Comunicate Teatru si Film

„Fiica regelui”, noul serial coreean de la TVR 1

Drama istorica ce impleteste istoria zbuciumata a regatului Baekje cu povestea emotionanta a tinerei printese Soo Baek-hyang incepe la TVR 1 pe 7 februarie. Serialul „Fiica regelui” se difuzeaza in premiera, de luni pana vineri, de la ora 16:45.

La inceputul secolului al VI-lea, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducatorul regatului Baekje, dupa ce fostul rege este ucis in urma unui complot de la curte. Imprejurari dramatice il despart pe Yung – devenit regele Muryeong, al 25-lea rege al Baekje – de Chae-hwa, femeia pe care o iubeste si care ii poarta copilul.

Regele isi creste fiul vitreg, pe Myeong-nong (rol interpretat de Cho Hyun-jae), cel care mai tarziu va deveni Regele Seong. Tanarul este rece ca gheata cand se ocupa de chestiuni de stat, dar generos si bland cu oamenii sai. El risca totul pentru a-l ajuta pe regele Muryeong sa-i redea regatului Baekje gloria trecuta.

Bunul mers al domniei este subminat de uneltirile lui Jin-moo (actorul Jeon Tae-soo), un individ rebel, afemeiat si rasfatat. El este singurul fiu ramas al regelui Dong-sung, care fusese asasinat. Intrucat este considerat inapt sa conduca, inaltii ministri decid sa-l elimine. Dupa ce regele Muryeong preia tronul pe care a stat candva tatal sau, el dezvolta o ura profunda fata de regele Muryeong si Myeong-nong si asteapta cu rabdare sa razbune moartea tatalui sau…

Mica Seol-nan, fiica regelui Muryeong, se naste si creste, asadar, intr-o casa modesta, in regatul din apropiere, Gaya, impreuna cu sora ei vitrega, Seol-hee, fara sa-si cunoasca adevarata identitate. Cele doua fete sunt diferite ca ziua si noaptea: Seol-nan (interpretata de actrita Seo Hyun-jin), vesela si blanda, se bucura de viata ei simpla in mijlocul naturii, in timp ce ambitioasa Seol-hee (interpretata de actrita Seo Woo), o tanara de o frumusete fara egal, viseaza la averi si titluri importante.

Pe patul de moarte, mama lor marturiseste secretul identitatii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profita de ocazia nesperata si fuge in capitala regatului, dandu-se drept printesa. Intre timp, adevarata fiica a regelui crede ca sora ei a fost rapita si jura ca va face orice pentru a o regasi.

Soarta ii indreapta pasii tot catre palatul regal, unde va deveni o mare luptatoare, conducand grupul secret de spionaj Bimun si ajutandu-si tara in razboi, inainte sa-si descopere trecutul si adevaratul nume: Soo Baek-hyang.

Povestea ei o urmarim de-a lungul celor 54 de episoade ale serialului „Fiica regelui” (THE KING’S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG – Coreea de Sud, 2014). Regia este semnata de Lee San-yeob si Choi Joon-bae. „Fiica regelui” se vede la TVR 1 din 7 februarie, de luni pana vineri, de la ora 16:45.