Home » Colectia The French Touch’ – Maëla Raoult
Muzica

Colectia The French Touch’ – Maëla Raoult

Trei carti ale colectiei French Touch ‘sunt disponibile pe partituri directe, plus de partituri, schimb de scoruri sau la libraria preferata.

Colectia The French Touch

Deblocheaza lumea muzicii cu colectia French Touch ‘, compusa si amenajata in mod special de talentatata Maëla Raoult. Aceasta resursa fantastica este disponibila la schimbul de scoruri, direct de partituri, plus de tabla sau la libraria preferata, ceea ce o face accesibila clarinetistilor aspiranti de toate varstele.

Fiecare melodie este legata de un videoclip accesibil liber in timp ce scaneaza codul QR.

Cartea 1: Incepator absolut: Prin puterea fermecatoare a renumitelor rime de pepiniera atat in engleza cat si in franceza, combinate cu compozitiile captivante ale lui Maëla, veti porni intr-o calatorie de descoperire muzicala. Recunoasteti melodii indragite precum “ Une souris verte, ” “ Sur le pont d’Avignon, ” si “ Frère Jacques, ”, precum si surprize precum “ Hickory Dickory Dock, ” Mary avea un miel mic,” si “ Humpty Dumpty. ” Pentru a imbunatati experienta de invatare, versurile sunt incluse cu gandire dupa fiecare melodie, permitandu-va dvs. sau copilului dvs. sa cante inainte de a lua clarinetul.

Cartea 2: Cantece de Craciun: cufundati-va in lumea fermecatoare a melodiilor de Craciun, special adaptate pentru clarinetistii ucenici. Reexplorati spiritul de vacanta cu colinde atemporale, inclusiv “ Va dorim un Craciun fericit, ” “ Deck the Halls, ” “ O Craciun, ” “ We Three Kings, ” “ Noaptea tacuta,” “ Este aproape ziua, ” “ Ingerii pe care i-am auzit la nivel inalt, ” “ A venit la o noapte libera, ” si multe altele. Aceste melodii sunt aranjate meticulos pentru a asigura usurinta de joc pentru clarinetistii din primul si al doilea an.

Cartea 3: Shanties Sea: In aceste pagini, clarinetistii aspiranti, atat tineri cat si batrani, vor avea ocazia sa-si extinda repertoriul muzical cu o selectie de shanties de mare iubite. Redescoperiti meritul melodiilor precum “ Tri Martolod, ” “ Paddy Doyle’s Boots, ” “ Un marinar a venit la Marea Marii, ” “ Avec Jean Bart, ” “ Bonny a fost un razboinic,” “ Le Père Lancelot, ” “ Marins de Groix, ” “ Cheerly Man, ” “ Au Fait du Mat d’Misaine, ” “ Amsterdam Maid, ” si multe altele.

Insotirea video pentru o autonomie imbunatatita

Pentru a va facilita calatoria muzicala, fiecare melodie este legata cu gandire de un videoclip accesibil liber. Pur si simplu scanati codul QR cu telefonul sau tableta pentru a va cufunda in melodia fiecarei compozitii. Aceste videoclipuri imputernicesc elevii sa invete si sa practice independent, cu sau fara indrumarea unui profesor si sa acceseze melodiile la comoditatea lor.

Unde invatarea inseamna distractie

“ Colectia franceza ’ ” este metoda finala de clarinet care imbina perfect invatarea cu placere. Transforma-te intr-un adevarat pirat muzical, aduce la viata cele mai renumite shanties de mare sau redescopera cantecele copilariei tale, in timp ce progreseaza in ritmul tau.

Toate scorurile si aranjamentele de la Maëla sunt, de asemenea, disponibile pe shetmusicdirect shetmusic plus, schimb de scoruri sau la libraria preferata

MAELA RAOULT :

Nascuta la Brest in 1990, Maëla si-a inceput calatoria muzicala la o varsta frageda. Este un muzician talentat, cu o experienta puternica in clarinetperformance si a obtinut repere semnificative in cariera sa: educatia muzicala a lui Maëla a inceput in orasul natal la Conservatorul de muzica din Brest. Aceasta pregatire timpurie i-a oferit probabil o baza solida in muzica. A obtinut Diploma muzicala in 2007. Si-a continuat pregatirea la Paris sub indrumarea lui Olivier Derbesse ( Orchester de Paris) la Conservatorul Jacques Ibert. Si-a urmarit pasiunea pentru muzica orchestrala castigand o diploma de licenta ca
muzician de orchestra din CFMO, Orchester Ostinato. Apoi a absolvit Distinctia de la Conservatorul Regal din Bruxelles sub mentoratul lui Ronald van Spaendonck ( Orchester National de Belgique ) in 2014.

Pe langa instrumentul sau principal, Maëla a studiat clarinetul bas la CRR din Paris, sub tutela lui Jean-Marc Volta ( Orchester National de France ). De asemenea, a avut privilegiul de a participa la mai multe cursuri de master cu clarinetist francez, cum ar fi Jacques Di Donato ( CNSM Lyon ) si Bruno Martinez ( Opera de Paris ).

Este finalista sau semifinalista multor competitii de interpretare: Concours Bellan, concours de clarinette en Picardie, Concursul international Chieri, Concours Cahuzac si a primit Premiul Gentiane Robin in 2005.

Muzica de camera detine un loc special in inima Maëla si a cantat in diferite formatiuni la numeroase evenimente si festivaluri. Unele aparitii notabile includ Festivalul Origami ( Beursschouwburg, Bruxelles ), Festivalul Courant d’air ( Bruxelles ), Préludes a l’orchestre de Paris ( salle Pleyel ), Festival Les Harmonies ( Billiers ), Concerte la Campus International din Paris si multe altele. A colaborat cu concertisti de renume precum Patrick Langot, Alina Piboule, Frédéric Lagarde, Carmen si Ana Mainer, Sulliman Alltmayer si Ryo Kojima.

Maëla a avut, de asemenea, sansa de a concerta cu orchestre ca solist. A cantat concertul Mozart in 2006 cu orchestra CRR of Brest, concertul Bencriscutto in 2007 cu Orchestra Brest Harmony si Concertul Artie Shaw cu Orchester de la Sirène de Paris.

Maëla este implicata activ in repertoriul contemporan si a participat la crearea mai multor compozitii contemporane, inclusiv lucrari ale Sinei Fallahzadeh ( Tocatina ), Michel Lysight ( Heptagramme ), Alex Nante ( Umbrales ), Suzanne Giraud ( D’un vanneur de blé aux vents ). A cantat cu ansambluri precum ansamblul Alternance, ansamblul Ecoute si colectiful Parallèle 21. In 2020, Maëla a inregistrat primul ei album contemporan, “ Reflectii ” pentru clarinet solo, cu lucrari de Michel Lysight, Sina Fallahzadeh, François Meimoun, Igor Stravinsky, Jörg Widmann, Luciano Berio si Edison Denisov.

Are o experienta solida ca muzician de orchestra, interpretand in diferite formatiuni: Ensemble entre Sable et ciel, dirijat de Joël Doussard si Marc Schuster, Orchestra Ostinato ( realizata de Jean-Luc Tingaud, Inaki Encina, Anthony Hermus, Kaspar Zehnder, Vahan Mardirossian … ), Orchester National de Lyon ( Leonard Slatkin ), Orchestra Paul Kuentz, Ensemble International Musike, realizat de Jean-Bernard Pommier, Orchester de Laureats du CNSMDP etc … A avut ocazia sa cante cu solisti distinsi precum Ophélie Gaillard, Gilles Apap, Henri Demarquette.  Maëla a avut sansa sa joace in concerthalls de prestigiu: Philarmonie de Paris, Opéra Comique, Auditorium Marcel Landowsky, Auditorium de Lyon, Salle Pleyel, Cité Universitaire de Paris, Ecuries Royales du Chateau de Versailles…

Curioasa pentru toate lumile muzicale, Maëla a studiat improvizatia si jazz-ul cu mari personalitati de jazz pariziene, printre care Hervé Sellin, Patrick Cabon, Thomas Savy…

Pe langa cariera de performanta, Maëla si-a impartasit expertiza ca profesor. A predat clarinet si muzica de camera la conservatoarele Houilles, Saint Leu La Forêt, Argenteuil, Taverny si Primaria din Paris. A facut parte din proiectul DEMOS la Philharmonie de Paris intre 2016 si 2020.

Maëla a fost, de asemenea, asistent dirijor al Orchestrei de la Sirene de Paris intre 2014 si 2016. Apoi a condus orchestrele la scoala de muzica din Saint-Leu-La-Forêt si orchestra la colegiu la diferite institutii de invatamant ( Taverny, Primaria Parisului ).

Talentele muzicale diverse ale lui Maëla se extind la inginerie sonora, productie muzicala, aranjament si compozitie. A studiat inginerie sonora ( CIFAP, 40e rugissants, Studio Soyuz, Colegiul HOFA … ) si este directorul Azkaban Records. Ea a produs, aranjat si a compus albumele si single-urile sale “ Avalon, ” “ Hypokrat, ” “ Impresiile pretioase, ” “ Le Clan des Narcisses, ” Les Ménestrels, <TAG1 si Mai mult, este redactorul, compozitorul si aranjatorul cartilor pedagogice pentru tinerii clarinetisti: “ The French Touch ’ Collection “.