Comunicate

In culisele mini-seriei „Culoarea prieteniei”, cea mai recenta premiera TVR 2

Serile de sambata continua cu productii italiene in premiera avandu-l pe indragitul actor Gabriel Garko in distributie. Iubire, framantari si alegeri mai mult sau mai putin gresite sunt ingredientele mini-seriei italiene in doua parti, Culoarea prieteniei” (I COLORI DELLA VITA – Italia, 2005), care debuteaza sambata, 6 noiembrie, de la ora 22:10, la TVR 2.

Miniseria de televiziune in doua parti, in regia lui Stefano Reali, cu Nancy Brilli, Alessandra Martinez si Gabriel Garko in rolurile principale, „Culoarea prieteniei”, este ceea ce am putea numi o „poveste ilustrata” despre doua decenii din viata si prietenia a doua femei, Adua (Nancy Brilli) si Giulia (Alessandra Martines). Ca temperament, fiecare este opusa celeilalte. Prima a crescut fara tata, cu multe probleme financiare si cu o mama rea, care a esuat in cariera de actrita. Cea de-a doua, provine dintr-o familie bogata, din nordul Italiei si a fost rasfatata de mica.

Conjunctura face ca, din copilarie, cele doua fete sa devina de nedespartit. Soarta se intoarce insa, iar prietenia lor este zdruncinata de conflicte fundamentale: dragostea fata de acelasi barbat, Luca (Gabriel Garko) si manipularile mamei diabolice a lui Adua, Dora (Giovanna Ralli), care incearca sa distruga tot ceea ce fiica ei iubeste si isi doreste.
Personajul interpretat de Gabriel Garko, Luca, este un tanar bogat si frumos, care se imparte intre doua femei: Adua si Giulia. La prima vedere, Luca pare a fi un om fara scrupule. In orasul Milano al anilor in care saracia determina oamenii din sud sa migreze catre nordul Italiei, in cautare de lucru, povestea capata accente dramatice. „Personajul meu va cauta riscul social, intr-un mod gresit afiliindu-se unei organizatii mafiote”, povesteste Gabriel Garko intr-un interviu. Intamplator, sau nu, dupa rolul lui Luca, din „Culoarea prieteniei”, Gabriel Garko va primi oferta de a fi protagonist in celebrul serial „Onoare si respect”.

„Imi place transformarea lui Luca. Nu cea fizica, adica mica cicatrice pe spranceana, in tentativa de a-l face mai interesant, dar ma atrage transformarea psihologica a personajului. Prin dragostea pentru cele doua femei, Luca se va regasi pe sine si isi va schimba prioritatile, va inversa scara de valori. Intelegi ce vreau sa spun, va descoperi lucrurile cu adevarat importante in viata”, spune Gabriel Garko despre complexitatea rolului sau.

Prima parte din „Culoarea prieteniei” (I COLORI DELLA VITA – Italia, 2005) va debuta sambata, 6 noiembrie, de la ora 22:10, la TVR 2.