Comunicate

Emotii pentru Romania la Jocurile Olimpice de iarna Beijing 2022

bob sled speeding in an ice channel

Andreea Grecu si visul unei nopti olimpice de iarna. Sportiva ia startul in doua probe pe partia dificila de la Yangqing. Toate probele de bob sunt transmise in direct la TVR incepand de duminica si pana in ultima zi a Jocurilor Olimpice de Iarna Beijing 2022.

La TVR, iubitorii sportului din Romania viseaza, dupa o asteptare de peste jumatate de secol, la castigarea unei medalii la editia cu numarul XXIV a Jocurilor Olimpice de Iarna, cel mai mare eveniment multi-sportiv mondial. Performanta reusita in 1968 la Grenoble de bobeurii Ion Panturu si Nicolae Neagoe are toate sansele sa nu ramana singulara. Si tot de la bob ar putea veni aceasta mare bucurie.
Romanii sunt conectati la ritmul si frumusetea sporturilor de iarna prin intermediul Televiziunii Romane, official broadcaster Beijing 2022, care asigura, in acest an, transmisiuni directe si inregistrari de la Jocurile Olimpice, pe posturile sale principale – TVR 1 si TVR 2. TVR Moldova este official broadcaster al transmisiunilor pe teritoriul Republicii Moldova.

„Daca in trecut sportul poreclit Formula 1 pe gheata le era rezervat exclusiv reprezentantilor sexului tare, astazi si fetele fac spectacol pe partiile specifice inghetate. Iar una dintre ele, romanca Andreea Grecu, atrage atentia constant in ultimii ani, prin clasari de top la competitiile importante ale bobului feminin. Fosta atleta de performanta, componenta a stafetei de 4 x 400 m la Campionatele Mondiale de la Beijing (2015), bucuresteanca in varsta de 28 de ani s-a concentrat in ultimele sezoane doar pe cariera de pilot in bob. Un titlu mondial de tineret cucerit in 2018 la St. Moritz alaturi de Florentina Marincu-Iusco a confirmat ca este pe drumul cel bun spre marea performanta, iar cand le invingi pe nemtoaice in Cupa Mondiala chiar le ele acasa, ai tot dreptul sa visezi la o medalie olimpica…”, a spus Vlad Bucurescu, jurnalistul care se afla la microfonul transmisiunilor TVR pe perioada Jocurilor Olimpice de la Beijing 2022.

Andreea Grecu va lua startul in doua probe pe partia dificila de la Yangqing: cea individuala de monobob, o proba noua in programul JO, si la bob 2 feminin alaturi de franarul Katharina Wick. In ambele este cotata cu sanse sa intre in top 5.
„Deocamdata, obiectivul indraznet declarat de Andreea Grecu de a fi pe podium la Beijing starneste destule zambete – reflexul poate firesc al unor asteptari inselate atatea decenii de sportivii romani participanti la JO de iarna. O medalie olimpica pentru Romania la bob feminin nu doar ca ar schimba perceptia generala, dar poate deschide drumul spre implementarea unui proiect de suflet pentru pasionatii genului – construirea unei partii de bob, sanie si skeleton la standarde internationale. Ar fi ultima piesa din puzzle pentru infrastructura necesara organizarii in tara noastra a Jocurilor Olimpice de tineret, pasul firesc dupa ce Romania a gazduit in 2013 Festivalul Olimpic de iarna al Tineretului European (FOTE) la Brasov si imprejurimi”, a adaugat Vlad Bucurescu.

Toate probele de bob la Jocurile Olimpice de la Beijing 2022 sunt transmise in direct la TVR incepand de duminica si pana in ultima zi a Jocurilor.

DUMINICA, 13 februarie
Ora 3:30 – monobob feminin, mansa 1 (Andreea Grecu)
Ora 5:00 – monobob feminin, mansa a 2-a

LUNI, 14 februarie
Ora 3:30 – monobob feminin, mansa a 3-a
Ora 5:00 – monobob feminin, mansa a 4-a
Ora 14:05 – bob 2 masculin, mansa 1 (Mihai Tentea, Nicolae Daroczi)
Ora 15:40 – bob 2 masculin, mansa a 2-a

MARTI, 15 februarie
Ora 14:15 – bob 2 masculin, mansa a 3-a
Ora 15:50 – bob 2 masculin, mansa a 4-a

VINERI, 18 februarie
Ora 14:00 – bob 2 feminin, mansa 1 (Andreea Grecu, Katharina Wick)
Ora 15:30 – bob 2 feminin, mansa a 2-a

SAMBATA, 19 februarie
Ora 3:30 – bob 4, mansa 1 (Mihai Tentea, Nicolae Daroczi, Raul Dobre, Cristian Radu)
Ora 5:05 – bob 4, mansa a 2-a
Ora 14:00 – bob 2 feminin, mansa a 3-a
Ora 15:30 – bob 2 feminin, mansa a 4-a

DUMINICA, 20 februarie
Ora 3:30 (TVR1) – bob 4, mansa a 3-a
Ora 5:30 (TVR1) – bob 4, mansa a 4-a

Fotografie: Shutterstock