Evenimente

Cancelarul federal Olaf Scholz viziteaza Romania

Design fără titlu - 1

Cancelarul federal Olaf Scholz va sosi pe 3 aprilie 2023 pentru o vizita Romania.

 Cancelarul va fi primit la Bucuresti mai întai de presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis. Vor fi discutate teme bilaterale, precum si subiecte de politica europeana, securitate si energie. Dupa discutii este prevazuta o conferinta de presa comuna.

Apoi, cancelarul Scholz va fi primit cu onoruri militare de catre prim-ministrul Romaniei, Nicolae Ionel Ciuca. Dupa intrevederea cu prim-ministrul Ciuca, cancelarul Scholz si presedintele Iohannis se vor intalni cu presedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru o discutie comuna. In cadrul acesteia se vor aborda aspecte cu privire la sustinerea in continuare a Republicii Moldova. Dupa intrevedere este prevazuta o conferinta de presa comuna.

Cancelarul Scholz va purta un dialog si cu presedintele Camerei Deputatilor, Ion-Marcel Ciolacu. Apoi, cancelarul Scholz se va intalni si cu reprezentanti ai minoritatii germane din Romania.

Ambasadorul Gebauer: „Vizita cancelarului federal Olaf Scholz subliniaza importanta semnificativa a relatiilor noastre bilaterale cu Romania, care sunt mai apropiate si mai de incredere ca niciodata. Prin aceasta vizita, transmitem impreuna cu partenerii nostri romani un semnal important al unitatii Europei, mai ales in aceste vremuri dificile ale razboiului de agresiune al Rusiei impotriva Ucrainei. Pe langa o serie de teme bilaterale, discutiile se vor axa pe sprijinul si solidaritatea cu Ucraina si cu Republica Moldova. As dori sa multumesc Romaniei, partenerul si prietenul nostru apropiat, pentru sprijinul si disponibilitatea de a ajuta Ucraina si Republica Moldova.”