Home » Germania sprijina din nou proiectul „Sustinerea cadrelor didactice din invatamantul in limba germana din Romania cu 1 milion de euro
Comunicate Educatie

Germania sprijina din nou proiectul „Sustinerea cadrelor didactice din invatamantul in limba germana din Romania cu 1 milion de euro

Republica Federala Germania, prin intermediul Ambasadei Germaniei la Bucuresti, sprijina din nou proiectul „Sustinerea cadrelor didactice din invatamantul in limba germana din Romania” cu suma totala de 1.000.000 de euro. Finantarea initiala de 900.000 de euro a fost suplimentata cu 100.000 de euro.

Ambasadorul Germaniei, dr. Peer Gebauer, si directorul general al Fundatiei Saxonia, Klaus-Harald Sift, au semnat astazi la Ambasada Germaniei la Bucuresti acordul de finantare pentru intreaga suma de 1.000.000 de euro.

Peste 900 de profesori si educatori vor putea sa beneficieze astfel de aceste indemnizatii. Scopul este de a asigura o predare de inalta calitate in limba germana. In cadrul proiectului sunt sprijinite si echipe de autori care redacteaza sau actualizeaza manuale moderne pentru invatamantul in limba germana materna.

Ambasadorul Dr. Peer Gebauer: „Putem suplimenta si anul acesta finantarea pentru invatamantul in limba germana. Acest lucru ma bucura foarte mult, deoarece proiectul aduce o contributie semnificativa la promovarea limbii germane, pentru minoritatea germana si pentru intelegerea reciproca. Peste 22.000 de copii si elevi beneficiaza de predarea limbii germane ca limba materna. Prin acest proiect investim in urmatoarea generatie si o sustinem cu profesori si educatori care se angajeaza personal pentru o educatie excelenta. Prin masuri de formare profesionala si manuale moderne, in Romania se poate oferi o educatie in limba germana de inalta calitate pedagogica. Avem in Fundatia Saxonia un partener puternic, care s-a ocupat inca de la inceput de proiectul de sustinere a cadrelor didactice din invatamantul in limba germana din Romania.”

Cu aceasta finantare se doreste sustinerea limbii germane la nivel de limba materna in unitatile de invatamant de stat din Romania si reducerea lipsei de cadre didactice calificate. scopul proiectului este ca prin pregatirea regulata a cadrelor didactice din invatamantul in limba germana si prin dezvoltarea unor manuale moderne in limba germana, sa ofere elevilor din Romania posibilitatea invatarii limbii germane la nivel de limba materna. Totodata se doreste motivarea tinerilor vorbitori de limba germana in a-si alege o cariera didactica.

Context:

Proiectul „Sustinerea cadrelor didactice din invatamantul in limba germana din Romania” este promovat de Ambasada Germaniei inca din anul 2015. Mai multe informatii despre modul in care profesorii si educatorii pot lua parte la proiect pot fi gasite pe site-ul Fundatiei Saxonia:
https://fundatia.saxonia.ro/nachrichten/article/foerderung-von-lehrkraeften-im-deutschsprachigen-schulwesen-rumaeniens-1/