane dolari/episod, in serial la TVR1 – din 12 aprilie

Serialul cu incasari de 3,9 miliarde de dolari pe an – de luni, la TVR1!

Unul dintre cele mai apreciate seriale de comedie, cu un palmares impresionant si care l-a transformat pe protagonist in cel mai bine platit actor din televiziune – vine la TVR1! Este vorba de  “Dragul de Raymond” – programat din 12 aprilie, in fiecare zi, de luni pana vineri, de la ora 18:30.

Succesul serialului a fost demonstrat de cele noua sezoane cu peste 200 de episoade, care au castigat circa 90 de nominalizari la diferite premii. Dragul de Raymond detine recordul greu de egalat de a fi serialul de televiziune care a castigat cele mai multe nominalizari la „Screen Actors Guild Award” intr-un singur an, in 2004. Dintre
zecile de premii castigate, cele mai importante sunt cele 15 trofee Emmy (2000-2005). Mai mult, producatorul serialului a fost solicitat sa acorde consultanta la crearea unor productii similare – tari precum Rusia, Polonia, Egipt, Tarile de Jos, Cehia, Israel, India sau Marea Britanie – difuzand variante adaptate ale acestui serial.

In 2004, reteaua americana CBS a obtinut cu Dragul de Raymond incasari record de 3,9 miliarde de dolari, in timp ce Ray Romano a devenit cel mai bine platit actor de televiziune din istorie – cu peste 1,7 milioane de dolari pe episod.

Explicatia pentru succesul indelungat al acestei productii a fost – dincolo de jocul actoricesc de exceptie – realitatea in ceea ce priveste problemele zilnice si relatiile dintre membrii unei familii. De altfel, producatorii au declarat inca de la bun inceput ca scriptul fiecarui episod cuprinde fapte reale, intamplari povestite de toti cei implicati in serial: producator, scenarist, membri din distributie sau din echipa tehnica.

Realitatea din viata de zi-cu-zi a fost atat de mult „incorporata” in serial incat familia personajului Ray Barone
este aproape identica cu cea a actorului Ray Romano care il interpreteaza. Amandoi poarta numele de Ray, sunt de origine italiana si casatoriti, ambii avand trei copii – o fiica si doi baieti gemeni – care poarta aceleasi nume in film ca si in realiltate. Cei trei copii, la randul lor, sunt frati atat in film cat si in viata reala. Si Ray personajul, la fel ca si actorul, are parintii locuind intr-o casa peste drum si are un frate mai mic Robert – care este politist.

Asa ca Dragul de Raymond, are de toate: o familie frumoasa, o sotie iubitoare, o slujba minunata si locuieste intr-o casa perfecta, peste drum de parintii si fratele lui. In plus, toata lumea pare ca il iubeste pe Raymond … sau nu? Ar parea ca mai bine de atat nu e posibil – si totusi…

Serialul este cea mai buna dovada ca aparentele sunt inselatoare iar relatiile disfunctionale pot fi depasite doar daca membrii familiei au simtul umorului – dublat, cateodata, de o rabdare infinita.

DRAGUL DE RAYMOND (EVERYBODY LOVES RAYMOND – SUA, 1996-2005)

Cu: Ray Romano, Patricia Heaton, Doris Roberts, Brad Garrett

Raymond Barone, ziarist sportiv, locuieste in Long Island impreuna cu sotia sa, Debra, si cei trei copii ai lor. Preferand sa trateze orice situatie, inclusiv pe cele dificile, cu umor sarcastic, Raymond lasa pe umerii Debrei cam toate raspunderile familiale, ceea ce n-ar deranja-o atat de mult pe tanara femeie daca n-ar exista un detaliu important in vietile lor: parintii si fratele mai mare ai lui Raymond, care locuiesc in casa de vizavi. Toti trei isi fac veacul in casa lui Raymond si a Debrei, musafiri nepoftiti permanenti, si se tot amesteca in deciziile lor familiale. Iar ghimpele cel mai mare din coasta Debrei este soacra ei, Marie, o femeie dominatoare si experta in manipularea subtila, care nu conteneste s-o critice, in timp ce il lauda pe Raymond, fiul ei preferat. Iar cum acesta prefera
sa nu intervina in conflictele dintre nora si soacra, serile celor doi soti se incheie inevitabil cu lungi discutii in pat,
exasperante, dar si foarte comice.