Home » „Har si Dar, lumina si bucurie de Craciun”, un concert ca o rugaciune
Evenimente

„Har si Dar, lumina si bucurie de Craciun”, un concert ca o rugaciune

„Har si Dar, lumina si bucurie de Craciun” este titlul evenimentului muzical unic organizat si produs de Arhiepiscopia Romano-Catolica de Bucuresti, in co-productie cu SRTv, in parteneriat cu Asociatia Cultura pe Cuvant si Asociatia SIGNIS Romania si cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte, care va fi transmis de TVR 2 in Seara de Ajun, de la ora 22:00: un eveniment muzical unic, un cadou pentru telespectatori dintr-un lacas de cult cu o puternica incarcatura spirituala, Catedrala romano-catolica Sfantul Iosif.

Intr-o perioada dificila, in timp de pandemie, mai multi artisti de renume au raspuns invitatiei de a aduce in casele oamenilor, joi, 24 decembrie, de la ora 22:00, muzica si armonia Craciunului, „Har si Dar, lumina si bucurie de Craciun”, un concert sustinut de Orchestra Simfonica Bucuresti, sub bagheta compozitorului Andrei Tudor si participarea artistilor Andra, Paula Seling, Luminita Anghel, Dalma, George Miron si multi altii.

„Sunt extrem de onorat de invitatia Catedralei Sf. Iosif pentru ca in primul rand mi-a dat prilejul de a ma reintoarce la pupitrul Orchestrei Simfonice Bucuresti, alaturi de tatal meu, Ionel Tudor. Va invitam la un concert absolut minunat, cu energie extrem de speciala in pragul Craciunului”, a spus compozitorul si dirijorul Andrei Tudor.

„Dupa o lunga perioada de timp am reusit sa ne revedem cu muzicienii Orchestrei Simfonice Bucuresti, alaturi de interpreti dragi intr-un concert frumos, un concert sensibil, cu voci foarte mari si foarte frumoase, un repertoriu adecvat sarbatorilor. Un concert care sa mearga direct la sufletele dumneavoastra”, a adaugat compozitorul si dirijorul Ionel Tudor.

„Har si Dar, lumina si bucurie de Craciun” vine in intampinarea tuturor celor care, prin intermediul transmisiunii TVR, se vor alatura rugaciunii inaltate lui Dumnezeu in zi de mare sarbatoare crestina, pentru sanatatea poporului roman si a intregii lumi afectate de criza sanitara actuala.

IPS Aurel Perca, Arhiepiscop Mitropolit Romano-Catolic de Bucuresti, explica astfel semnificatia titlului evenimentului: „Venirea lui Dumnezeu in lume este „har” pentru a ne spune ca este cu totul gratuita. In timp ce aici pe pamant totul raspunde logicii lui a da pentru a avea, Dumnezeu vine in mod gratuit. Iubirea lui nu este negociabila: nu am facut nimic pentru a o merita si nu o vom putea recompensa niciodata. Ce e de facut in fata acestui har? Un singur lucru: sa-l primim ca dar”.