Home » Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo – un omagiu adus omului simplu
Comunicate

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo – un omagiu adus omului simplu

JO Tokyo 2020 se vad la TVR

Lumea sportului este in „fierbere”, in asteptarea Jocurilor Olimpice de vara 2020 de la Tokyo. Cu o intarziere de un an din cauza pandemiei de Covid, vineri, 23 iulie, Ceremonia de deschidere va da startul celui mai mare eveniment multi-sportiv mondial si va fi trasmisa in direct de TVR 1 si TVR Moldova, de la ora 14:00. Alina Alinei Alexoi va comenta de la Tokyo intreaga ceremonie.

In ciuda restrictiilor pandemice, spectacolul de pe Stadionul National Olimpic din Tokyo va fi unul special, un omagiu adus omului simplu, in special celor care in aceasta perioada au ajutat omenirea sa treaca peste obstacole.
Printre cei prezenti pe stadion va fi imparatul Japoniei, Naruhito, care va declara deschisa cea de-a XXXII-a editie a Jocurilor Olimpice.

„Sportivii vor fi eroii acestei ceremonii. Va fi un spectacol plin de recunostinta, in care vor fi evocate o parte dintre traditiile poporului japonez. Vor defila toti sportivii care doresc sa mearga la ceremonie si sa fie pe teren, doar numarul oficialilor a fost limitat. Vor fi prezente si o parte dintre vedetele din Japonia, actori, cantareti etc. Cel mai interesant moment va fi cel al aprinderii Flacarii Olimpice. Este si cel mai bine pazit secret. Chiar daca presa a primit ghidul spectacolului, a ramas sub embargo aceasta scena. Printre momentele pregatite, Japonia va prezenta si contributia sa adusa la istoria olimpica. Se va face referire la mostenirea olimpica din 1964 si o punte de legatura cu anul 2020 – sunt cele doua editii pe care Japonia le-a organizat in competitia de vara. Ne vom aminti si de copacii plantati atunci de sportivii participanti la jocurile din 1964, cu seminte aduse din tarile lor. Copacii au crescut, iar o parte din lemnul lor a fost folosit la constructiile arenelor Jocurilor din 2020″, a relatat Alina Alexoi.

Delegatia Romaniei include 101 sportivi, care vor concura in 17 probe. Romania va defila la Ceremonia de deschidere cu toti sportivii care doresc sa participe, mai putin cei care intra in concurs ziua urmatoare. Reamintim ca COSR a decis prin vot desemnarea celor doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Este vorba de Madalina Beres, medaliata olimpica cu bronz la Rio 2016 si campioana mondiala cu barca de 8+1 a Romaniei si Robert Glinta, primul inotator din Romania care a reusit sa castige aur la Campionatele Europene si a fost primul sportiv calificat la JO de la Tokyo.

„Abia asteptam sa vedem intrarea delegatiei Romaniei in arena. Asta se va intampla cam pe la sfarsitul paradei, pentru ca intrarea natiunilor in arena se va face dupa alfabetul japonez, ceea ce inseamna ca vom defila spre finalul ceremoniei. Asteptam cu nerabdare momentul. Orele sunt greu de trecut pentru toti sportivii care abia asteapta sa intre in competitie. De fapt, cred ca este cea mai grea asteptare, rabdarea e pusa la incercare, dar e o proba pentru ca suntem in Japonia, iar ei au o vorba: In Japonia, mai repede inseamna incet si fara intrerupere!”, a adaugat comentatorul Alina Alexoi.

Din 22 iulie, pentru ca intrecerile incep chiar inaintea ceremoniei de deschidere, romanii vor urmari in direct la TVR sporturile si probele cu participare romaneasca.
Viitorul fotbalului romanesc se joaca si la Tokyo, iar la JO, tricolorii mici lupta pentru medalie. Prima partida a Nationalei Romaniei, cu Honduras, va fi in direct la TVR 1 joi, 22 iulie, de la ora 14.00, cu comentariul lui Emil Hossu-Longin.

„Avem adversari puternici, mai ales primul, pentru ca vorbim de o echipa care a jucat in semifinalele turneului precedent, are 5 calificari din 2000 incoace, iar in duelul decisiv pentru Tokyo a invins Statele Unite. Hondurienii au trecut de Algeria si au obtinut 1-1 cu Argentina in 2016. Radoi a facut cascadorii pentru a-si asigura un lot civilizat, in conditiile in care conducatorii din Liga 1 sunt preocupati de marile dueluri cu baieti din Gibraltar, Kazahstan si alte puteri fotbalistice. Am mare incredere ca Selectionerul va reusi sa omogenizeze un grup eterogen si ne va oferi prilejul sa ciocnim un pahar imediat dupa pranz!”.

La TVR 2, tot astazi, de la ora 14.25 se va transmite in direct meciul de fotbal Brazilia-Germania, comnetat de Marian Olaianos.
In perioada 23 iulie – 8 august, Televiziunea Romana va transmite in direct si inregistrat cea mai asteptata editie a Jocurilor Olimpice de pana acum, #Tokyo2020. Chiar daca nu din tribune, vom fi alaturi de sportivii romani calificati la JO de vara, urmarind transmisiunile TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Moldova.

La TVR 1 vor putea fi vazute probe de canotaj, atletism, inot, meciuri importante de fotbal, handbal si baschet, dar si tenis de masa, tir cu arcul, scrima. La TVR 2, telespectatorii vor putea vedea gimnastica, dar si probe din atletism si handbal, iar la TVR 3, vom viziona volei, baschet si alte discipline. Intr-o grila dedicata aproape exclusiv Jocurilor Olimpice, pe perioada 23 iulie – 8 august, TVR Moldova va oferi telespectatorilor de peste Prut cele mai interesante probe la care participa romanii, precum si marile competitii de gimnastica, atletism, canotaj etc.

O echipa de jurnalisti TVR se afla deja la Tokyo si aduce in programele Televiziunii Romane cele mai noi informatii si imagini de la fata locului, dar va asigura si comentariul pentru transmisiuni directe pe durata Jocurilor Olimpice. Echipa TVR prezenta in Japonia este formata din jurnalistii-comentatori: Emil Hossu-Longin, Monica Bucur, Dragos Cojocaru, Cristian Mindru, carora li se alatura Alina Alexoi (COSR), un reporter/corespondent –
Dorin Chiotea, trei cameramani, un producator si un coordonator al echipei. Probele din cadrul Jocurilor Olimpice vor fi comentate atat de la fata locului, cat si de la Bucuresti. Se vor afla in fata microfoanelor, de la Bucuresti: Sorin Hobana, Marian Olaianos, Narcis Selaru, Dragos Bocanaciu, Bogdan Tomulica. Printre colaboratorii Redactiei Sport pe durata JO se numara vicecampioana olimpica Roxana Scarlat, care va comenta probele de scrima.
TVR mai difuzeaza, in perioada 22 iulie – 8 august, rezumate, studiouri dedicate evenimentului si jurnale olimpice. Astfel, din 22 iulie, ora 18.00, cele mai noi informatii de la Jocurile Olimpice, dar si rezumatele zilei le vom putea urmari zilnic in „Jurnalul olimpic”, prezentat alternativ de Eda Marcus, Tudor Furdui, Costin Desliu si Vlad Arhire. Pe durata Jocurilor Olimpice, in editii speciale „Studio olimpic”, invitati din lumea sportului vor vorbi despre performantele romanesti si internationale inregistrate de sportivi la Tokyo.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2021/07/inainte-de-Romania-Honduras.jpg