Home » ”Care dintre noi?” un film de Chris Simion – Mercurian despre cancer ca oportunitate
Teatru si Film

”Care dintre noi?” un film de Chris Simion – Mercurian despre cancer ca oportunitate

”Care dintre noi?”
un film de Chris Simion – Mercurian despre cancer ca oportunitate,
cu Maia Morgenstern, Marius Manole, Ilona Brezoianu, Crina Semciuc

Intr-un salon de chimioterapie, unde o zi se traieste cat o viata, unde se deseneaza usi cand nu exista niciuna si unde oamenii vad raze de soare chiar daca nu exista ferestre, cinci personaje cu experiente diferite de viata reusesc in final sa vada situatia in care sunt ca pe o oportunitate.

“Care dintre noi?” este o poveste despre cancer in viziunea scriitoarei si regizoarei Chris Simion – Mercurian. Este un film despre bucuria de a trai, despre iubire, iertare si asumare.

“Cancerul nu este o boala. Este un dar, daca stii sa il abordezi asa. In 2017 am fost diagnosticata cu cancer de san, iar povestea asta e inspirata din ceea ce am trait in perioada tratamentului oncologic. Filmul “Care dintre noi” este modul meu de a le impartasi celor care se confrunta cu cancerul ca exista lumina in spatele bolii. Fiecare are in sine o putere nebanuita de a trece un obstacol greu. Trebuie doar sa aiba rabdare, sa nu se panicheze si sa abordeze cu umor. Exista situatii mult mai dramatice decat aceasta boala. E vorba de perspectiva, de atitudine. Mie nu-mi poate lua nimeni bucuria si iubirea de viata. Nici macar cancerul. Viata e pe zile si e frumoasa cu tot ce vine la pachet, nu doar cu ceea ce ne convine noua. Iar cand crezi ca nu mai poti, ti se pare. Poti mult mai mult.” spune Chris Simion – Mercurian.

In film apar actorii Maia Morgenstern, Marius Manole, Ilona Brezoianu, Crina Semciuc, dar si Delia Grigoroiu – pacienta si Georgiana Popescu – asistenta, Eva Spiru – medic rezident. Distributia este completata de copilul Alexandra Mercurian.

Acesta este primul film regizat de Chris Simion – Mercurian si, de altfel, proiectul isi doreste sa aiba si un impact social. Tocmai de aceea, difuzarile filmului vor fi facute pe pagini de Facebook ale unor asociatii de pacienti, pe canale media care militeaza pentru informarea si educarea corecta a pacientilor si in 15 sectii de oncologie.

Primele difuzari:

12 noiembrie, ora 20:00 – pe pagina de Facebook Fundatia Renasterea. Difuzarea va fi urmata de o discutie intre Chris Simion – Mercurian si Mihaela Geoana, presedinta Fundatiei Renasterea.

17 noiembrie, ora 20:00 – pe pagina de Facebook si YouTube Pacientul 2.0 

Care dintre noi?

Cu:

Maia Morgenstern – Andrea

Marius Manole – Medicul

Ilona Brezoianu – Ina

Crina Semciuc – Maica

Delia Grigoroiu – Delia

Georgiana Popescu – asistenta

Eva Spiru – medic rezident

Alexandra Mercurian – copilul

Sunet: Stefan Munteanu

Foto si afis: Dedi Grigoroiu

Machiaj: Georgeta Barbu

Asistent regie: Dan Severin

Montaj si sound design: Total Image Solution

Director de productie: Tiberiu Mercurian

Scenografia: Maria Miu

Asistent scenografie: Maria Constantin

Director de imagine: Cristi Enache

Text si regie: Chris Simion – Mercurian

Producatori: Grivita 53, Fundatia Renasterea, Pacientul 2.0

Co-producatori: Intreprinderea de cultura & Asociatia R.O.Z.

Cu sprijinul:

Partener principal — Bristol-Myers Squibb

Partener — Novartis

Durata: 50 min.