Sport

Copii si juniorii de la Clubul Marina participa la doua campionate internationale de Taekwondo WT – disciplina olimpica

Copii si juniorii de la Clubul Sportiv Marina din Constanta vor participa, in perioada 27-28 noiembrie 2021, la doua competitii de Taekwondo, care vor avea loc la Sala Polivalenta din Bucuresti.
Astfel, micii sportivi constanteni se vor intrece cu omologi lor din 15 tari in cele doua evenimente programate: Turneului International de Taekwondo pentru copii si juniori, Generation 24 – Region 5 (sambata, 27 noiembrie 2021) si Taekwondo Sparring – Kyorugi (duminica, 28 noiembrie 2021).
La ineditele evenimente si-au anuntat prezenta sportivi 15 tari, si anume: Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cipru, Grecia, Israel, Kosovo, Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Romania, Serbia, Slovenia si Turcia.
“Este o mare onoare pentru noi sa participam la aceste competitii internationale de mare valoare. Generatia 24 – Regiunea 5 este competitia pentru care antrenorii Clubului Marina Constannta alaturi de antrenorii Federatiei Romane de Taekwondo au demarat un amplu proces de analiza si identificare a unor nevoi specifice, care sa contribuie la eficientizarea pregatirii pe grupe de varsta, categori de greutate, de gen, dar si de anamneza, ce trebuie urmareasca specializarea timpurie in cadrul probei olimpice de Kyorugi. La acest eveniment au fost selectionati 5 sportivi constanteni care vor concura cu cei mai promitatori sportivi internationali ai tarilor participante. Sportivii sunt insotiti de antrenorul coordonator al sectiei de Taekwondo WT – Encica Ciprian. La campionatul Balcanic de Taekwondo WT participa aproximativ 600 de sportivi din toata Europa. La acest eveniment vom participa cu 13 sportivi, 1 antrenor si 1 arbitru. Desi traim vremuri foarte grele din cauza pandemiei de Covid-19, pregatirea a continuat neincetat pentru sportivii nostri. Desi competitia se anunta a fi extrem de puternica estimez ca ne vom intoarce cu rezultate deosebite si vom reprezenta Constanta cu mandrie”, declara Ungureanu Dan-Marian, presedintele ACS Marina Constanta
Participarea la aceste doua evenimente este finantata de Primaria Constanta, prin proiectul “Speranta prin performanta – Sportul in lupta contra Covid 19”.