Teatru si Film

APROAPE (titlul original Almost, Maine) de John Cariani, in regia lui Eugen Gyemant, la Teatrul EXCELSIOR

APROAPE (titlul original Almost, Maine) de John Cariani, in regia lui Eugen Gyemant, la Teatrul EXCELSIOR. O experienta necesara intr-o lume care incurajeaza tot mai mult insingurarea si lipsa autenticitatii. Spectacolul magic al Aurorei Boreale devine decorul perfect pentru spectacolul apropierii umane si declicul descoperirii de sine.
Merita sa-ti ascunzi inima intr-o punga de hartie? Cata iubire poti depozita intr-o magazie? Sau cum ar fi sa descoperi ca, uneori, dragostea apare fix acolo unde nu te astepti? Veti afla raspunsul in noua povesti‑spectacol care se nasc din miracolul apropierii de celalalt. Din firesc, din ezitari, stangacii, emotii – departe de scenariile complicate pe care le fabricam in spatiul „safe” al mintii noastre.
Intr-o atmosfera aproape-(supra)realista, locuitorii unui aproape-oras din Nordul indepartat al Americii devin protagonistii unor happening‑uri care ii surprind in diverse ipostaze ale iubirii. Ei descopera ca dragostea poate lua cele mai neverosimil de concrete sau abstracte forme. Dragostea poate fi o intalnire intamplatoare sau o prietenie care devine mai mult. O scanteie de speranta nascuta dintr‑un fapt banal. Poate fi chiar in fata ta… Poate topi timpul si spatiul. Si zapada, uneori.
O comedie romantica presarata cu accente de realism magic, spectacolul APROAPE trateaza cu umor si candoare chestiuni ale inimii care tin de micro‑universul relatiilor umane si vorbeste despre puterea apropierii autentice care transforma griuri incerte in culori pure.

Teaser-ul spectacolului:

Spectacolul APROAPE reprezinta prima colaborare a regizorului Eugen Gyemant cu trupa teatrului: „I‑am simtit foarte aproape pe actorii Teatrului Excelsior si am lucrat la aceste personaje ca si cand ne-am impartasi unii altora propriile experiente, ceea ce cred ca se va simti si in spectacol. Spectatorii vor aveasenzatia ca vorbesc cu niste prieteni despre lucruri pe care, in ciuda stranietatii lumii pe care o vor vedea, le vor recunoaste ca fiind cat se poate de aproape de propria lor viata.”
„APROAPE este prima dintre cele cinci productii care vor avea premiera la pana la finalul acestui an la EXCELSIOR, ca parte a noii ofertei repertoriale a acestei stagiuni. Ne-am propus sa ne imprietenim cu publicul nostru si sa devenim teatrul adolescentilor si al tinerilor din Bucuresti – cel mai cool si fresh loc in care iti poti petrece timpul liber. Pregatim spectacole special gandite pentru ei, spectacole incisive, cu atitudine, care sa dea voce preocuparilor si intrebarilor lor, dar si proiecte educationale care sa aduca teatrul mai aproape de tineri, dincolo de sala de spectacole. De acum, tinerii sunt center stage-ul Teatrului EXCELSIOR.”. – Vlad Cristache, Manager Teatrul EXCELSIOR

APROAPE (titlu original Almost, Maine) de John Cariani
Traducerea: Cristi Juncu
Regia: Eugen Gyemant
Scenografie: Sabina Vesteman
Lighting design: Costi Baciu
Cu: Loredana Cosovanu, Pamela Iobaji, Radu Micu, Mihai Mitrea, Bogdan Nechifor, Alex Popa, Dan Pughineanu, Iulia Samson, Ana Udroiu
Date premiera: 7, 8, 9 octombrie
Reprezentatii programate: 12, 13 octombrie
Biletele pot fi achizitionate de pe platforma bilet.ro si de la Casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR. Detalii: www.teatrul-excelsior.ro.