Teatru si Film

Premierele lunii octombrie pe Scena Digitala: „RUG” si un spectacol al Barcelona Flamenco Ballet

Scena Digitala, platforma online de teatru-film a Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu (TNRS), ofera abonatilor sai, in luna octombrie, doua spectacole noi: „RUG”, de György Dragoman, regia Armin Petras, si „Flacara noptii”, o productie a Barcelona Flamenco Ballet.
Barcelona Flamenco Ballet creeaza mai mult decat un spectacol de dans, o adevarata opera de arta. Compania incorporeaza trei stiluri de dans bine cunoscute: jazz, dans contemporan si, desigur, flamenco, iar din contopirea celor trei rezulta o prezenta scenica de-a dreptul inovatoare.
„RUG” este rezultatul unei colaborari deosebite intre teatre din Stuttgart, Sibiu si Budapesta, in care regizorul Armin Petras a lucrat la Dresda cu sase actrite din Germania, Romania si Ungaria.
Abonamentul lunii octombrie pe Scena Digitala include spectacolele: : „RUG”, „Flacara noptii”, „Hedda Gabler”, „Domnul Ibrahim si florile din Coran”, „Trei surori”, „Visul unei nopti de vara”, „Uncanny Valley”, „Puzzle”, „Macbeth”, „Pardes”/„Gradina Paradisului”.
In baza abonamentul trimestrial, pe Scena Digitala pot fi vizionate spectacolele: „RUG”, „Flacara noptii”, „Conferinta iraniana”, „Trei surori”, „Maestrul dansului”, „Ceea ce ziua datoreaza noptii”, „Tattoo”, „Visul unei nopti de vara”, „Cerere in casatorie”, „Uncanny Valley”, „Necunoscuta cunoscuta”, „Puzzle”, „Macbeth”, „Pardes”/„Gradina Paradisului”, „Hedda Gabler” si „Domnul Ibrahim si florile din Coran”.
Platforma de video-on-demand Scena Digitala, distinsa cu premiul special UNITER, poate fi accesata pe baza de abonament sau bilet individual. Detalii despre bilete si abonamente sunt disponibile pe site-ul www.scena-digitala.ro.

Informatii suplimentare despre spectacole:

RUG
Text: György Dragoman
Regia: Armin Petras
Asistent regie: Emőke Boldizsar
Traducerea: Elise Wilk
Decor: Olaf Altmann
Costume: Katja Strohschneider
Light design: Norman Plathe
Muzica: Jörg Kleemann
In distributie: Arina Ioana Trif, Gabriela Pirliteanu
Romania 1989/90: La doua luni dupa caderea lui Ceausescu, resturile regimului comunist ard pe rug. Emma, o fata orfana de treisprezece ani, este luata din internat de catre o necunoscuta misterioasa, care spune ca ar fi bunica ei, in casa careia va locui de acum incolo. Fata o urmeaza neincrezatoare pe straina intr-un oras nou. La scoala este marginalizata de catre ceilalti, deoarece bunica este considerata turnatoare si o nebuna care citeste in cafea sau in sange. Emma indura chinurile cu mult curaj, iar neincrederea fata de batrana se transforma curand intr-o relatie stransa, deoarece bunica incepe sa povesteasca. Despre propriul ei trecut, despre secrete de familie si despre o societate in care multe acte de violenta nu au fost niciodata investigate. Devine foarte repede clar ca intre politica, societate si povestea familiei Emmei exista o stransa legatura. In bine-cunoscutul sau roman, autorul maghiar György Dragoman, nascut in Transilvania, care a emigrat mai tarziu in Ungaria, creeaza un tablou al unei Romanii de la inceputul anilor 90, aflata in tranzitie si guvernata de spaime. Prin perspectiva tinerei fete, pentru care transformarile din societate anunta si propria maturizare, este posibila si radiografierea obiectiva a evenimentelor politice.
COPRODUCATORI: TEATRUL NATIONAL „RADU STANCA” SIBIU, SCHAUSPIEL STUTTGART, STAATSSCHAUSPIEL DRESDEN, VIGSZINHAZ

Flacara noptii

Barcelona Flamenco Ballet

Regia si coregrafia: David Gutiérrez
Muzica: Luxuria
Regizor tehnic: Patricia Gutiérrez
Regizor muzical: Jose Manuel Castilla
Dramaturgia: Luxuria. David Gutiérrez & Paula Sanchez
Scenografia: Jorge Garcia
Light & sound design: Jorge Garcia & Mauro S. Rizzo
Costume: Producciones Gutiérrez
Management: Flamenco Agency, Jaime Trancoso, Ph.D.

Barcelona Flamenco Ballet incorporeaza trei stiluri de dans bine cunoscute: jazz, dans contemporan si, desigur, flamenco, iar din contopirea celor trei rezulta o prezenta scenica de-a dreptul inovatoare. Sunetul metalic al pasilor de dans ne umplu trupurile si creeaza o stare de tensiune cu adevarat electrizanta, facandu-ne sa ne intrebam ce inseamna, de fapt, „Flacara noptii”?
Stralucita companie Barcelona Flamenco Ballet are o latura simbolica, aproape expresionista, vizibila in reflexia evocatoare a noptii. Spectacolul exprima toate starile prin care trece un artist in seara reprezentatiei, de la frica la succes, redand adevarul despre viata de artist si descoperindu-ne aspectele intunecate din experienta de culise, frustrarile si eforturile de auto imbunatatire. Faima reprezinta dorinta si ambitia suprema. Astfel, Barcelona Flamenco Ballet creeaza mai mult decat un spectacol de dans, o adevarata opera de arta.

DETALII DESPRE BILETE SI ABONAMENTE PE SCENA DIGITALA

Abonament pentru 1 luna – 49 LEI
Include 10 spectacole
Abonamentul este valabil de la data activarii lui, prin introducerea codului de abonat in campul AUTENTIFICARE si pana in ultima zi calendaristica a lunii de autentificare.
Spectacolele pot fi vizionate oricand si de oricate ori in perioada de valabilitate a abonamentului.

Abonament pentru 3 luni – 89 LEI
Include 16 spectacole
Abonamentul este valabil de la data activarii lui, prin introducerea codului de abonat in campul AUTENTICARE si pana in ultima zi calendaristica a celei de-a treia luni de autentificare.
Spectacolele pot fi vizionate oricand si de oricate ori in perioada de valabilitate a abonamentului.

Abonament 12 luni – 299 LEI
Include toate spectacolele Scenei Digitale
Abonamentul este valabil de la data activarii lui, prin introducerea codului de abonat in campul AUTENTIFICARE. Perioada de valabilitate se incheie dupa 12 luni calendaristice.
Spectacolele pot fi vizionate oricand si de oricate ori in perioada de valabilitate a abonamentului.

Bilet individual – 30 LEI
Biletul individual este activat in momentul introducerii codului de abonat in campul AUTENTIFICARE in termen de 30 de zile de la momentul achizitiei.
Spectacolul este disponibil pentru 4 ore de la activare si alegerea intervalului de timp pentru vizionare.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2022/10/3.-Flamenco-Nights_photo-credit-Karlos-Hurtado.jpg