Home » Generalul Daniel Petrescu a fost decorat cu Crucea de Onoare in aur a Fortelor Armate Germane
Comunicate

Generalul Daniel Petrescu a fost decorat cu Crucea de Onoare in aur a Fortelor Armate Germane

Pe 26 august 2023, Ambasadorul Dr. Peer Gebauer i-a inmanat Generalului Daniel Petrescu, comandantul Statului Major al Apararii, Crucea de Onoare in aur a Fortelor Armate Germane.

Aceasta distinctie reprezinta un simbol vizibil al aprecierii pentru Generalul Petrescu, care s-a remarcat in mod deosebit prin contributia sa la prietenia romano-germana si la colaborarea dintre armatele celor doua tari. Datorita angajamentului sau personal, cooperarea bilaterala dintre Romania si Germania in domeniul apararii a putut fi sporita si dezvoltata.

Cu prilejul decernarii ordinului, Ambasadorul Peer Gebauer a declarat:

„Prin efortul dumneavoastra considerabil, ati contribuit la aprofundarea colaborarii in domeniul apararii intre tarile noastre in ultimii ani. Razboiul de agresiune al Rusiei impotriva Ucrainei si situatia tensionata din regiunea Marii Negre ne arata cat de importanta este aceasta stransa coordonare in domeniul securitatii si al apararii.

As dori sa mentionez ca exemplu participarea Germaniei la misiunea comuna de politie aeriana (enhanced Air Policing South) in primavara anului trecut, care a putut fi desfasurata cu succes datorita angajamentului dumneavoastra. Astfel, am putut transmite, atat din punct de vedere militar, in ceea ce priveste securitatea comuna a spatiului aerian la flancul sud-estic al NATO, cat si din punct de vedere politic, un semnal clar si neechivoc al coeziunii din cadrul Aliantei si al tarilor
noastre.

Sunteti un exemplu al colaborarii eficiente dintre armatele noastre. Armata romana se remarca sub conducerea dumneavoastra printr-un profesionalism impresionant si o ospitalitate autentica. Doresc sa va multumesc pentru aceasta. Acordarea Crucii de Onoare in aur a Fortelor Armate Germane dovedeste in mod justificat inalta apreciere de care va bucurati din partea fortelor armate germane.”

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2023/08/IMG-20230828-WA0006.jpg