Comunicate

Despre suflet, la „Vedeta populara”. Sezonul 7, din 7 noiembrie, cu Iuliana Tudor

Cea mai populara emisiune de la TVR 1 revine cu un nou sezon, in prima duminica de noiembrie, de la ora 21:00.

„Traim vremuri dificile, poate de neimaginat pentru multi dintre noi si, daca ne uitam atent, putem observa ca batalia acestui secol este lupta impotriva sufletului. Deschideti larg ferestrele sufletului dumneavoastra si lasati sa patrunda acolo tot ce va bucura, tot ce va aduce liniste, tot ce e impacare si ingaduinta”, ne indeamna Iuliana Tudor in acest inceput de noiembrie. Iar pentru ca intoarcerea la radacini, la valorile primite din generatie in generatie, este cel mai bun suport in momentele grele, „Vedeta populara” intra din nou in casele noastre, cu ale sale cantece si traditii ce spun istoria acestui neam, cu oamenii ei plini de bucurie si speranta, cu muzicieni desavarsiti si cu povesti emotionante. Sezonul 7 al emisiunii incepe la TVR 1 pe 7 noiembrie, de la ora 21:00, cand Iuliana Tudor ne asteapta la prima intalnire de suflet a acestei toamne. „Vedeta populara” se vede simultan si la TVR Moldova si TVR International.

Editia cu numarul 1 a sezonului ne aduce, ca de obicei, cinci concurenti care viseaza sa-si impleteasca destinele cu muzica populara. Absolvent de Teologie si cu studii la Milano in Filosofie si Stiinte Umane, primul candidat al sezonului 7 este cantor la biserica din sat. La 53 de ani, considera „Vedeta populara” un nou inceput in viata lui. Se intrec cu el un tanar sucevean care, in urma cu doi ani, a ratat la mustata Marele Premiu al emisiunii, o profesoara de jazz care vrea sa creeze un nou stil muzical, o olteanca a carei meserie de inginer geodez pare sa-si fi gasit completarea prin folclor si o tanara extrem de hotarata, care a venit la preselectie cu un an inainte de a implini 16 ani, varsta minima de participare la „Vedeta populara”. Se anunta, asadar, o lupta stransa intre cei cinci, dar si o seara frumoasa si bogata pentru cei din fata micilor ecrane.

Niculina Stoican, Cornelia Rednic, Elise Stan, Grigore Lese si Bogdan Mihai Simion ocupa si in acest sezon masa juriului, de unde vor analiza atent fiecare artist care se prezinta in fata lor si a telespectatorilor TVR 1. De asemenea, pe scena „Vedeta populara” vor urca orchestre profesioniste din toata tara, care vor asigura acompaniamentul concurentilor pentru toate momentele artistice. Pe 7 noiembrie, brandul Brauletul revine la Televiziunea Romana, prin intermediul Ansamblului Folcloric Profesionist al Centrului Cultural Judetean Theodor Burada din Constanta, dirijor Cristian Obrejan.

Emotie, spectacol, decenta, calitate, valoare. Atribute ce insotesc fiecare editie a celui mai iubit talent-show de folclor din Romania. Chiar si in conditii restrictive de filmare, spectacolul trebuie sa continue. Poate acum, mai mult ca oricand, pentru sufletul romanesc, ce are atata nevoie de el. Din 7 noiembrie, Iuliana Tudor ne invita in fiecare seara de duminica, de la ora 21.00, la TVR 1: „Muzica traditionala romaneasca are putere vindecatoare, aduce bucurie, alina sufletul si alunga orice frica. De aceea suntem aici. Pentru ca duminica seara, Vedeta populara e despre suflet”.

Foto: Doru Ochea