Comunicate

Germania doneaza Romaniei 12.720 de doze de Casirivimab / Imdevimab

Republica Federala Germania doneaza Romaniei 12.720 de doze de Casirivimab / Imdevimab, o combinatie de anticorpi produsa de Regeneron Pharmaceuticals, adecvata tratarii pacientilor cu forme moderate si severe de Covid 19 in fazele incipiente ale bolii. Livrarea este a steptata in Romania, in data de vineri, 19.11.2021 . Romania a solicitat dozele de medicament prin Mecanismul de protectie civila al UE in data de 5 octombrie. Transportul este efectuat de guvernul federal prin intermediul Mecanismului de protectie civila al Uniunii Europene.

Ambasadorul Dr. Peer Gebauer : La nivel global, p andemia de Covid 19 nu este inca sub control. Urmarim cu ingrijora re si tulburare cresterea brusca in Romania a numarului de infectari, de victime si de pacienti cu forme grave. Pentru Germania este clar ca in aceasta situatie solicitanta este necesara solidaritatea reciproca, deoarece cei care lupta singuri impotriva ac estei pandemii nu au nicio sansa. Doar impreuna putem invinge Covid 19. Vaccinurile si medicamentele impotriva Covid 19 sunt esentiale pentru combaterea eficienta a pandemiei. De aceea, sunt foarte incantat ca putem ajuta Romania cu 12.720 de doze de Casir ivimab/Imdevimab.”

Dr. Raed Arafat, Secretar de Stat, Ministerul Afacerilor Interne: „Solidaritatea europeana materializata prin actiuni concrete de sprijin ale tuturor tarilor afectate de situatii de urgenta diverse a reprezentat si continua sa reprezint e de o maniera prioritara pasul premergator catre ceea ce numim in managementul situatiilor de urgenta, revenirea la starea de normalitate.
Data fiind criza sanitara generata de coronavirusul SARS CoV 2 dar si a paritia altor situatii de criza manifestate prin incendii, inundatii, explozii, cutremure in ultimii ani, Mecanismul European de Protectie Civila, prin statele implicate a reusit ca prin activarea acestuia, ori de cate ori situatia a impus o sa ofere spri jin imediat comunitatilor care se confrunta cu o situatie de dezastru. Romania, in anii 2020, respectiv 2021 a raspuns imediat solicitarilor venite din partea Mecanismului European de Protectie Civila, efectuand astfel, 37 misiuni de sprijin.

Sprijinul oferit statului roman de catre Germania prin oferirea acestor medicamente benefice tratarii ferit statului roman de catre Germania prin oferirea acestor medicamente benefice tratarii pacientilor infectati cu noul Coronavirus subliniaza caracterul solidar al statului german fata de pacientilor infectati cu noul Coronavirus subliniaza caracterul solidar al statului german fata de criza sanitara generata de SARScriza sanitara generata de SARS–CoVCoV–2 in Romania.2 in Romania.

Doresc sa multumesc Germaniei si Centrului de Coordonare a Raspunsului la Urgenta al Comisiei mesc Germaniei si Centrului de Coordonare a Raspunsului la Urgenta al Comisiei Europene (ERCC) pentru sprijinul oferit in gestionarea situatiei generate de virusul SARSEuropene (ERCC) pentru sprijinul oferit in gestionarea situatiei generate de virusul SARS–CoVCoV–2.2.”

Administrarea unui doze de Casirivimab/Imdevimab per pacient in stadiile incip iente ale bolii a poate atenua evolutia ulterioara a acesteia. Medicamentul este utilizat cu succes si in Germania pentru tratarea persoanelor bolnave de Covid 19. Aceasta donatie vine la scurt timp dupa transportul din 1 3 noiembrie) a 18 pacienti roma ni grav bolnavi de Covid din Romania in Germania. Scopul este de a sprijini Romania in lupta impotriva pandemiei.