Cluj IT Cluster organizeaza in 19-21 mai, cea de-a noua editie a conferintei Cluj Innovation Days, care isi propune sa analizeze noi modele de sustenabilitate in business si tehnologie, aducand impreuna specialisti din industrii diverse si punand bazele unor cooperari importante intre parteneri din tara si strainatate.
Uniunea Europeana, prin toate institutiile sale reprezentative si in colaborare cu Statele Membre aloca resurse semnificative si propun planuri care sa transforme Europa intr-o versiune mai verde, mai digitala, mai rezilienta si mai adaptata la provocarile curente si viitoare prin care va trece continentul. Conferinta isi mentine statutul de platforma pentru facilitarea dialogului intre actori relevanti din mediul privat, autoritati publice, mediul de cercetare si dezvoltare, prin aducerea in prim-plan a temei sustenabilitatii economiei si a Pactului Verde European (the Green Deal) lansat de Comisia Europeana.
“Am putut observa cu totii foarte multe companii – in special afaceri locale – care au fost luate pe nepregatite de venirea crizei generate de Coronavirus si au intampinat dificultati mari in modelul de afaceri practicat sau chiar au falimentat in foarte scurt timp, lucru care ar fi putut fi evitat daca exista o infrastructura de tranzitie catre sfera digitala foarte bine pusa la punct. Este tot mai clar ca procesul de digitalizare nu a fost, nu este si nu va fi un moft de marketing, ci o nevoie tot mai mare pentru fiecare firma in parte, indiferent de marimea ei. Mai mult decat atat, Comisia Europeana a pus in aplicare Pactul Verde European, prin care isi doreste transformarea economica si sociala si accelerarea procesului de tranzitie eco ca raspuns la criza sociala si economica generata de pandemia Covid-19. Aceasta conferinta are ca obiectiv atat intelegerea nevoii de digitalizare la nivelul tuturor sectoarelor de activitate, in special al business-ului, dar si al administratiei publice, cat si nevoia de a face o tranzitie catre o economie sustenabila, mult mai putin daunatoare pentru mediul inconjurator”, declara Stelian Brad, Presedinte Cluj IT Cluster.
Cine se poate inscrie ca participant la conferinta?
● manageri din companii mici sau mijlocii active in Romania, dar si pe plan international, in industrii precum software, telecomunicatii, HoReCa, sanatate, biotech, productie, avand un interes ridicat privind transformarea digitala sustenabila;
● antreprenori sau persoane interesate de zona antreprenoriatului care isi doresc sa descopere cum sa se adapteze la noul mediu de business si tranzitia verde a economiei.
● reprezentanti si angajati ai companiilor locale din Romania interesati de dezvoltare profesionala si imbunatatirea continua a competentelor;
● Investitori in cautare de noi oportunitati de investitii si descoperirea a noi lanturi valorice, tehnologii emergente si parteneriate inovative;
● studenti ce isi doresc sa completeze studiile lor cu experiente din mediul practic de business.
In cele trei zile de conferinta se vor reuni o serie de invitati de calibru national si international, reuniti sub motivatia tranzitiei verzi (green transition) a economiei precum: Emil Boc (Primar Cluj-Napoca), Allen Coliban (Primar Brasov), Astrid Fodor (Primar Sibiu), Ion Lungu (Primar Suceava), Stelian Brad (Presedinte Cluj IT Cluster), Thibaut Kleiner (Director, DG Connect), Ciprian Sorlea (Nordlogic), Florin Paun (Safe Cluster), Dacian Dragos (UBB), Cristina Badulescu (Climate Kic). Acestia si multi altii vor fi cei care vor discuta subiectele propuse in agenda evenimentului si vor raspunde la intrebarile participantilor in privinta optiunilor pe care le au ca organizatii sau ca indivizi.
Mai exact, ei vor aduce in fata publicului larg interventii de specialitate si discutii de tip panel, practice, pe teme precum transformarea digitala sustenabila, discutii despre inovarea oraselor si comunitatilor verzi, despre procesul de transformare a economiei europene prin angrenarea IMM-urilor, sustinerea tranzitiei verzi prin tehnologie si emergenta a noi lanturi valorice si parteneriate pentru inovare. Participantii conferintei vor descoperi teme de actualitate despre inovarea intr-un mod sustenabil si despre transformarea locului de munca, dar si a comunitatilor din care facem parte in unele mai “verzi”.
Cea de-a noua editie a conferintei Cluj Innovation Days este organizata in cadrul programului Future Skills, implementat de Cluj IT Cluster in parteneriat cu Asociatia Patronilor si Meseriasilor Cluj si Scoala Informala de IT. Proiectul aduce o serie de beneficii si actiuni de sprijin menite sa faciliteze o tranzitie lina prin procesele de digitalizare si transformare organizationala. Abordarea proiectului presupune un model centrat pe abilitati, in care atat angajatul cat si compania pot accesa cunostinte, expertiza si suport specializat pentru programe de invatare personalizate pe tot parcursul vietii si programe de invatare la locul de munca.
Anul acesta conferinta va avea loc in perioada 19-21 mai in mediul online. Accesul la activitatile conferintei este gratuit, iar cei interesati sa participe se pot inscrie deja urmand instructiunile disponibile de pe website-ul conferintei. Pentru mai multe detalii privind conferinta urmariti pagina: https://clujinnovationdays.com/
Adauga comentariu