Home » Doua premiere si un spectacol cadou pentru abonatii Scenei Digitale in luna iulie: „Conferinta iraniana”, „Oscar si Buni Roz” si „Caii cerului”
Teatru si Film

Doua premiere si un spectacol cadou pentru abonatii Scenei Digitale in luna iulie: „Conferinta iraniana”, „Oscar si Buni Roz” si „Caii cerului”

Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu prezinta, in luna iulie, doua spectacole in premiera pe Scena Digitala: „Conferinta iraniana” si „Oscar si Buni Roz”, si spectacolul cadou „Horses in the Sky” / „Caii cerului”, exclusiv pentru abonatii platformei. Aceste trei productii se adauga repertoriului bogat deja existent al Scenei Digitale, toate spectacolele fiind inregistrate in conditii de calitate HD a sunetului si a imaginii si subtitrate in engleza sau in romana.

„Conferinta iraniana”

Cel mai recent spectacol realizat de Bobi Pricop pentru Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu, „Conferinta iraniana” ne propune o confruntare pe muchie de cutit intre mai multe personaje care discuta statutul Binelui si al Raului in lumea contemporana. Cu ocazia unei conferinte, zece reprezentanti ai „gandirii occidentale” discuta situatia delicata a unui Orient „spiritual”, insa lipsit de orice forma de toleranta. Bazat pe textul renumitului dramaturg Ivan Viripaev, spectacolul multimedia regizat de Bobi Pricop pune degetul pe rani deschise, invitandu-ne la o confruntare incisiva, plina de forta si umanitate, care da sansa tuturor actorilor sa exceleze in partituri de o profunzime de exceptie. Un spectacol inteligent despre provocarile si miracolele vietii de zi cu zi.

„Oscar si Buni Roz”

Creat si interpretat de Diana Fufezan, „Oscar si Buni Roz” este un one-woman-show sensibil despre frumusetea si fragilitatea vietii. Inspirat de textul lui Eric-Emmanuel Schmitt, spectacolul ne spune povestea unui baiat confruntat cu o boala incurabila, alaturi de o persoana care, asemenea unui inger pazitor, ii calauzeste pasii inspre confruntarea cu momentul final. Dar cei care vor avea, cu adevarat, o revelatie la finalul acestei calatorii initiatice sunt, de fapt, adultii. Un spectacol despre speranta si despre momentele de impas in care putem descoperi mereu un fragment de frumusete pura.

„Horses in the Sky”/ „Caii cerului”

Luna iulie aduce pe Scena Digitala, exclusiv pentru abonatii sai, un spectacol coregrafic al renumitei companii israeliene Kibbutz Contemporary Dance: „Horses in the Sky” / „Caii cerului”.
Spectacolul „Caii cerului” propune o experienta senzoriala profunda, aproape eterica, intr-un spatiu suprarealist clarobscur populat de saisprezece dansatori. Produs si creat in Israel pentru a sarbatori Ziua Internationala a Dansului, „Caii cerului”, de Kibbutz Contemporary Dance Company, este rezultatul unei cooperari intre Teatrul de Dans din Lublin si Centrul pentru Intalnirea Culturilor din Lublin. Fondata in 1973, Kibbutz Contemporary Dance Company (KCDC), una dintre companiile de dans de top din lume, este condusa la ora actuala de directorul artistic Rami Be’er, al carui stil coregrafic unic a devenit un adevarat brand atat in Israel, cat si in strainatate.
Acest spectacol oferit abonatilor Scenei Digitale este un cadou care anunta prezenta fizica a companiei Kibbutz Contemporary Dance in cadrul editiei FITS 2021.

Despre Scena Digitala

Lansata in iulie 2020, platforma Scena Digitala aduce in acest an iubitorilor de arte ale spectacolului peste 30 de spectacole de teatru, teatru-film si filme ale Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu. Platforma integrata video-on-demand poate fi accesata pe baza de abonament sau bilet individual.
Cei interesati de ofertele Scenei Digitale pot achizitiona bilete individuale, la pretul de 30 de lei, sau pot opta pentru abonament in varianta lunara, la pretul de 49 lei, varianta de trei luni, la pretul de 99 lei, de sase luni, la pretul de 199 lei si de 12 luni la 329 lei.
Abonatii Scenei Digitale primesc lunar cadou, din partea TNRS, cate un spectacol gratuit din repertoriul international. Fiecare dintre aceste spectacole va fi disponibil doar pe perioada lunii in curs. Astfel, spectatorii care opteaza pentru un abonament lunar vor avea ocazia de a urmari, pe langa toata oferta disponibila a Scenei Digitale, un spectacol gratuit in plus. In acelasi mod, spectatorii care aleg un abonament de trei luni vor putea urmari trei spectacole gratuite, cei care opteaza pentru un abonament de sase luni – sase spectacole gratuite, iar cei care aleg un abonament de 12 luni – 12 spectacole gratuite.
Spectacolele cadou oferite de TNRS nu pot fi vizionate pe baza de bilet individual, acestea fiind destinate doar detinatorilor de abonamente!
Detalii despre bilete si abonamente, pe site-ul www.scena-digitala.ro.
Platforma digitala de teatru-film a TNRS a fost distinsa anul acesta cu premiul special UNITER.