Home » Concursul de dramaturgie „Cea mai buna piesa romaneasca a anului 2020”
Teatru si Film

Concursul de dramaturgie „Cea mai buna piesa romaneasca a anului 2020”

Uniunea Teatrala din Romania – UNITER anunta ca editia a 29-a a Concursului de dramaturgie „Cea mai buna piesa romaneasca a anului” primeste piese de teatru pentru inscrierea in competitie pana la data de 12 februarie 2021.

Concursul primeste numai texte noi, care nu au fost publicate sau reprezentate. Nu se primesc in concurs dramatizari. Textele pieselor NU se primesc in format tiparit si NU se inapoiaza dupa finalizarea concursului.

Inscrierea pieselor se va face astfel:
1. Textul piesei se va trimite redactat in format word sau pdf. prin e-mail, la adresa: unitext@uniter.ro. Numele autorului trebuie sa fie secret, el nu va figura pe pagina de titlu a piesei, ci va fi inlocuit cu un motto, inscris langa titlul piesei.
2. Prin posta, la adresa: UNITER, strada George Enescu nr. 2-4, Bucuresti 010305, autorul va trimite un plic inchis in care vor fi inscrise: titlul piesei, motto-ul, numele autorului, adresa, telefon, e-mail. Pe plic, se va mentiona: „Pentru concursul Cea mai buna piesa romaneasca a anului 2020” si Motto-ul din pagina de titlu a piesei transmisa prin e-mail.
Cele doua trimiteri trebuie sa respecte data limita de inscriere – 12 februarie 2021.

Castigatorul concursului va fi premiat pe scena Galei Premiilor UNITER 2021, iar piesa castigatoare va fi publicata intr-un volum publicat de Editura UNITEXT a UNITER.

In functie de evolutia evenimentelor sanitare prin care trecem, UNITER va face publice toate informatiile legate de eventuale schimbari privind organizarea si desfasurarea Concursului de dramaturgie.