Evenimente

Dragostea celor trei portocale de Carlo Gozzi pe 22 august la Teatrul de Vara Herastrau

Pe 22 august, de la ora 20:30, la Teatrul de Vara Herastrau, se va juca spectacolul Dragostea celor trei portocale dupa o schita de Carlo Gozzi, in regia lui Michele Modesto Casarin, productie a Teatrului Stela Popescu. Textul piesei, inspirat din celebrul basm antic scris de Carlo Gozzi in 1761, este dramatizat pentru aceasta productie de Carlotta Pansa si Michele Modesto Casarin, tradus de Oana Bosca Malin si Matei Stoenescu.
Echipa cu care a lucrat Michele Modesto Casarin este recunoscuta la nivel international si este formata din Licia Lucchese (scenograf si designer costume) si Stefano Perocco di Meduna (creator de masti), care au colaborat cu artisti din Romania, precum coregrafa Ioana Macarie si muzicianul Raul Kusak, asistent regie Ioana Rufu.
Din distributie fac parte, unii dintre ei acoperind roluri multiple, Silvio, Regele de Cupa: Aurel Sorin Sandu, Tartaglia, Print mostenitor: Razvan Teodorescu, Clarice, nepoata regelui: Ana Maria Ivan, Brighella, paj: Vlad Benescu, Truffaldino, lacheu: Adrian Ciobanu, Pantalone, primul ministru: Andrei Atabay, Creonta, zmeoaica: Georgiana Vratiu, Printesa Margherita, prima portocala: Silvia Mauritiu, Printesa Gelsomina, a doua portocala: Ioana Lixandroaia, Printesa Althea, a treia portocala: Ioana Rufu, Batrana ghicitoare: Manuela Harabor, Brutarita: Lavinia Cosma, Cainele: Andrei Dogaru.
Michele Modesto Casarin, regizorul spectacolului Dragostea celor trei portocale, declara: “Din punctul meu de vedere Gozzi este teatrul, pentru ca el aduce pe scena teatrul fantastic, iesit din comun. Poporul, lumea, oamenii traiesc in cotidian si merg la teatru ca sa vada ceva neobisnuit. Acest „iesit din comun” sigur ca este legat de cotidian, dar devine un limbaj permutat in alta dimensiune, ajutandu-ne sa descoperim cotidianul intr-un alt mod, prin intermediul unui limbaj extraordinar.”
Biletele se pot cumpara online, de pe platforma www.mystage.ro sau de la teatrul unde se joaca, in ziua spectacolului.

www.teatrulstelapopescu.ro
www.facebook.com/TeatrulStelaPopescuOfficial
www.instagram.com/teatrulstelapopescu

Organizator : Teatrul „Stela Popescu”
Parteneri media : Radio Romania Cultural, Romania TV, agentiadecarte.ro, Ziarul de Bucuresti, mySTAGE.ro, Revista Vitrina cu poezii, Metropola tv, Zile si nopti, Spotmedia.ro
Sponsori : InfoCons, DDS Diagnostic, Borsec, Austral