Comunicate

„Cadoul de Craciun”, primul film romanesc selectat pe lista scurta de zece titluri de la Oscar, difuzat pe canalul YouTube al Arhivei TVR

• Duminica, 26 decembrie, de la ora 11:00, filmul „Cadoul de Craciun” in regia lui Bogdan Muresanu va fi disponibil gratuit, exclusiv online, 24 de ore, pe canalul Arhivei TVR

In a doua zi de Craciun va propunem un film de fictiune de scurt metraj, o bijuterie cinematografica, primul film romanesc care a ajuns pe lista scurta de zece titluri de la Oscar, in anul 2020.
Sub bagheta lui Bogdan Muresanu, care semneaza scenariul si regia filmului, se desfasoara o comedie neagra, pornita de la scrisoarea unui copil pentru Mos Craciun si care transforma o seara linistita intr-o poveste de groaza.

„Cadoul de Craciun” aduce o perspectiva microscopica asupra unei zile istorice, mai precis asupra ultimelor ore ale regimului Ceausescu. Este insa si un film despre frica absurda din dictatura si cum ea se dezvolta, pana la paranoia, in relatiile de familie dintr-un mic apartament de cartier bucurestean.

Regia si scenariul sunt semnate de Bogdan Muresanu, cu: Adrian Vancica, Luca Toma, Ioana Flora, MIrcea Andreescu, Gabriela Hamzescu, imaginea Tudor Platon, montajul Andrei Balasoiu si Lorent Morel, decorurile Dan Samoila si Ramona Vartosu. Producatorii sunt Vlad Iorga, Bogdan Muresanu, Victor Dumitrovici, Dan Burlac, Kinotopia. Proiectul este realizat cu sprijinul CNC, co-produs de TVR si Commitet.

Productia cinematografica, are o durata de 23 minute, va putea fi vizionata online, gratuit, 24 de ore, incepand din 26 decembrie ora 11:00 pana pe 27 decembrie ora 11:00 si se adreseaza tuturor cinefililor.

Filmul de scurt metraj „Cadoul de Craciun”, incheie seria duminicilor dedicate productiilor de film independente sprijinite de TVR, insa programul exclusiv online pentru iubitorii de filme va continua si in anul urmator.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2021/12/Ioana-Flora-Luca-Toma-CADOUL-DE-CRACIUN.jpeg