Sport

Handbal masculin in direct la TVR: Nationala Romaniei, favorita in turneul de calificare pentru CM 2023

Meciurile din cadrul turneului de calificare pentru Campionatul Mondial de Handbal Masculin 2023 se desfasoara pe 7, 8 si 9 ianuarie 2022, la Cluj – Napoca si sunt in direct la TVR 1 si TVR 2. Mai jos, programul transmisiunilor.

Si la inceput de an suntem alaturi de sportivii nostri in intrecerile de calificare pentru competitii europene sau mondiale. In prima saptamana de ianuarie, TVR 1 si TVR 2 vor transmite in direct toate cele sase partide ale turneului de calificare pentru CM 2023, sustinute de Nationala de handbal masculin a Romaniei si de reprezentativele Israelului, Ciprului si Republicii Moldova.

De 11 ani asteapta Nationala de handbal masculin a Romaniei sa revina la un campionat mondial. Tricolorii pornesc vineri, 7 ianuarie, in direct la TVR 1, la un nou drum, cu spaniolul Xavier Pascual pe banca tehnica, aflat la al doilea mandat ca selectioner al Romaniei. La Cluj-Napoca, in Sala Sporturilor Horia Demian, echipa reprezentativa de handbal masculin a Romaniei intalneste nationalele din Israel, Cipru si Moldova, in primul tur de calificare.
Primele doua echipe din aceasta grupa se califica in play-off, care se va disputa in luna martie a acestui an.

„Chiar daca are cateva absente importante – Mihai Popescu, Andrei Nicusor Negru si Octavian Bizau, Romania porneste ca favorita in aceasta grupa, mai ales ca joaca acasa, iar Liga Zimbrilor, aflata pe locul 10 in Europa, din care provin 23 din cei 25 de handbalisti selectionati, este mult mai puternica fata de intrecerile interne ale adversarelor noastre. Imbolnavirile de Covid-19 raman insa principalul hop pentru cele 4 formatii. Israelul, aflat in turneu in Macedonia, a anuntat federatia continentala ca are 3 cazuri pozitive in randul jucatorilor sai. Si echipa Ciprului a confirmat cateva cazuri de Covid si exista posibilitatea sa nu se prezinte la turneu”, ne informeaza jurnalistul TVR Dragos Cojocaru, cel care comenteaza meciurile de handbal la TVR alaturi de Dragos Bocanaciu.

Partidele vor putea fi urmarite in direct la TVR 1 si TVR 2 dupa urmatorul program:

Cipru – Republica Moldova – vineri, 7 ianuarie, de la 15:00, in direct la TVR 2
Romania – Israel – vineri, 7 ianuarie, de la 18:00, in direct la TVR 1
Israel – Republica Moldova – sambata, 8 ianuarie, ora 15:00, in direct la TVR 2
Romania – Cipru – sambata, 8 ianuarie, ora 18:00, in direct la TVR 1
Israel – Cipru – duminica, 9 ianuarie, ora 15:00, in direct la TVR 2
Republica Moldova – Romania – duminica, 9 ianuarie, ora 18:00, in direct la TVR 1.

Credit foto: Federatia Romana de Handbal

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2022/01/Antrenamente-Nationala-Ro-de-handbal-masculin-la-Cluj.jpg