Home » Aplauze pentru poet pe scena… in Italia, in premiera la Roma, cu actorii Emilia Popescu si Mihai Malaimare
Evenimente

Aplauze pentru poet pe scena… in Italia, in premiera la Roma, cu actorii Emilia Popescu si Mihai Malaimare

Prima reprezentatie a spectacolului Aplauze pentru poet pe scena…in Italia, cu Emilia Popescu si Mihai Malaimare va avea loc luni 1 iulie, de la ora 20:00, la Ambasada Romaniei de la Roma.
Spectacolul duce poezia romaneasca in mijlocul celei mai mari comunitati de romani din afara tarii, dupa premiera de la Roma, urmand alte doua reprezentatii, la Milano (2 iulie) si Bologna (3 iulie).
Actrita Emilia Popescu declara: Ii asteptam pe romanii din Italia cu mare bucurie la o intalnire cu poezia romaneasca, la o intalnire de suflet in limba si cu limba romana. Este o onoare pentru mine sa fac parte din acest spectacol.
Emilia Popescu si Mihai Malaimare vor recita poezii din lirica moderna si clasica romaneasca, apartinand unor scriitori precum Mihai Eminescu, Tudor Arghezi, George Cosbuc, George Topirceanu, Lucian Blaga, Ion Minulescu, Nichita Stanescu, Marin Sorescu, Emil Brumaru si altii, in ambianta muzicala inedita creata de pianistul Catalin Raducanu si violonista Ioana Tudor, alternand cu aparitia in interventii poetice filmate a unora dintre cei mai mari actori ai Romaniei din diferite generatii precum Florin Piersic, Dorel Visan, Victor Rebengiuc, Mariana Mihut, Horatiu Malaele, Stefan Banica si Ion Caramitru.
Fiecare dintre cele trei spectacole va fi precedat de o conferinta prin care se incearca o apropiere mai mare de public.
Realizat de asociatia culturala The Culture Club, Aplauze pentru poet pe scena… in Italia este un proiect finantat de Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni si are rolul de a promova imaginea Romaniei si a culturii romane peste hotare. Este un proiect inedit conceput special pentru comunitatile de romani din aceasta tara, cu misiunea de a facilita schimbul de idei in domeniul culturii si cunoasterea patrimoniului cultural romanesc, promovarea personalitatilor culturii romane si cresterea vizibilitatii culturii romane pe pietele internationale.
Conceptul video este semnat de Virgil Oprina, iar regia muzicala, de Oltea Serban-Parau. Proiectul a pornit de la o idee ce ii apartine lui Ovidiu Miculescu, care semneaza si regia artistica a evenimentului.

ITINERAR:

Luni, 1 iulie, ora 20:00 – Ambasada Romaniei la Roma
Marti, 2 iulie, ora 19:00 – Biblioteca Calvairate
Miercuri, 3 iulie, ora 19:30 – Hotel I Portici, Bologna

Proiect finantat de Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni

Sub patronajul: Ambasada Romaniei in Republica Italiana, Malta si San Marino
Cu sprijinul: Consulatul General al Romaniei la Bologna si Consulatul General al Romaniei la Milano
Transportator oficial: TAROM
Parteneri culturali: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, Institutul Cultural Roman, Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Centru National de Arta Tinerimea Romana, Associazione culturale rumeno-italiana Pro Patria, Centro Culturale Italo Romeno, Pro Contemporania
Parteneri media: Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Radio Romania International, Mediatrust, Romania TV, Liternet, Agentia de Carte, Webcultura

Continutul acestui material nu reprezinta pozitia oficiala a Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni.