Antreprenoriat Comunicate

Corporatiile sprijina IMM-urile aflate in dificultate in pandemie – program de mentorat ELITE Academy

In luna martie, cel mai mare club de femei de afaceri din Romania – Elite Business Women Club, in parteneriat cu Netherlands Romania Chamber of Commerce (NRCC) -, a lansat in premiera programul Elite Academy 2021.
In cadrul acestui program, pentru editia pilot, 12 manageri de top din corporatii recunoscute la nivel international cum ar fi Orange, Lidl, Heineken, KLM, etc. vor fi mentori pentru 12 femei de afaceri din Elite Business Women Club, pe o perioada de 2 luni. Femeile de afaceri vor avea astfel oportunitatea de a invata de la profesionisti cu experienta mai multe despre strategie si dezvoltare de business, HR, vanzari, relatii cu clientii si alte teme de interes.

De ce au nevoie de mentorat femeile de afaceri din Romania?
Intr-o perioada in care regulile business-ului se schimba radical, fiind nevoite sa schimbe strategia, abordarea sau modul de promovare, acestea au nevoie de know-how mai mult ca oricand, pentru a-si sustine business-ul si a nu ramane in urma.
De ce mentorat pentru femeile antreprenor? Sloganul nostru la EBW este – femeile sunt motorul economiei globale. Un studiu al Bancii Mondiale la care au participat 12.000 de femei din 22 de tari a aratat ca “femeile vor fi motorul cel mai puternic in reluarea cresterii economice mondiale. De asemenea femeile au fost mai putin afectate de criza decat barbatii. Atat in UE-27, cat si in SUA, rata somajului in randul femeilor este mai mica decat cea in randul barbatilor. Ca suport pt femeile antreprenor in pandemie impreuna cu partenerul nostru, NRCC am creat ELITE Academy in luna Martie 202, unde specialisti din corporatii ofera mentorat gratuit IMM urile conduse de femeile antreprenor parte din EBW. Bianca Tudor, fondator & CEO Elite Business Women

Rusanda Davideanu: ”Femeile de afaceri au nevoie de mentori de business si suntem fericiti ca avem parte de specialisti care au performat in domeniile lor de la cele mai mari companii din lume care sa le dea curajul si know-how-ul de care au nevoie pentru a excela!”

Romania este in topul tarilor in care tot mai multe femei intra in afaceri si au succes in activitatile lor. Un studiu Frame arata ca numarul femeilor de afaceri care au fost manageri, actionari, administratori sau detinatori de PFA a crescut cu aproape 100.000 din 2014 in 2019. Majoritatea femeilor de afaceri au intre 34 si 39 ani, sunt absolvente de studii superioare si au experienta in business. Mai mult, in 2019, numarul actionarilor in diferite companii a fost de 517.000 femei de afaceri fata de 863.214 barbati antreprenor.
Elite Business Women a pornit in 2012 cu un grup de femei care discutau in mediul online despre importanta antreprenoriatului feminin in societatea moderna, iar astazi este cea mai mare companie de educatie antreprenoriala feminina din Romania, depasind, la nivel national si international, 12.000 de antreprenoare.
NRCC (Netherlands Romanian Chamber of Commerce) sprijina afacerile si comunitatea de business olandezo-romane, creeaza oportunitati de business intre membrii lor activi, avand rolul de consultant intre sectorul de afaceri si Guvernul Romaniei.