Home » Dr. Vanessa Youness: „Veninul de albine poate avea efecte extraordinare asupra insanatosirii organismului”
Medicina

Dr. Vanessa Youness: „Veninul de albine poate avea efecte extraordinare asupra insanatosirii organismului”

Apiterapia este numita adesea terapia cu produse apicole si presupune, in principiu, utilizarea acestora pentru a trata un spectru larg de afectiuni si simptomele acestora, precum si durerile cauzate de leziunile acute si cronice. Totodata, exista o serie de produse care sunt benefice sanatatii si sunt utilizate in apiterapie si includ: polenul, pastura, propolisul, mierea, laptisorul de matca si veninul de albine.

Doctorul Vanessa Youness, care a practicat si apiterapia in timpul complexului si indelungatului tratament, care a ajutat-o sa invinga scleroza multipla, boala de care a suferit inca din perioada adolescentei, considera ca, pe cat de simplu si banal suna, acest tratament alternativ ajuta atat persoanele cu afectiuni relativ usoare, cat si cu afectiuni grave, cum ar fi Boala Parkinson, scleroza multipla, Boala Alzeimer sau chiar lupus.

“Chiar daca la inceputul carierei am considerat-o prea banala pentru a fi folosita ca metoda de tratament intr-o clinica, in timp mi-am schimbat radical perceptia despre apiterapie. Pe cat de simplista este metoda, pe atat de minunate sunt rezultatele obtinute. Apiterapia poate fi folosita atat in cazul afectiunilor mai usoare, precum rani, dureri, arsuri sau tendinita, precum si in cazul afectiunilor grave, precum artrita, zona zoster, infectiilor sau chiar in cazul sclerozei multiple, boala de care am suferit ani de zile si care putea sa-mi distruga ireversibil viata. De asemenea, apiterapia este excelenta pentru intarirea sistemului imunitar, mai ales in aceasta perioada critica in care avem mare nevoie sa avem organismul puternic”, explica doctorul Vanessa Youness.

Tratament cu ajutorul veninului de albine

Totodata, specialistul afirma ca, dintre toate produsele folosite in apiterapie, veninul de albine are rezultatele cele mai bune, ajutand de la simple inflamatii pana la tratarea bolilor cronice. “Veninule de albine contine atat compusi antiinflamatori, cat si compusi inflamatori, precum enzime, zaharuri, minerale si aminoacizi. Astfel, s-a dovedit stiintific faptul ca melitina – componenta sa principala – suprima caile inflamatorii si reduce markerii inflamatorii. Totodata, folosim tratamente naturiste cu ajutorul veninului de albine pentru reducerea simptomelor legate de artrita, tratamentul constand in acupunctura pe baza de venin, cate 5-15 intepaturi la fiecare doua zile. Efecte promitatoare am obtinut, de asemenea, si in cazul persoanelor cu o imunitate scazuta, dar si in cazul persoanelor care au dezvoltat boli autoimune, cum ar fi lupusul, encefalomielita si artrita reumatoida, prin scaderea inflamatiei si consolidarea raspunsului imunitar”, declara doctorul Vanessa Youness, fondatorul Clinicii YOUness, specializata in terapii naturiste, inclusiv apiterapie.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2020/09/IMG-20200829-WA0007-1.jpg