Home » In cadrul conferintei de presa din 28 mai 2021 directorul general TNRS si presedintele FITS, Constantin Chiriac, a prezentat cele mai recente productii ale Nationalului sibian
Teatru si Film

In cadrul conferintei de presa din 28 mai 2021 directorul general TNRS si presedintele FITS, Constantin Chiriac, a prezentat cele mai recente productii ale Nationalului sibian

In cadrul conferintei de presa din 28 mai 2021 directorul general TNRS si presedintele FITS, Constantin Chiriac, a prezentat cele mai recente productii ale Nationalului sibian, „Conferinta iraniana” si „De cealalta parte a lumii”, pregatite atat pentru versiunea scenica, cat si pentru Scena Digitala. Invitatii speciali au fost: dramaturgul si regizoarea Alexandra Badea; regizorul Bobi Pricop si actorii Ofelia Popii, Marius Turdeanu si Cendana Trifan. De asemenea, iubitorii teatrului sibian si ai Festivalului International de Teatru de la Sibiu sunt invitati sa urmareasca online conferinta de presa de luni, 31 mai, ora 12:00, live pe pagina de Facebook a TNRS.

„De cealalta parte a lumii” – cel mai recent spectacol semnat Alexandra Badea pentru Nationalul sibian

Dupa alte doua productii semnate pentru TNRS („Perfect compus” si „Maternal”), dramaturgul si regizoarea Alexandra Badea revine la Sibiu cu premiera indelung asteptata a spectacolului „De cealalta parte a lumii”. Reprezentatia din 30 mai este deja sold-out, dar, la cererea publicului, Nationalul sibian a programat special avanpremiera acestui spectacol pentru 29 mai.
Inspirata de contextul socio-politic european actual, Alexandra Badea trateaza in noul sau spectacol problematici ale relatiilor interpersonale intr-o lume a granitelor fizice si emotionale. Parte poveste initiatica, parte un exercitiu de critica sociala lipsita de menajamente, productia invita la un moment de autoreflexie in parametrii unei realitati delicate, pe care deseori refuzam sa o confruntam.
Spectacol realizat in cadrul proiectului european Be SpectACTive!, cu partenerii: CapoTrave/Kilowatt, BRUT Wien, Dublin Theatre Festival, Plesno Kazaliste Ljubljana.

„Conferinta iraniana” – produs special de Castel Film Studios pentru Scena Digitala
Dupa premiera la scena din 13 mai 2021, spectacolul regizat de Bobi Pricop este pregatit pentru debutul pe Scena Digitala, din luna iulie 2021. Versiunea digitala pentru „Conferinta iraniana” este primul produs in colaborare cu Castel Film Studios, CINETic – UNATC, prin Departamentul Cercetare, Dezvoltare si Inovare (DCDI).
Spectacolul semnat de Bobi Pricop pune degetul pe rani deschise, invitandu-ne la o confruntare incisiva, problematica si simptomatica a realitatii ce sfideaza legea kilometrului mort. Cu ocazia unei conferinte, zece reprezentanti ai „gandirii occidentale” discuta situatia delicata a unui Orient „spiritual”, insa lipsit de orice forma de toleranta.

Scena Digitala – recunoscuta cu premiul special UNITER

Platforma Scena Digitala lansata de Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu a castigat in ultimul an de existenta nu doar atentia publicului amator de teatru si artele spectacolului, ci si atentia juriului UNITER. Astfel, Scena Digitala primeste in acest an Premiul special UNITER pentru meritul de a deveni prima platforma de acest gen creata de un teatru national din Romania, precum si pentru efortul de a populariza teatrul inregistrat si teatru-film intr-o perioada in care institutiile de cultura nu si-au putut desfasura activitatea.

Lansata in iulie 2020, platforma Scena Digitala aduce lunar iubitorilor de arte ale spectacolului peste 30 de spectacole de teatru, teatru-film si filme ale Nationalului sibian. TNRS devine, astfel, primul teatru national din Romania cu o platforma integrata video-on-demand, care poate fi accesata pe baza de abonament sau bilet individual. Spectacolele gazduite de Scena Digitala (www.scena-digitala.ro) sunt inregistrate in conditii de calitate HD a sunetului si a imaginii si sunt subtitrate in engleza sau in romana, in cazul spectacolelor produse de Sectia Germana TNRS.