Comunicate

Christiane Gertrud Cosmatu este decorata cu Ordinul Federal de Merit

In data de 11 februarie, doamnei Christiane Gertrud Cosmatu i se va inmana Crucea de merit in rang de cavaler a Ordinului de merit al Republ icii Federale Germania. Ceremonia de decorare se va desfasura in cerc restrans la resedinta ambasadorului.
Aceasta distinctie este un semn vizibil al aprecierii fata de implicarea neobosita si incununtata de succes a doamnei Cosmatu in favoarea mostenirii culturale si educationale a minoritatii germane din Romania: pentru invatamantul in limba germana, ca profesoara de limba germana, ca autoare de manuale, in cadrul Ministerului Educatiei, ca presedinte al Forumului de centru Bucuresti si membru in Consili ul Director al Forumului Regional Regiunea Extracarpatica si al organizatiei pe tara, precum si, in cele din urma, ca subsecretar de stat in Departamentul pentru relatii interetnice.
Ambasadorul Peer Gebauer: „Prin angajamentul dumneavoastra neobosit ati incercat mereu sa mentineti dialogul cu reprezentantii societatii majoritare si ai celorlalte minoritati nationale, pentru a identifica pozitionarile acestora si a gasi solutii comune. Datorita ambitiei, entuziasmului si angajamentului dumneavoastra extraordinar, cererea pentru invatamant in limba germana in Romania este in continuare ridicata. Nu in ultimul rand, ati contribuit decisiv la faptul ca elevii sectiilor speciale din Romania pot obtine atat bacalaureatul romanesc, cat si bacalaureatul german (Abitur).“ Christiane Gertrud Cosmatu: „Sunt profund emotionata de aceasta onoare. Ma bucura mai ales faptul ca aceasta distinctie imi este acordata in contextul celei de a 30 a anivers ari a semnarii Tratatului privind cooperarea prieteneasca si parteneriatul in Europa. Anul 1992 a fost si un punct de cotitura in cariera mea, dupa saptesprezece ani la catedra ca profesor de limba germana, am ocupat functia de inspector, limba germana mat erna, in Ministerul Educatiei. Doresc ca, in limita posibilitatilor, sa contribui activ si in viitor la dezvoltarea relatiilor romano germane, distinctia acordata astazi reprezentand un deosebit imbold in acest sens.“