Home » Maraton de evenimente TNRS dedicate Zilei Europei intre 8 si 10 mai 2021
Evenimente

Maraton de evenimente TNRS dedicate Zilei Europei intre 8 si 10 mai 2021

Acte de caritate, o premiera la TNRS – Sala Mare, un spectacol difuzat gratuit pe Scena Digitala si momente artistice fac parte din programul special pregatit pentru celebrarea Zilei Europei. Timp de trei zile, Nationalul sibian marcheaza unitatea in diversitate prin seria de evenimente care aduc bucuria teatrului mai aproape de comunitate.

„Europenismul este singurul mod prin care putem lupta impotriva tuturor tarelor ideologice extremiste. Europa este casa noastra in care ne putem pastra identitatea culturala, nationala, etnica si lingvistica. Este locul in care valoarea si diversitatea dau sens dialogului si vietii de zi cu zi. La multi ani noua, tuturor, de Ziua Europei!” – Constantin Chiriac, director general TNRS si presedinte FITS

Actorii Andrei Gilcescu si Horia Fedorca dau startul maratonului de evenimente sambata, 8 mai, de la ora 10:00, la concursul sportiv „Sibiel Forest Run”. Concursul de alergare montana isi dedicata cei 18 km de traseu unui scop caritabil, respectiv oferirea unei burse complete de studiu la gradinita „Waldkinder”. Evenimentul este organizat in colaborare cu Clubul Sportiv Comunitar Sibiu.

„Traditii TO GO” prezinta duminica, 9 mai, la ora 10:00, si in reluare la ora 21:00, un episod special dedicat Zilei Europei, urmand ca luni, 10 mai, sa marcheze „Pastile blajinilor”, de la ora 10:00. Importanta nationalului si frumusetea patrimoniului cultural in context european sunt redate in noi partituri textuale semnate de Serenela Muresan. Evenimentul poate fi vizionat pe pagina de Facebook a TNRS si cea a Muzeului ASTRA Sibiu.

„Summitul muzical al vaccinarii” se va desfasura duminica, 9 mai. Cine doreste sa se injecteze cu prima doza de vaccin anti-COVID o va putea face in aceasta zi, la Filarmonica de Stat Sibiu, in cadrul unui veritabil maraton organizat de Consiliul Judetean, Crucea Rosie, Spitalul Judetean, si Spitalul CFR. Vor fi prezenti medici, asistente, voluntari, dar si actorii TNRS Veronica Arizancu, Cristina Stoleriu si Liviu Vlad cu o serie de recitaluri poetice menite sa incurajeze cresterea numarului sibienilor care se imunizeaza.

Sectia Germana a TNRS a pregatit pentru 9 mai prima sa premiera cu public din 2021: spectacolul „Bookpink”, creatie colectiva. La ora 19:00 spectatorii sunt asteptati la TNRS – Sala Mare pentru a redescoperi placerea de a explora lumea cu entuziasmul, curiozitatea si naivitatea unui copil. Creat dupa regulile unei fabule cu personajele-animal desprinse din realitatea contemporana, spectacolul invita la o dezbatere aprinsa pe marginea unor subiecte sensibile.

„Moroi”, spectacol regizat de Alexandru Dabija, este cadoul Scenei Digitale pentru a celebra online Ziua Europei. O incursiune teatral-muzicala comica si parodica in eresurile romanesti. Spectacolul surprinde in mai multe tablouri modul in care oamenii se raporteaza la experientele supranaturale, la divinitate si la fortele intunericului, la viata si la moarte. Productia va fi difuzata gratuit pe 9 mai, incepand cu ora 19:00, si va fi disponibila timp de o ora si 50 de minute.

Europe Day Campaign / Artistic Caravan: „Me and the other Me” este cel mai recent proiect de colaborare intre TNRS si Departamentul de Arta Teatrala al ULBS, care se va desfasura luni, 10 mai. Proiectul international inedit este initiat de catre Delegatia Uniunii Europene in Serbia si este coordonat din partea structurilor sibiene de actrita Ofelia Popii, avand scopul de a promova valorile pe care se bazeaza Uniunea Europeana si cooperarea dintre Serbia si UE. Conceptul presupune prezentarea online al unui moment artistic tematic cu studentii-actori ULBS in mai multe orase din Serbia. Proiectul a fost propus de catre Ambasada Romaniei la Belgrad directorului general TNRS, Constantin Chiriac, cu ocazia zilei emblematice.
„Momentul in care te deschizi si descoperi lumea interioara pentru tine si pentru ceilalti este un cadou, o imbratisare mare cu inima, o sarbatoare a spiritului! La multi ani tuturor de Ziua Europei!” – Ofelia Popii

PROGRAM SPECIAL
8-10 MAI 2021

Sambata, 8 mai 2021
Ora 10.00
„Sibiel Forest Run” – cu participare din partea TNRS a actorilor Andrei Gilcescu si Horia Fedorca

Duminica, 9 mai 2021
Ora 10.00
Traditii TO GO – episod special Ziua Europei
Ora 15.00
Recital cu actorii: Veronica Arizancu, Cristina Stoleriu si Liviu Vlad- la Filarmonica de Stat Sibiu, in cadrul unui veritabil maraton de vaccinare organizat de Consiliul Judetean, Crucea Rosie, Spitalul Judetean, si Spitalul CFR
Ora 19.00
BOOKPINK – premiera
De Caren Jes
Creatie colectiva
TNRS – Sala Mare
Bd. Corneliu Coposu, nr. 2
Bilete: 30, 25 lei
Spectacol prezentat in limba germana, cu traducere in limba romana
Ora 19.00
MOROI
Regia Alexandru Dabija
Transmisiune gratuita pe Scena Digitala
Ora 21.00
Traditii TO GO – episod special Ziua Europei

Luni, 10 mai
Ora 10.00
Traditii TO GO
„Pastile blajinilor”, cu Mihai Coman
De Serenela Muresan

Ora 15:00
„Me and the other Me”
Regizor artistic: Ofelia Popii
Asistenti regie: Cristina Blaga Tomus, Alexandru Malaicu
Studenti: Ioana Antal, Oana Branzan, Patricia Buraga, Iulian Buzuloiu, Antonia Dobocan, Adelina Hoban, Madalin Lazar, Gabriel Muncus, Radu Paraschivescu, Radu Popescu, Andrei Valeanu, Monica Vilcu