Muzica

Daniel Pirvan, unul dintre veteranii YouTube-ului romanesc si, in acelasi timp, muzician, a venit la Dumi Show pentru a vorbi despre noua sa piesa, ”Romanta”.

Daniel si-a dorit ca piesa lui ”sa curga” si sa aiba o compozitie deosebita. ”Ma gandeam ca ar fi super sa aduc muzica din anii ’30-’40 – Jean Moscopol, Maria Tanase, Constantin Draghici – in prezent. Faceam niste acorduri la chitara care sunt usor atipice, iar progresia nu e una repetitiva. De obicei, piesele comerciale se fac cu vreo patru acorduri puse in loop”, aflam de la artist.
Daniel a scris refrenul acestei piese in 2012 si l-a uitat in fisierele din calculator, printre atatea alte schite. Atunci cand a venit pandemia, el si-a propus sa ajunga la un rezultat cu piesele neterminate, astfel ca a facut o selectie dintre cele 20 de piese pe care le avea – printre care si ”Romanta” – reducand numarul lor la 16, apoi la 12. El a terminat productia piesei la sfarsitul anului trecut.
Atunci cand a inceput curatenia in computer, el planuia sa scoata un album din toate acele piese, dar nu l-a terminat inca pentru ca si-a dat seama ca nu este nevoie sa puna presiune pe el insusi ori sa faca totul pe graba. Artistul considera ca este mai important sa isi acorde timpul necesar pentru a se ocupa de album in loc sa se lase coplesit de un termen limita nerealist.
Pare ca universul a conspirat in favoarea lui Daniel Pirvan: a reusit sa termine o piesa a carei idee se schitase cu multi ani in urma, a gasit timp pentru a o inregistra, iar pana si ilustratia facuta pentru coperta a fost creata de catre cineva cu care nu se astepta sa fi colaborat.
Este vorba despre Daniel Traistaru, student la Universitatea Nationala de Arte, Bucuresti, un artist talentat care a fost intervievat in cadrul emisiunii ”Art Life” de catre prezentatorul Stefan Cudalb.
”Eram la metrou, iar el (Daniel Traistaru) tinea un tablou in mana”, isi aminteste Daniel Pirvan. ”I-am recunoscut semnatura si l-am abordat.” Pirvan urmarise interviul de la ”Art Life” chiar inainte sa ajunga el insusi prima oara in studio-ul Art FM si ramasese impresionat de perspectiva asupra vietii pe care o are talentatul Traistaru.
Noi l-am surprins sambata trecuta pe muzician cu un poster printat si inramat pe care il puteti admira daca reluati emisiunea ”Dumi Show” din data de 15 mai.

Puteti asculta piesa aici:
https://www.youtube.com/watch?v=9-9MNo0sZBE

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2021/05/articol-site.png