Home » Incepe Festivalul International de Teatru de la Sibiu. 10 zile cu peste 2.000 de artisti din 38 de tari, 600 de evenimente si 100 de spectacole online, premiere mondiale, teatru, dans, circ, opera, muzica, expozitii, lansari de carte, acrobatii si parade. Aplicatia de mobil FITS este disponibila
Evenimente

Incepe Festivalul International de Teatru de la Sibiu. 10 zile cu peste 2.000 de artisti din 38 de tari, 600 de evenimente si 100 de spectacole online, premiere mondiale, teatru, dans, circ, opera, muzica, expozitii, lansari de carte, acrobatii si parade. Aplicatia de mobil FITS este disponibila

Cea de-a XXVIII-a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS) incepe vineri si, de-a lungul a 10 zile, transforma Sibiul in capitala internationala a teatrului, a dansului, a muzicii, a circului si a acrobatiilor, printr-un program divers, care reuneste nume mari ale artelor spectacolului si reprezentatii in premiera mondiala.
FITS se va desfasura intre 20 si 29 august 2021, iar tema de anul acesta, „Construim speranta impreuna”, este transpusa in realitate printr-o editie care reuneste peste 2.000 de artisti din 38 de tari, peste 600 de evenimente si 100 de spectacole transmise online.
Festivalul este o celebrare a artelor spectacolului, care prezinta manifestari artistice din intreaga lume, create de nume precum: Charlotte Rampling, Israel Galvan, Denis O’Hare, Helmut Sturmer, Yoshi Oida.
In prima zi a Festivalului, publicul este invitat in Piata Mare, la ora 21.00, la Concertul Simfonic al Romanian Chamber Orchestra, sub bagheta dirijorului Cristian Macelaru, programul zilei fiind completat de spectacole de teatru, expozitii, acrobatii si se va incheia cu traditionalul spectacol de artificii, programat la ora 23:15, in Parcarea Teatrului.
Programul Festivalului International de Teatru de la Sibiu include o serie de spectacole outdoor ale unor companii de renume mondial, care intregesc oferta editiei din acest an a FITS si la care accesul publicului este gratuit.
Incepand din prima zi a evenimentului si pana la finalul sau, FITS 2021 transforma Sibiul, asa cum a facut-o si la editiile fizice desfasurate in anii anteriori, intr-o scena ampla, in care teatrul, dansul, circul, muzica sau acrobatiile sunt oferite cu generozitate publicului.
Biletele pot fi achizitionate de la Agentia Teatrala din Sibiu, strada Nicolae Balcescu, nr. 17, si online, pe www.sibfest.ro

Sub semnul bucuriei si al sperantei
„Este o editie, fara a folosi cuvinte mari, aproape eroica, pe care o facem cu o bucurie de nedescris, dar si cu niste eforturi uriase. Faptul ca putem impreuna sa gandim o altfel de normalitate, care sa ne duca mai departe visele, nazuintele, puterea de a crea, puterea de a crede si bucuria de a intalni frumusetea, este reazemul pe care-l avem in tot ceea ce facem. Trebuie sa multumesc tuturor celor care fac acest efort si care au inteles cat de importante sunt asumarea si angajamentul de care dam dovada. Ma refer aici la echipa festivalului, a teatrului, a scolii si a structurilor care s-au creat: Bursa de Spectacole, Programul de Voluntariat, Therme Forum si Platforma Doctorala. Bineinteles ca multumim, in special, acestei comunitati atat de speciale care este Sibiul, tuturor celor care ne ingaduie toate provocarile si initiativele pe care le aducem. Mii de multumiri tuturor institutiilor si structurilor din Sibiu si din tara, care ne-au sprijinit in asa fel incat sa putem sa aducem la lumina tot ce daruim. Bineinteles ca le multumim pentru ajutor Guvernului, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerelor Culturii si Educatiei, Institutului Cultural Roman, tuturor ambasadelor si centrelor culturale care au pus umarul, tuturor partenerilor si sponsorilor, familiilor noastre, care ne sustin si ne ingaduie in aceasta munca uriasa”, este mesajul pe care Constantin Chiriac, presedintele Festivalului International de Teatru de la Sibiu.

Aplicatie pentru mobil
Noua aplicatie de mobil FITS poate fi acum descarcata gratuit din APP Store si Google Play. Aplicatia FITS este inca un pas catre digitalizarea si extinderea ofertei festivalului catre cat mai multi iubitori de artele spectacolului, avand in acelasi timp rolul de a inlesni utilizatorilor o experienta multidisciplinara. Aceasta cuprinde programul, locatiile de desfasurare, ofera optiunea de personalizare a agendei zilnice, include informatiile cele mai relevante despre acces, posibilitatea de a achizitiona bilete la reprezentatiile fizice si abonament online, precum si raspunsurile la intrebarile frecvente, alaturi de multe alte surprize.
FITS APP este un proiect realizat in parteneriat cu Unicredit Bank.

FITS online. Cum pot fi vizionate spectacolele
Pentru vizionarea spectacolelor online, accesati www.sibfest.ro si selectati din meniu, sectiunea program.
In sectiune, selectati butonul FITS ONLINE.
Se va afisa programul spectacolelor online disponibile in abonament, pe care va rugam sa il cumparati de pe www.entertix.ro, pentru a primi acces.

Conditii speciale de acces
Verificarea accesului la Festival pentru persoanele care detin Certificatul Digital European COVID-19 este asigurata de partenerul nostru vaccin.live prin aplicatia de scanare instalata pe echipamente profesionale de scanare oferite de smartscan.ro.
Aplicatia scaneaza codul QR al Certificatului Digital verifica integritatea semnaturii digitale (care protejeaza certificatul impotriva falsificarii) si afiseaza informatiile pe ecranul echipamentului de scanare. Persoana care prezinta codul QR in vederea scanarii este de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal continute in acest cod. Datele nu sunt salvate pe dispozitivul de scanare. Aplicatia vaccin.live poate verifica Certificate Digitale Europene COVID-19 emise de catre toate statele membre UE + Elvetia, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, San Marino si Vatican.
Participantii sunt rugati sa aiba pregatit Certificatul Digital European COVID-19 (care se poate descarca accesand portalul certificat-covid.gov.ro) in format electronic sau tiparit pe hartie pentru a putea fi scanat la punctele de acces, impreuna cu un act de identitate care sa contina cel putin nume, prenume si data nasterii, pentru verificare.
Certificatul este validat numai in conditiile legale pentru:
– persoane vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,
– persoane care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore,
– persoane care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu SARS-CoV-2.
Pentru accesul in sali, organizatorii vor pune la dispozitia spectatorilor bratari care sa faciliteze triajul epidemiologic rapid. Acestea se vor putea ridica din urmatoarele puncte: Parcarea Pietei Teatrului, Parcul Astra, Fabrica de Cultura IACM Constructii SA – UniCredit.
Purtarea mastii de protectie in sali este obligatorie, iar accesul se face cu respectarea unei distante de minimum 1,5 metri si cu dezinfectarea mainilor in punctele special amenajate.
Festivalul International de Teatru de la Sibiu se va desfasura in perioada 20-29 august 2021, sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei, principalul finantator fiind Primaria Sibiu si Consiliul Local Sibiu.

Programul Festivalului International de Teatru de la Sibiu

20 august 2021

Spectacole fizice
Indoor+ outdoor

11:00
Lacurile Naturale Ocna Sibiului
RITM, GRATIE SI TINERETE
LVIV FANFARE & MAJORETTES
Fanfares of Lviv and Mazoretki Feyeriya
UKR / muzica / 45min
Acces gratuit

12:00
Pietonala Nicolae Balcescu
ALOHA TAHITI
Exotic Group from Polynesia
PYF / muzica / 30min
Acces gratuit

17:00
Teatrul Gong (Sala parter)
AVE MARIA
De: Odin Teatret & Gonzalo Rojas & Pablo Neruda
Regia: Eugenio Barba
Odin Teatret
DNK / teatru / 1h
Nerecomandat celor sub 10 ani
Spectacol in limbile italiana si engleza
Bilete: 150 / 100 RON

17:00
Fabrica de Cultura IACM Constructii SA – UniCredit (Sala „Lulu”)
LEGATURI PRIMEJDIOASE
DANGEROUS LIAISONS
De: Christopher Hampton
Regia: Cristi Juncu
Teatrul Mic
ROU / teatru / 3h15min (cu pauza)
Spectacol in limba romana, trad. in engleza
Nerecomandat celor sub 14 ani
Bilete: 100 / 60 RON

17:00
Forumul Democrat al Germanilor (Sala Oglinzilor)
LA GRANDE BELLEZZA
Cu: Razvan Popovici, Cristiana Mihart
Festivalul SoNoRo
ROU / muzica / 50min
Bilete: 40 / 30 RON

18:00
Centrul Cultural „Ion Besoiu”
PLUGARUL SI MOARTEA
PLOUGHMAN AND DEATH
De: Johannes von Tepl
Regia: Silviu Purcarete
Teatrul National „Vasile Alecsandri” , Iasi
ROU / teatru / 1h10min
Spectacol in limba romana, trad. in engleza
Bilete: 100 / 60 RON

19:00
Filarmonica de Stat
REVIZORUL
THE GOVERNMENT INSPECTOR
De: Nikolai Gogol
Regia: Alexandru Grecu
Teatrul National „Satiricus I.L.Caragiale”
MDA / teatru / 2h (cu pauza)
Nerecomandat celor sub 14 ani
Spectacol in limba romana, trad. in engleza
Bilete: 60 / 40 RON

19:00
Teatrul Gong (Sala etaj)
NU REGRET NIMIC
NOTHING TO REGRET
De: Csaba Székely
Regia: Eugen Gyemant
Teatrul ACT
ROU / teatru / 1h35min
Nerecomandat celor sub 16 ani
Spectacol in limba romana, trad. in engleza
Bilete: 60 / 40 RON

19:00
Pietonala Nicolae Balcescu
CARNAVAL IN STIL INDIAN
BOLLYWOOD FLOWERS
Kalice Productions
FRA-BRA / muzica / 30min
Acces gratuit

19:00
Piata Habermann
TARAMUL ASCUNS
LAST SPACE
Frantics
DEU-ESP-ITA/ dans / 30min
Acces gratuit

19:30
Pietonala Nicolae Balcescu
RITM, GRATIE SI TINERETE
LVIV FANFARE & MAJORETTES
Fanfares of Lviv and Mazoretki Feyeriya
UKR / muzica / 30min
Acces gratuit

19:45
Piata Habermann
ACROBATII LA SUPERLATIV
THEY ARE BACK IN BLACK
The Black Blues Brothers
KEN-ITA / circ / 25min
Acces gratuit

20:00
TNRS – Sala Mare
CAVALERUL INFLACARAT
THE KNIGHT OF THE BURNING PESTLE
De: Francis Beaumont
Regia: Declan Donnellan
Cheek by Jowl/Moscow Pushkin Drama Theatre
GBR-RUS / teatru / 1h40min
Nerecomandat celor sub 14 ani
Spectacol in limba rusa
Traducere in romana si engleza
Bilete: 100 / 60 RON

20:00
Pietonala Nicolae Balcescu
ALOHA TAHITI
Exotic Group from Polynesia
PYF / muzica / 30min
Acces gratuit

20:30
Pietonala Nicolae Balcescu
CARNAVAL IN STIL INDIAN
BOLLYWOOD FLOWERS
Kalice Productions
FRA-BRA / muzica / 30min
Acces gratuit

20:30
Piata Habermann
ARII PE NOTE… COMICE!
TROPPE ARIE
Trio Trioche
ITA-FRA / teatru / 40min
Acces gratuit

21:00
Fabrica de Cultura IACM Constructii SA – UniCredit (Sala „Faust”)
FAUST
De: Johann Wolfgang von Goethe
Regia: Silviu Purcarete
Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu
ROU / teatru / 1h55min
Nerecomandat celor sub 16 ani
Spectacol in limba romana, trad. in engleza
Bilete: 150 / 100 RON

21:00
CAVAS – ULBS
4/FOR/FOUR SHAKESPEARE
De: William Shakespeare
Regia: Laura Avarvari & Claudia Ieremia
Facultatea de Muzica si Teatru – Universitatea de Vest din Timisoara
ROU / teatru studentesc / 1h50min
Nerecomandat celor sub 18 ani
Spectacol in limba romana, trad. in engleza
Acces gratuit

21:00
Piata Mare
CONCERT SIMFONIC
SYMPHONIC CONCERT
Romanian Chamber Orchestra
ROU / muzica / 1h15min
Acces gratuit

21:15
Piata Habermann
TARAMUL ASCUNS
LAST SPACE
Frantics
DEU-ESP-ITA/ dans / 30min
Acces gratuit

22:00
Piata Habermann
ACROBATII LA SUPERLATIV
THEY ARE BACK IN BLACK
The Black Blues Brothers
KEN-ITA / circ / 25min
Acces gratuit

22:15
Piata Mare
GALILEO
Deus ex Machina
FRA / circ contemporan / 50min
Acces gratuit

23:15
Parcarea Teatrului
FOCURI DE ARTIFICII
FIREWORKS

Evenimente speciale
Fizic

Zidul exterior TNRS
SOFT ESCAPE
Instalatie
Stefan Radu Cretu / Be SpectACTive
ROU / expozitii / 24h
Acces gratuit

Zidul exterior TNRS
ZIARUL ORIZONTAL VOL. 8
THE HORIZONTAL NEWSPAPER, VOL. 8
Dan Perjovschi
ROU / Platforma de Arte Vizuale / 24h
Acces gratuit

Teatrul National „Radu Stanca”
CERUL DE MAGNETI
THE MAGNET SKY
Dan Perjovschi
ROU / Platforma de Arte Vizuale / 24h
Acces gratuit

Piata Mica, Podul Minciunilor
IGNIS
Sculptura textila
Ida Blazicko / Be SpectACTive
HRV / expozitii / 24h
Acces gratuit

09:00
Muzeul de Arta Contemporana
DE LA CIORAN – TREI ECOURI ARTISTICE LA SCRIERILE LUI CIORAN
FROM CIORAN – THREE ARTISTIC ECHOES TO CIORAN’S WRITINGS
Expozitie de pictura, grafica si tablouri de sticla
Laurence Bourgeois, Jean-Marc Barrier si Mirela Vasile
FRA-ROU / expozitie / 8h
Biletele se gasesc la intrare

09:00
Muzeul Brukenthal, Palatul de Cartografie
MONUMENTAL – DRAWING INSIDE AND OUT
Expozitie de grafica
Bruno Maria Brandt
ROU / expozitie / 8h
Biletele se gasesc la intrare

09:00
Muzeul de Arta Contemporana
MONUMENTAL – DRAWING INSIDE AND OUT
Expozitie de grafica
Bruno Maria Brandt
ROU / expozitie / 8h
Biletele se gasesc la intrare

09:00
Muzeul Brukenthal
TREI SECOLE BRUKENTHAL, ARTA EUROPEANA 1500-1800
THREE CENTURIES OF BRUKENTHAL, EUROPEAN ART 1500-1800
Expozitie de gravura
Colectia av. George Serban
Expozitie / 8h
Biletele se gasesc la intrare

09:00
Primaria Municipiului Sibiu (Centrul de Informare Turistica)
DESENE IN SPATELE SCENEI. STÜRMER – PURCARETE
DRAWINGS BEHIND THE STAGE. STÜRMER – PURCARETE
Expozitie de desene
Helmut Stürmer & Silviu Purcarete
ROU-FRA-DEU / expozitie / 11h
Acces gratuit

09:00
Muzeul Brukenthal
SALONUL INTERJUDETEAN DE ARTE VIZUALE AL FILIALEI UAP SI INVITATII
Expozitie de pictura, grafica, fotografie, arta decorativa si sculptura
ROU / expozitie / 8h
Biletele se gasesc la intrare

10:00
Cercul Militar – Sala Festiva
OGLINZILE LUI BRANCUSI
MIRRORS OF BRANCUSI
Expozitie interactiva
Silvana Dulama-Popa, Alin Popa, Diana Perrion, Viorel Petric, Dilma Yordanova, Zoli Toth
Fundatia Art Production
ROU / expozitie / 8h
Acces gratuit

10:00
Biblioteca ASTRA – Sala Festiva
PERFORMING VISUAL DRAMATURGY: SPACE, CHARACTER AND NARRATIVE
Irina Kruzhilina
USA / ateliere / 3h
Eveniment in limba engleza
Acces gratuit, pe baza de inscriere, in limita locurilor disponibile

10:00
Centrul Cultural Habitus
CHIMONOUL INTALNESTE IA
THE KIMONO MEETS IA
Expozitie de textile traditionale de colectie
Iulia Gorneanu – curator
Laura Caraman – designer de chimono
Vernisajul va avea loc la ora 16:00
ROU / expozitie / 8h
Acces gratuit

10:00
Teatrul Gong
CUVINTE INTRUPATE 2.0. SCENE LA CUTIE. EXTRASE DIN UNIVERSUL DRAMATURGIC AL LUI MATEI VISNIEC
EMBODIED WORDS 2.0. SCENES IN A BOX. EXCERPTS FROM MATEI VISNIEC’S DRAMATURGICAL UNIVERSE
Expozitie de fotografie, arta instalatiei si muzica
Luana Popa, Dumitru Dinel Teodorescu, Tibor Cari
ROU / expozitie / 12h
Acces gratuit

10:00
Galeria UAP
SALONUL INTERJUDETEAN DE ARTE VIZUALE AL FILIALEI UAP SI INVITATII
Expozitie de pictura, grafica, fotografie, arta decorativa si sculptura
ROU / expozitie / 5h30min
Acces gratuit

10:00
Facultatea de Litere si Arte (ULBS)
GENICA ATHANASIOU: MUZA SI PARTENERA A LUI ANTONIN ARTAUD
GENICA ATHANASIOU: MUSE AND PARTNER OF ANTONIN ARTAUD
Expozitie de fotografie
Muzeul National al Literaturii Romane
ROU / expozitie / 12h
Acces gratuit

12:00
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – Sala Senatului
PLATFORMA INTERNATIONALA DE CERCETARE DOCTORALA IN ARTELE SPECTACOLULUI SI MANAGEMENT CULTURAL
INTERNATIONAL PLATFORM OF DOCTORAL RESEARCH IN THE FIELDS OF PERFORMING ARTS AND CULTURAL MANAGEMENT
INVATAMANTUL TEATRAL SI CERCETAREA IN CONTEXTUL ACTUAL
THEATRE EDUCATION AND PERFORMANCE RESEARCH IN THE CURRENT CONTEXT
2h
Eveniment in limba engleza
Traducere in limba romana
Acces gratuit pe baza de inscriere, in limita locurilor disponibile

12:00
NO!HAI Ambasada Creativa (Piata Mica, nr. 3)
EYE SB-YOU!
Expozitie de pictura
Alexandru Cinean
ROU / expozitie / 10h
Acces gratuit

16:00
Centrul Cultural Habitus
MICRO-FOLIE SIBIU – HOTSPOT CULTURAL BRD GROUPE SOCIETE GENERALE
Muzeu digital, realitate virtuala
ROU-FRA / expozitie / 5h
Acces gratuit

Spectacole online

16:00
FEN MO
De: Liu Chun
Coregrafia: Liang Qun, Ou Siwei, Hu Yan, Wang Shengfeng
Beijing Dance Academy
CHN / dans studentesc / 1h25min
Spectacol in limba chineza
Traducere in romana si engleza
online – inregistrat
Acces gratuit

17:00
DEMONII (I)
THE DEMONS (I)
De: Feodor Dostoievski
Regia: Lev Dodin
Maly Drama Theatre
RUS / teatru / 2h18min
Spectacol in limba rusa
Traducere in romana si engleza
online – inregistrat
Acces gratuit

18:00
PLUGARUL SI MOARTEA
PLOUGHMAN AND DEATH
De: Johannes von Tepl
Regia: Silviu Purcarete
Teatrul National „Vasile Alecsandri” din Iasi
ROU / teatru / 1h10min
Spectacol in limba romana, trad. in engleza
online – in direct
Bilet: 40 RON

19:00
SHARK DRUNK
De: Morten A. Strøksnes
Regia: Ole Anders Tandberg & John Christian Rosenlund
Applaus Scene AS
NOR / teatru / 1h16min
Spectacol in limba norvegiana
Traducere in romana si engleza
online – inregistrat
Bilet: 30 RON

20:00
CAVALERUL INFLACARAT
THE KNIGHT OF THE BURNING PESTLE
De: Francis Beaumont
Regia: Decal Donnellan
Cheek by Jowl/Moscow Pushkin Drama Theatre
GBR-RUS / teatru / 1h40min
Nerecomandat celor sub 14 ani
Spectacol in limba rusa
Traducere in romana si engleza
online – in direct
Bilet: 30 RON

21:00
RED DEMON
Regia: Hideki Noda
Tokyo Metropolitan Theatre
JPN / teatru / 1h30min
Spectacol in limba japoneza
Traducere in romana si engleza
online – inregistrat
Bilet: 50 RON

22:00
TOM SI JERRY 2.0
TOM AND JERRY 2.0
De: Rick Cleveland
Regia: Florin Piersic Jr.
Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu
ROU / teatru / 1h35min
Nerecomandat celor sub 16 ani
Spectacol in limba romana, trad. in engleza
online – inregistrat
Bilet: 25 RON

22:00
ZOO MOTEL
De: Thaddeus Phillips & Tatiana Mallarino
Regia: Tatiana Mallarino
USA / teatru / 1h02min
Nerecomandat celor sub 8 ani
Spectacol in limba engleza, trad. in romana
online – in direct (accesibil doar prin Zoom)
Bilet: 30 RON

Evenimente speciale
Online

12:00
PLATFORMA INTERNATIONALA DE CERCETARE DOCTORALA IN ARTELE SPECTACOLULUI SI MANAGEMENT CULTURAL
INTERNATIONAL PLATFORM OF DOCTORAL RESEARCH IN THE FIELDS OF PERFORMING ARTS AND CULTURAL MANAGEMENT
INVATAMANTUL TEATRAL SI CERCETAREA IN CONTEXTUL ACTUAL
THEATRE EDUCATION AND PERFORMANCE RESEARCH IN THE CURRENT CONTEXT
2h
Eveniment in limba engleza
Traducere in limba romana
Acces gratuit pe baza de inscriere
Online – in direct

15:00
OCTAVIAN SAIU IN DIALOG CU DATA TAVADZE
OCTAVIAN SAIU IN DIALOGUE WITH DATA TAVADZE
ROU – GEO / conferinte speciale / 1h
Eveniment in limba engleza
Traducere in limba romana
Acces gratuit
Online inregistrat

Programul Festivalului International de Teatru de la Sibiu

20 august 2021

Spectacole fizice
Indoor+ outdoor

11:00
Lacurile Naturale Ocna Sibiului
RITM, GRATIE SI TINERETE
LVIV FANFARE & MAJORETTES
Fanfares of Lviv and Mazoretki Feyeriya
UKR / muzica / 45min
Acces gratuit

12:00
Pietonala Nicolae Balcescu
ALOHA TAHITI
Exotic Group from Polynesia
PYF / muzica / 30min
Acces gratuit

17:00
Teatrul Gong (Sala parter)
AVE MARIA
De: Odin Teatret & Gonzalo Rojas & Pablo Neruda
Regia: Eugenio Barba
Odin Teatret
DNK / teatru / 1h
Nerecomandat celor sub 10 ani
Spectacol in limbile italiana si engleza
Bilete: 150 / 100 RON

17:00
Fabrica de Cultura IACM Constructii SA – UniCredit (Sala „Lulu”)
LEGATURI PRIMEJDIOASE
DANGEROUS LIAISONS
De: Christopher Hampton
Regia: Cristi Juncu
Teatrul Mic
ROU / teatru / 3h15min (cu pauza)
Spectacol in limba romana, trad. in engleza
Nerecomandat celor sub 14 ani
Bilete: 100 / 60 RON

17:00
Forumul Democrat al Germanilor (Sala Oglinzilor)
LA GRANDE BELLEZZA
Cu: Razvan Popovici, Cristiana Mihart
Festivalul SoNoRo
ROU / muzica / 50min
Bilete: 40 / 30 RON

18:00
Centrul Cultural „Ion Besoiu”
PLUGARUL SI MOARTEA
PLOUGHMAN AND DEATH
De: Johannes von Tepl
Regia: Silviu Purcarete
Teatrul National „Vasile Alecsandri” , Iasi
ROU / teatru / 1h10min
Spectacol in limba romana, trad. in engleza
Bilete: 100 / 60 RON

19:00
Filarmonica de Stat
REVIZORUL
THE GOVERNMENT INSPECTOR
De: Nikolai Gogol
Regia: Alexandru Grecu
Teatrul National „Satiricus I.L.Caragiale”
MDA / teatru / 2h (cu pauza)
Nerecomandat celor sub 14 ani
Spectacol in limba romana, trad. in engleza
Bilete: 60 / 40 RON

19:00
Teatrul Gong (Sala etaj)
NU REGRET NIMIC
NOTHING TO REGRET
De: Csaba Székely
Regia: Eugen Gyemant
Teatrul ACT
ROU / teatru / 1h35min
Nerecomandat celor sub 16 ani
Spectacol in limba romana, trad. in engleza
Bilete: 60 / 40 RON

19:00
Pietonala Nicolae Balcescu
CARNAVAL IN STIL INDIAN
BOLLYWOOD FLOWERS
Kalice Productions
FRA-BRA / muzica / 30min
Acces gratuit

19:00
Piata Habermann
TARAMUL ASCUNS
LAST SPACE
Frantics
DEU-ESP-ITA/ dans / 30min
Acces gratuit

19:30
Pietonala Nicolae Balcescu
RITM, GRATIE SI TINERETE
LVIV FANFARE & MAJORETTES
Fanfares of Lviv and Mazoretki Feyeriya
UKR / muzica / 30min
Acces gratuit

19:45
Piata Habermann
ACROBATII LA SUPERLATIV
THEY ARE BACK IN BLACK
The Black Blues Brothers
KEN-ITA / circ / 25min
Acces gratuit

20:00
TNRS – Sala Mare
CAVALERUL INFLACARAT
THE KNIGHT OF THE BURNING PESTLE
De: Francis Beaumont
Regia: Declan Donnellan
Cheek by Jowl/Moscow Pushkin Drama Theatre
GBR-RUS / teatru / 1h40min
Nerecomandat celor sub 14 ani
Spectacol in limba rusa
Traducere in romana si engleza
Bilete: 100 / 60 RON

20:00
Pietonala Nicolae Balcescu
ALOHA TAHITI
Exotic Group from Polynesia
PYF / muzica / 30min
Acces gratuit

20:30
Pietonala Nicolae Balcescu
CARNAVAL IN STIL INDIAN
BOLLYWOOD FLOWERS
Kalice Productions
FRA-BRA / muzica / 30min
Acces gratuit

20:30
Piata Habermann
ARII PE NOTE… COMICE!
TROPPE ARIE
Trio Trioche
ITA-FRA / teatru / 40min
Acces gratuit

21:00
Fabrica de Cultura IACM Constructii SA – UniCredit (Sala „Faust”)
FAUST
De: Johann Wolfgang von Goethe
Regia: Silviu Purcarete
Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu
ROU / teatru / 1h55min
Nerecomandat celor sub 16 ani
Spectacol in limba romana, trad. in engleza
Bilete: 150 / 100 RON

21:00
CAVAS – ULBS
4/FOR/FOUR SHAKESPEARE
De: William Shakespeare
Regia: Laura Avarvari & Claudia Ieremia
Facultatea de Muzica si Teatru – Universitatea de Vest din Timisoara
ROU / teatru studentesc / 1h50min
Nerecomandat celor sub 18 ani
Spectacol in limba romana, trad. in engleza
Acces gratuit

21:00
Piata Mare
CONCERT SIMFONIC
SYMPHONIC CONCERT
Romanian Chamber Orchestra
ROU / muzica / 1h15min
Acces gratuit

21:15
Piata Habermann
TARAMUL ASCUNS
LAST SPACE
Frantics
DEU-ESP-ITA/ dans / 30min
Acces gratuit

22:00
Piata Habermann
ACROBATII LA SUPERLATIV
THEY ARE BACK IN BLACK
The Black Blues Brothers
KEN-ITA / circ / 25min
Acces gratuit

22:15
Piata Mare
GALILEO
Deus ex Machina
FRA / circ contemporan / 50min
Acces gratuit

23:15
Parcarea Teatrului
FOCURI DE ARTIFICII
FIREWORKS

Evenimente speciale
Fizic

Zidul exterior TNRS
SOFT ESCAPE
Instalatie
Stefan Radu Cretu / Be SpectACTive
ROU / expozitii / 24h
Acces gratuit

Zidul exterior TNRS
ZIARUL ORIZONTAL VOL. 8
THE HORIZONTAL NEWSPAPER, VOL. 8
Dan Perjovschi
ROU / Platforma de Arte Vizuale / 24h
Acces gratuit

Teatrul National „Radu Stanca”
CERUL DE MAGNETI
THE MAGNET SKY
Dan Perjovschi
ROU / Platforma de Arte Vizuale / 24h
Acces gratuit

Piata Mica, Podul Minciunilor
IGNIS
Sculptura textila
Ida Blazicko / Be SpectACTive
HRV / expozitii / 24h
Acces gratuit

09:00
Muzeul de Arta Contemporana
DE LA CIORAN – TREI ECOURI ARTISTICE LA SCRIERILE LUI CIORAN
FROM CIORAN – THREE ARTISTIC ECHOES TO CIORAN’S WRITINGS
Expozitie de pictura, grafica si tablouri de sticla
Laurence Bourgeois, Jean-Marc Barrier si Mirela Vasile
FRA-ROU / expozitie / 8h
Biletele se gasesc la intrare

09:00
Muzeul Brukenthal, Palatul de Cartografie
MONUMENTAL – DRAWING INSIDE AND OUT
Expozitie de grafica
Bruno Maria Brandt
ROU / expozitie / 8h
Biletele se gasesc la intrare

09:00
Muzeul de Arta Contemporana
MONUMENTAL – DRAWING INSIDE AND OUT
Expozitie de grafica
Bruno Maria Brandt
ROU / expozitie / 8h
Biletele se gasesc la intrare

09:00
Muzeul Brukenthal
TREI SECOLE BRUKENTHAL, ARTA EUROPEANA 1500-1800
THREE CENTURIES OF BRUKENTHAL, EUROPEAN ART 1500-1800
Expozitie de gravura
Colectia av. George Serban
Expozitie / 8h
Biletele se gasesc la intrare

09:00
Primaria Municipiului Sibiu (Centrul de Informare Turistica)
DESENE IN SPATELE SCENEI. STÜRMER – PURCARETE
DRAWINGS BEHIND THE STAGE. STÜRMER – PURCARETE
Expozitie de desene
Helmut Stürmer & Silviu Purcarete
ROU-FRA-DEU / expozitie / 11h
Acces gratuit

09:00
Muzeul Brukenthal
SALONUL INTERJUDETEAN DE ARTE VIZUALE AL FILIALEI UAP SI INVITATII
Expozitie de pictura, grafica, fotografie, arta decorativa si sculptura
ROU / expozitie / 8h
Biletele se gasesc la intrare

10:00
Cercul Militar – Sala Festiva
OGLINZILE LUI BRANCUSI
MIRRORS OF BRANCUSI
Expozitie interactiva
Silvana Dulama-Popa, Alin Popa, Diana Perrion, Viorel Petric, Dilma Yordanova, Zoli Toth
Fundatia Art Production
ROU / expozitie / 8h
Acces gratuit

10:00
Biblioteca ASTRA – Sala Festiva
PERFORMING VISUAL DRAMATURGY: SPACE, CHARACTER AND NARRATIVE
Irina Kruzhilina
USA / ateliere / 3h
Eveniment in limba engleza
Acces gratuit, pe baza de inscriere, in limita locurilor disponibile

10:00
Centrul Cultural Habitus
CHIMONOUL INTALNESTE IA
THE KIMONO MEETS IA
Expozitie de textile traditionale de colectie
Iulia Gorneanu – curator
Laura Caraman – designer de chimono
Vernisajul va avea loc la ora 16:00
ROU / expozitie / 8h
Acces gratuit

10:00
Teatrul Gong
CUVINTE INTRUPATE 2.0. SCENE LA CUTIE. EXTRASE DIN UNIVERSUL DRAMATURGIC AL LUI MATEI VISNIEC
EMBODIED WORDS 2.0. SCENES IN A BOX. EXCERPTS FROM MATEI VISNIEC’S DRAMATURGICAL UNIVERSE
Expozitie de fotografie, arta instalatiei si muzica
Luana Popa, Dumitru Dinel Teodorescu, Tibor Cari
ROU / expozitie / 12h
Acces gratuit

10:00
Galeria UAP
SALONUL INTERJUDETEAN DE ARTE VIZUALE AL FILIALEI UAP SI INVITATII
Expozitie de pictura, grafica, fotografie, arta decorativa si sculptura
ROU / expozitie / 5h30min
Acces gratuit

10:00
Facultatea de Litere si Arte (ULBS)
GENICA ATHANASIOU: MUZA SI PARTENERA A LUI ANTONIN ARTAUD
GENICA ATHANASIOU: MUSE AND PARTNER OF ANTONIN ARTAUD
Expozitie de fotografie
Muzeul National al Literaturii Romane
ROU / expozitie / 12h
Acces gratuit

12:00
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – Sala Senatului
PLATFORMA INTERNATIONALA DE CERCETARE DOCTORALA IN ARTELE SPECTACOLULUI SI MANAGEMENT CULTURAL
INTERNATIONAL PLATFORM OF DOCTORAL RESEARCH IN THE FIELDS OF PERFORMING ARTS AND CULTURAL MANAGEMENT
INVATAMANTUL TEATRAL SI CERCETAREA IN CONTEXTUL ACTUAL
THEATRE EDUCATION AND PERFORMANCE RESEARCH IN THE CURRENT CONTEXT
2h
Eveniment in limba engleza
Traducere in limba romana
Acces gratuit pe baza de inscriere, in limita locurilor disponibile

12:00
NO!HAI Ambasada Creativa (Piata Mica, nr. 3)
EYE SB-YOU!
Expozitie de pictura
Alexandru Cinean
ROU / expozitie / 10h
Acces gratuit

16:00
Centrul Cultural Habitus
MICRO-FOLIE SIBIU – HOTSPOT CULTURAL BRD GROUPE SOCIETE GENERALE
Muzeu digital, realitate virtuala
ROU-FRA / expozitie / 5h
Acces gratuit

Spectacole online

16:00
FEN MO
De: Liu Chun
Coregrafia: Liang Qun, Ou Siwei, Hu Yan, Wang Shengfeng
Beijing Dance Academy
CHN / dans studentesc / 1h25min
Spectacol in limba chineza
Traducere in romana si engleza
online – inregistrat
Acces gratuit

17:00
DEMONII (I)
THE DEMONS (I)
De: Feodor Dostoievski
Regia: Lev Dodin
Maly Drama Theatre
RUS / teatru / 2h18min
Spectacol in limba rusa
Traducere in romana si engleza
online – inregistrat
Acces gratuit

18:00
PLUGARUL SI MOARTEA
PLOUGHMAN AND DEATH
De: Johannes von Tepl
Regia: Silviu Purcarete
Teatrul National „Vasile Alecsandri” din Iasi
ROU / teatru / 1h10min
Spectacol in limba romana, trad. in engleza
online – in direct
Bilet: 40 RON

19:00
SHARK DRUNK
De: Morten A. Strøksnes
Regia: Ole Anders Tandberg & John Christian Rosenlund
Applaus Scene AS
NOR / teatru / 1h16min
Spectacol in limba norvegiana
Traducere in romana si engleza
online – inregistrat
Bilet: 30 RON

20:00
CAVALERUL INFLACARAT
THE KNIGHT OF THE BURNING PESTLE
De: Francis Beaumont
Regia: Decal Donnellan
Cheek by Jowl/Moscow Pushkin Drama Theatre
GBR-RUS / teatru / 1h40min
Nerecomandat celor sub 14 ani
Spectacol in limba rusa
Traducere in romana si engleza
online – in direct
Bilet: 30 RON

21:00
RED DEMON
Regia: Hideki Noda
Tokyo Metropolitan Theatre
JPN / teatru / 1h30min
Spectacol in limba japoneza
Traducere in romana si engleza
online – inregistrat
Bilet: 50 RON

22:00
TOM SI JERRY 2.0
TOM AND JERRY 2.0
De: Rick Cleveland
Regia: Florin Piersic Jr.
Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu
ROU / teatru / 1h35min
Nerecomandat celor sub 16 ani
Spectacol in limba romana, trad. in engleza
online – inregistrat
Bilet: 25 RON

22:00
ZOO MOTEL
De: Thaddeus Phillips & Tatiana Mallarino
Regia: Tatiana Mallarino
USA / teatru / 1h02min
Nerecomandat celor sub 8 ani
Spectacol in limba engleza, trad. in romana
online – in direct (accesibil doar prin Zoom)
Bilet: 30 RON

Evenimente speciale
Online

12:00
PLATFORMA INTERNATIONALA DE CERCETARE DOCTORALA IN ARTELE SPECTACOLULUI SI MANAGEMENT CULTURAL
INTERNATIONAL PLATFORM OF DOCTORAL RESEARCH IN THE FIELDS OF PERFORMING ARTS AND CULTURAL MANAGEMENT
INVATAMANTUL TEATRAL SI CERCETAREA IN CONTEXTUL ACTUAL
THEATRE EDUCATION AND PERFORMANCE RESEARCH IN THE CURRENT CONTEXT
2h
Eveniment in limba engleza
Traducere in limba romana
Acces gratuit pe baza de inscriere
Online – in direct

15:00
OCTAVIAN SAIU IN DIALOG CU DATA TAVADZE
OCTAVIAN SAIU IN DIALOGUE WITH DATA TAVADZE
ROU – GEO / conferinte speciale / 1h
Eveniment in limba engleza
Traducere in limba romana
Acces gratuit
Online inregistrat

Programul Festivalului International de Teatru de la Sibiu

20 august 2021

Spectacole fizice
Indoor+ outdoor

11:00
Lacurile Naturale Ocna Sibiului
RITM, GRATIE SI TINERETE
LVIV FANFARE & MAJORETTES
Fanfares of Lviv and Mazoretki Feyeriya
UKR / muzica / 45min
Acces gratuit

12:00
Pietonala Nicolae Balcescu
ALOHA TAHITI
Exotic Group from Polynesia
PYF / muzica / 30min
Acces gratuit

17:00
Teatrul Gong (Sala parter)
AVE MARIA
De: Odin Teatret & Gonzalo Rojas & Pablo Neruda
Regia: Eugenio Barba
Odin Teatret
DNK / teatru / 1h
Nerecomandat celor sub 10 ani
Spectacol in limbile italiana si engleza
Bilete: 150 / 100 RON

17:00
Fabrica de Cultura IACM Constructii SA – UniCredit (Sala „Lulu”)
LEGATURI PRIMEJDIOASE
DANGEROUS LIAISONS
De: Christopher Hampton
Regia: Cristi Juncu
Teatrul Mic
ROU / teatru / 3h15min (cu pauza)
Spectacol in limba romana, trad. in engleza
Nerecomandat celor sub 14 ani
Bilete: 100 / 60 RON

17:00
Forumul Democrat al Germanilor (Sala Oglinzilor)
LA GRANDE BELLEZZA
Cu: Razvan Popovici, Cristiana Mihart
Festivalul SoNoRo
ROU / muzica / 50min
Bilete: 40 / 30 RON

18:00
Centrul Cultural „Ion Besoiu”
PLUGARUL SI MOARTEA
PLOUGHMAN AND DEATH
De: Johannes von Tepl
Regia: Silviu Purcarete
Teatrul National „Vasile Alecsandri” , Iasi
ROU / teatru / 1h10min
Spectacol in limba romana, trad. in engleza
Bilete: 100 / 60 RON

19:00
Filarmonica de Stat
REVIZORUL
THE GOVERNMENT INSPECTOR
De: Nikolai Gogol
Regia: Alexandru Grecu
Teatrul National „Satiricus I.L.Caragiale”
MDA / teatru / 2h (cu pauza)
Nerecomandat celor sub 14 ani
Spectacol in limba romana, trad. in engleza
Bilete: 60 / 40 RON

19:00
Teatrul Gong (Sala etaj)
NU REGRET NIMIC
NOTHING TO REGRET
De: Csaba Székely
Regia: Eugen Gyemant
Teatrul ACT
ROU / teatru / 1h35min
Nerecomandat celor sub 16 ani
Spectacol in limba romana, trad. in engleza
Bilete: 60 / 40 RON

19:00
Pietonala Nicolae Balcescu
CARNAVAL IN STIL INDIAN
BOLLYWOOD FLOWERS
Kalice Productions
FRA-BRA / muzica / 30min
Acces gratuit

19:00
Piata Habermann
TARAMUL ASCUNS
LAST SPACE
Frantics
DEU-ESP-ITA/ dans / 30min
Acces gratuit

19:30
Pietonala Nicolae Balcescu
RITM, GRATIE SI TINERETE
LVIV FANFARE & MAJORETTES
Fanfares of Lviv and Mazoretki Feyeriya
UKR / muzica / 30min
Acces gratuit

19:45
Piata Habermann
ACROBATII LA SUPERLATIV
THEY ARE BACK IN BLACK
The Black Blues Brothers
KEN-ITA / circ / 25min
Acces gratuit

20:00
TNRS – Sala Mare
CAVALERUL INFLACARAT
THE KNIGHT OF THE BURNING PESTLE
De: Francis Beaumont
Regia: Declan Donnellan
Cheek by Jowl/Moscow Pushkin Drama Theatre
GBR-RUS / teatru / 1h40min
Nerecomandat celor sub 14 ani
Spectacol in limba rusa
Traducere in romana si engleza
Bilete: 100 / 60 RON

20:00
Pietonala Nicolae Balcescu
ALOHA TAHITI
Exotic Group from Polynesia
PYF / muzica / 30min
Acces gratuit

20:30
Pietonala Nicolae Balcescu
CARNAVAL IN STIL INDIAN
BOLLYWOOD FLOWERS
Kalice Productions
FRA-BRA / muzica / 30min
Acces gratuit

20:30
Piata Habermann
ARII PE NOTE… COMICE!
TROPPE ARIE
Trio Trioche
ITA-FRA / teatru / 40min
Acces gratuit

21:00
Fabrica de Cultura IACM Constructii SA – UniCredit (Sala „Faust”)
FAUST
De: Johann Wolfgang von Goethe
Regia: Silviu Purcarete
Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu
ROU / teatru / 1h55min
Nerecomandat celor sub 16 ani
Spectacol in limba romana, trad. in engleza
Bilete: 150 / 100 RON

21:00
CAVAS – ULBS
4/FOR/FOUR SHAKESPEARE
De: William Shakespeare
Regia: Laura Avarvari & Claudia Ieremia
Facultatea de Muzica si Teatru – Universitatea de Vest din Timisoara
ROU / teatru studentesc / 1h50min
Nerecomandat celor sub 18 ani
Spectacol in limba romana, trad. in engleza
Acces gratuit

21:00
Piata Mare
CONCERT SIMFONIC
SYMPHONIC CONCERT
Romanian Chamber Orchestra
ROU / muzica / 1h15min
Acces gratuit

21:15
Piata Habermann
TARAMUL ASCUNS
LAST SPACE
Frantics
DEU-ESP-ITA/ dans / 30min
Acces gratuit

22:00
Piata Habermann
ACROBATII LA SUPERLATIV
THEY ARE BACK IN BLACK
The Black Blues Brothers
KEN-ITA / circ / 25min
Acces gratuit

22:15
Piata Mare
GALILEO
Deus ex Machina
FRA / circ contemporan / 50min
Acces gratuit

23:15
Parcarea Teatrului
FOCURI DE ARTIFICII
FIREWORKS

Evenimente speciale
Fizic

Zidul exterior TNRS
SOFT ESCAPE
Instalatie
Stefan Radu Cretu / Be SpectACTive
ROU / expozitii / 24h
Acces gratuit

Zidul exterior TNRS
ZIARUL ORIZONTAL VOL. 8
THE HORIZONTAL NEWSPAPER, VOL. 8
Dan Perjovschi
ROU / Platforma de Arte Vizuale / 24h
Acces gratuit

Teatrul National „Radu Stanca”
CERUL DE MAGNETI
THE MAGNET SKY
Dan Perjovschi
ROU / Platforma de Arte Vizuale / 24h
Acces gratuit

Piata Mica, Podul Minciunilor
IGNIS
Sculptura textila
Ida Blazicko / Be SpectACTive
HRV / expozitii / 24h
Acces gratuit

09:00
Muzeul de Arta Contemporana
DE LA CIORAN – TREI ECOURI ARTISTICE LA SCRIERILE LUI CIORAN
FROM CIORAN – THREE ARTISTIC ECHOES TO CIORAN’S WRITINGS
Expozitie de pictura, grafica si tablouri de sticla
Laurence Bourgeois, Jean-Marc Barrier si Mirela Vasile
FRA-ROU / expozitie / 8h
Biletele se gasesc la intrare

09:00
Muzeul Brukenthal, Palatul de Cartografie
MONUMENTAL – DRAWING INSIDE AND OUT
Expozitie de grafica
Bruno Maria Brandt
ROU / expozitie / 8h
Biletele se gasesc la intrare

09:00
Muzeul de Arta Contemporana
MONUMENTAL – DRAWING INSIDE AND OUT
Expozitie de grafica
Bruno Maria Brandt
ROU / expozitie / 8h
Biletele se gasesc la intrare

09:00
Muzeul Brukenthal
TREI SECOLE BRUKENTHAL, ARTA EUROPEANA 1500-1800
THREE CENTURIES OF BRUKENTHAL, EUROPEAN ART 1500-1800
Expozitie de gravura
Colectia av. George Serban
Expozitie / 8h
Biletele se gasesc la intrare

09:00
Primaria Municipiului Sibiu (Centrul de Informare Turistica)
DESENE IN SPATELE SCENEI. STÜRMER – PURCARETE
DRAWINGS BEHIND THE STAGE. STÜRMER – PURCARETE
Expozitie de desene
Helmut Stürmer & Silviu Purcarete
ROU-FRA-DEU / expozitie / 11h
Acces gratuit

09:00
Muzeul Brukenthal
SALONUL INTERJUDETEAN DE ARTE VIZUALE AL FILIALEI UAP SI INVITATII
Expozitie de pictura, grafica, fotografie, arta decorativa si sculptura
ROU / expozitie / 8h
Biletele se gasesc la intrare

10:00
Cercul Militar – Sala Festiva
OGLINZILE LUI BRANCUSI
MIRRORS OF BRANCUSI
Expozitie interactiva
Silvana Dulama-Popa, Alin Popa, Diana Perrion, Viorel Petric, Dilma Yordanova, Zoli Toth
Fundatia Art Production
ROU / expozitie / 8h
Acces gratuit

10:00
Biblioteca ASTRA – Sala Festiva
PERFORMING VISUAL DRAMATURGY: SPACE, CHARACTER AND NARRATIVE
Irina Kruzhilina
USA / ateliere / 3h
Eveniment in limba engleza
Acces gratuit, pe baza de inscriere, in limita locurilor disponibile

10:00
Centrul Cultural Habitus
CHIMONOUL INTALNESTE IA
THE KIMONO MEETS IA
Expozitie de textile traditionale de colectie
Iulia Gorneanu – curator
Laura Caraman – designer de chimono
Vernisajul va avea loc la ora 16:00
ROU / expozitie / 8h
Acces gratuit

10:00
Teatrul Gong
CUVINTE INTRUPATE 2.0. SCENE LA CUTIE. EXTRASE DIN UNIVERSUL DRAMATURGIC AL LUI MATEI VISNIEC
EMBODIED WORDS 2.0. SCENES IN A BOX. EXCERPTS FROM MATEI VISNIEC’S DRAMATURGICAL UNIVERSE
Expozitie de fotografie, arta instalatiei si muzica
Luana Popa, Dumitru Dinel Teodorescu, Tibor Cari
ROU / expozitie / 12h
Acces gratuit

10:00
Galeria UAP
SALONUL INTERJUDETEAN DE ARTE VIZUALE AL FILIALEI UAP SI INVITATII
Expozitie de pictura, grafica, fotografie, arta decorativa si sculptura
ROU / expozitie / 5h30min
Acces gratuit

10:00
Facultatea de Litere si Arte (ULBS)
GENICA ATHANASIOU: MUZA SI PARTENERA A LUI ANTONIN ARTAUD
GENICA ATHANASIOU: MUSE AND PARTNER OF ANTONIN ARTAUD
Expozitie de fotografie
Muzeul National al Literaturii Romane
ROU / expozitie / 12h
Acces gratuit

12:00
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – Sala Senatului
PLATFORMA INTERNATIONALA DE CERCETARE DOCTORALA IN ARTELE SPECTACOLULUI SI MANAGEMENT CULTURAL
INTERNATIONAL PLATFORM OF DOCTORAL RESEARCH IN THE FIELDS OF PERFORMING ARTS AND CULTURAL MANAGEMENT
INVATAMANTUL TEATRAL SI CERCETAREA IN CONTEXTUL ACTUAL
THEATRE EDUCATION AND PERFORMANCE RESEARCH IN THE CURRENT CONTEXT
2h
Eveniment in limba engleza
Traducere in limba romana
Acces gratuit pe baza de inscriere, in limita locurilor disponibile

12:00
NO!HAI Ambasada Creativa (Piata Mica, nr. 3)
EYE SB-YOU!
Expozitie de pictura
Alexandru Cinean
ROU / expozitie / 10h
Acces gratuit

16:00
Centrul Cultural Habitus
MICRO-FOLIE SIBIU – HOTSPOT CULTURAL BRD GROUPE SOCIETE GENERALE
Muzeu digital, realitate virtuala
ROU-FRA / expozitie / 5h
Acces gratuit

Spectacole online

16:00
FEN MO
De: Liu Chun
Coregrafia: Liang Qun, Ou Siwei, Hu Yan, Wang Shengfeng
Beijing Dance Academy
CHN / dans studentesc / 1h25min
Spectacol in limba chineza
Traducere in romana si engleza
online – inregistrat
Acces gratuit

17:00
DEMONII (I)
THE DEMONS (I)
De: Feodor Dostoievski
Regia: Lev Dodin
Maly Drama Theatre
RUS / teatru / 2h18min
Spectacol in limba rusa
Traducere in romana si engleza
online – inregistrat
Acces gratuit

18:00
PLUGARUL SI MOARTEA
PLOUGHMAN AND DEATH
De: Johannes von Tepl
Regia: Silviu Purcarete
Teatrul National „Vasile Alecsandri” din Iasi
ROU / teatru / 1h10min
Spectacol in limba romana, trad. in engleza
online – in direct
Bilet: 40 RON

19:00
SHARK DRUNK
De: Morten A. Strøksnes
Regia: Ole Anders Tandberg & John Christian Rosenlund
Applaus Scene AS
NOR / teatru / 1h16min
Spectacol in limba norvegiana
Traducere in romana si engleza
online – inregistrat
Bilet: 30 RON

20:00
CAVALERUL INFLACARAT
THE KNIGHT OF THE BURNING PESTLE
De: Francis Beaumont
Regia: Decal Donnellan
Cheek by Jowl/Moscow Pushkin Drama Theatre
GBR-RUS / teatru / 1h40min
Nerecomandat celor sub 14 ani
Spectacol in limba rusa
Traducere in romana si engleza
online – in direct
Bilet: 30 RON

21:00
RED DEMON
Regia: Hideki Noda
Tokyo Metropolitan Theatre
JPN / teatru / 1h30min
Spectacol in limba japoneza
Traducere in romana si engleza
online – inregistrat
Bilet: 50 RON

22:00
TOM SI JERRY 2.0
TOM AND JERRY 2.0
De: Rick Cleveland
Regia: Florin Piersic Jr.
Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu
ROU / teatru / 1h35min
Nerecomandat celor sub 16 ani
Spectacol in limba romana, trad. in engleza
online – inregistrat
Bilet: 25 RON

22:00
ZOO MOTEL
De: Thaddeus Phillips & Tatiana Mallarino
Regia: Tatiana Mallarino
USA / teatru / 1h02min
Nerecomandat celor sub 8 ani
Spectacol in limba engleza, trad. in romana
online – in direct (accesibil doar prin Zoom)
Bilet: 30 RON

Evenimente speciale
Online

12:00
PLATFORMA INTERNATIONALA DE CERCETARE DOCTORALA IN ARTELE SPECTACOLULUI SI MANAGEMENT CULTURAL
INTERNATIONAL PLATFORM OF DOCTORAL RESEARCH IN THE FIELDS OF PERFORMING ARTS AND CULTURAL MANAGEMENT
INVATAMANTUL TEATRAL SI CERCETAREA IN CONTEXTUL ACTUAL
THEATRE EDUCATION AND PERFORMANCE RESEARCH IN THE CURRENT CONTEXT
2h
Eveniment in limba engleza
Traducere in limba romana
Acces gratuit pe baza de inscriere
Online – in direct

15:00
OCTAVIAN SAIU IN DIALOG CU DATA TAVADZE
OCTAVIAN SAIU IN DIALOGUE WITH DATA TAVADZE
ROU – GEO / conferinte speciale / 1h
Eveniment in limba engleza
Traducere in limba romana
Acces gratuit
Online inregistrat

INSTITUTII:

Festivalul International de Teatru de la Sibiu este organizat sub INALTUL PATRONAJ AL PRESEDINTELUI ROMANIEI, de:
TEATRUL NATIONAL RADU STANCA SIBIU
PRIMARIA MUNICIPIULUI SIBIU
CONSILIUL LOCAL SIBIU

Eveniment realizat cu sprijinul:
GUVERNULUI ROMANIEI
MINISTERULUI CULTURII
MINISTERULUI EDUCATIEI
MINISTERULUI AFACERILOR EXTERNE
UNIVERSITATII LUCIAN BLAGA SIBIU

Co-organizatori:
INSTITUTUL CULTURAL ROMAN

Actiune cofinantata de Consiliul Judetean Sibiu:
CONSILIUL JUDETEAN SIBIU

Co- Producatori:
SOCIETATEA ROMANA DE TELEVIZIUNE
SOCIETATEA ROMANA DE RADIODIFUZIUNE

Parteneri Strategici:
AMBASADA FRANTEI
INSTITUTUL FRANCEZ
AMBASADA JAPONIEI
EU–JAPAN FEST JAPAN COMMITTEE
AMBASADA SUA
AMBASADA MARII BRITANII
BRITISH COUNCIL
AMBASADA ISRAELULUI
AMBASADA REPUBLICII FEDERALE GERMANIA
INSTITUTUL GOETHE
CONSULATUL GERMANIEI LA SIBIU
AMBASADA ELVETIEI
SWISS SPONSORS’ FUND
PRO HELVETIA
AMBASADA REPUBLICII POPULARE CHINEZE
MINISTERUL CULTURII CHINA
AMBASADA BELGIEI
WALLONIE – BRUXELLES INTERNATIONAL
AMBASADA SPANIEI
INSTITUTUL CERVANTES
ACTION CULTURAL ESPANOLA
AMBASADA REPUBLICII POLONE
INSTITUTUL POLONEZ
AMBASADA AUSTRIEI BUCURESTI
FORUMUL CULTURAL AUSTRIAC

FILARMONICA DE STAT SIBIU
COMPLEXUL NATIONAL MUZEAL ASTRA
UNITER

COMPANII

Parteneri Oficiali:
UNICREDIT BANK
DEDEMAN
BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE

Partener Special:
JTI

Parteneri Principali:
LIDL

Partener de Traditie:
RAIFFEISEN BANK

Partener al Therme Forum:
THERME BUCURESTI

Partener al Sezonului de Strada:
BANCA TRANSILVANIA

Partener de mobilitate:
AUTOKLASS

Partener pentru sanatate:
MEDLIFE
DENT ESTET
CLINICA POLISANO

Parteneri:
GOOGLE ARTS&CULTURE
LENOVO
GLS
VACCIN.LIVE

Partener al Bursei de Spectacole
si al Programului de Voluntariat:
ALPHA BANK

Berea Oficiala a Festivalului:
URSUS

Vinurile Oficiale ale Festivalului:
CRAMA OPRISOR

SPONSORI:
AQUA CARPATICA
KEEP CALLING
CEC BANK
HEIDI CHOCOLATE
TULIPA FLOWER SHOP
CASA DENTE
ROMFILATELIA
RONDOCARTON
LIME
HAMA

PARTENERI MEDIA:
TV5 MONDE
RFI
EURONEWS
DEUTSCHE WELLE
DIGI24
PROPAGARTA
ZIARUL METROPOLIS
B365.RO
RADIO GUERRILLA
URBAN.RO
ELLE
AGERPRES
DCNEWS
ROMANIA POZITIVA
LIBERTATEA
REVISTA BIZ
MUNTEANU
ZILE SI NOPTI
CAPITAL CULTURAL
TURNUL SFATULUI
TRIBUNA
SIBIU 100%
STIRI DE SIBIU
ORA DE SIBIU
SIBIUL IN IMAGINI
GOODTIME
STAR SIBIAN
MESAGERUL DE SIBIU
STRADA CETATII
MONITORUL DE CLUJ
SIBIU CITY APP
MEDIATRUST – PARTENER DE MONITORIZARE