Comunicate

Cel mai mare tinut al conacelor, din cel mai mic judet din Romania

La TVR 1, in noua editie „Exclusiv in Romania”, Cristian Tabara si echipa sa ne propun o incursiune prin judetul cu cele mai multe conace, supranumit si imperiul cartofilor. Aflam secretele celebrei paini cu cartofi pe 21 noiembrie, la ora 17:00, la TVR 1.

Duminica, 21 noiembrie, echipa „Exclusiv in Romania” ajunge in cel mai mic judet din tara, dar, totodata, in cel mai mare tinut al conacelor. Judetul Covasna se lauda cu cea mai mare densitate de conace – peste 160, iar dintre acestea, cele mai multe se afla in satul Bicfalau. „Cautam aceste conace pentru a afla cine le-a construit, de ce si, mai ales, sa vedem ce se mai intampla acum cu ele”, declara Marin Gabudean, producatorul „Exclusiv in Romania”.

Covasna este, in egala masura si imperiul cartofilor, asa ca, alaturi de Cristian Tabara, vom incerca sa aflam si secretele celebrei paini cu cartofi facute de secui la fata locului. Mai mult, la Targu Secuiesc exista un celebru Atelier de Turta Dulce, tinut in viata de Szanto József. „Dantelariile artistice de pe turta dulce executate cu maiestrie de catre acesta sunt absolut spectaculoase”, ne asigura Cristi Tabara.

Tot in Covasna, mai precis la Dalnic, vom descoperi si o terapie interesanta: TUSMA sau Terapia cu Unde Sonore in Mediul Acvatic. Suna pretentios, dar ar putea fi un unicat mondial in domeniul terapiei. Vom vedea despre ce este vorba la „Exclusiv in Romania”, duminica, 21 noiembrie, ora 17:00, la TVR 1.

La Cernatul de Jos se afla Muzeul Haszman Pal, ce poate fi considerat un veritabil muzeu al satului, desi, in fapt, este vorba despre o colectie privata care are cateva mii de piese cu care s-ar putea mandri orice muzeu al tarii.

Haideti sa colindam, asadar, prin Tinutul Conacelor, duminica, 21 noiembrie, de la ora 17.00. Cu „Exclusiv in Romania”, la TVR 1.