Comunicate

„Adevaruri despre trecut”, spuse in tihna, sfatos si simplu, la TVR1 – galerie foto –

Din 16 septembrie, in fiecare miercuri, de la 22:20, la TVR 1 vedem cel de-al 10-lea sezon „Adevaruri despre trecut”, fiecare editie aducand telespectatorilor o portie dubla de marturii din istoria noastra recenta.

 

„Adevaruri despre trecut” continua sa prezinte si in aceasta toamna, in fiecare seara de miercuri, istorii mai mult sau mai putin stiute despre ce a insemnat viata romanilor inainte de 1990. Editiile celui de-al 10-lea sezon al emisiunii se vad din 16 septembrie, de la ora 22:20, la TVR 1.

 

„Se implinesc deja 6 ani de cand marturisim fara patima despre destinul omului de rand in comunism. Orice suferinta are in ea plans si smerenie. Astazi insa, supravietuitorii povestesc in tihna, sfatos si simplu, despre cum au invatat sa alunece pe spirala durerii”, declara Raluca Rogojina, producatorul uneia dintre cele mai apreciate emisiuni de publicistica a Televiziunii Romane.

 

Arhiva TVR pastreaza marturii cutremuratoare despre realitatile anilor ceausiati. Istoria a consemnat multe, s-au scris mii de carti. Dar Televiziunea Romana este unica detinatoare a istoriei ultimilor 50 de ani, in imagini. Adevarat depozitar de istorie vie!

 

Realizatorii „Adevaruri despre trecut” vorbesc, in imagini si comentarii, despre evenimente marcante ale istoriei noastre recente, dezvaluie intamplari pe care partidul le-a ingropat timp de 50 de ani. Printre subiectele noului sezon se numara brandurile romanesti de top din perioada comunista, tratamentul asa-zisilor alienati mintal, dramele pe care le genera un divort in perioada comunista, tehnici operative de filaj SRI, meditatia transcedentala, povestea studentilor veniti din strainatate, formatiile artistice ale intreprinderilor sau cooperativelor, importanta domeniului cercetarii, echipa de fotbal Rapid – cu solidaritatea impartasita de suporterii ei pana in ziua de astazi, discotecile din vremea comunismului, povestea studiourilor de film de la Buftea, arta afectata de propaganda comunista etc.

 

Brandurile romanesti de top – in prima editie a sezonului „Adevaruri despre trecut”

 

Noul sezon debuteaza cu un subiect-marca pentru tipicul emisiunii: ne amintim despre brandurile romanesti de top din perioada comunista. De la Gerovital si Polidin, la Bicicleta Pegas si biscuitii Eugenia, de la perdelele de Pascani la inghetata Polar si vinul Murfatlar, rememoram produsele care ne-au indulcit cat de cat viata in comunism. Cate emotii starnea reusita achizitionarii unei papuşi Aradeanca, a unei perechi de pantofi Guban sau Clujana, a unui covor de Cisnadie, nemaivorbind de telul suprem al vietii pe atunci: sansa de a cumpara o Dacie!