Home » KNOCKOUT. Dulcea stiinta de a face vanatai – premiera absoluta in Romania, la Teatrul EXCELSIOR –
Teatru si Film

KNOCKOUT. Dulcea stiinta de a face vanatai – premiera absoluta in Romania, la Teatrul EXCELSIOR –

Teatrul EXCELSIOR prezinta, pe 28, 29 si 30 octombrie 2022, de la ora 19:00, KNOCKOUT. Dulcea stiinta de a face vanatai – productie care aduce pe scena, in premiera absoluta in Romania, piesa The Sweet Science of Bruising a autoarei britanice Joy Wilkinson, sub semnatura regizorala a Sanzianei Stoican, intr-un spectacol vibrant, visceral, electrizant care va transpune in Londra anului 1869, in plina epoca victoriana dominata de tabuuri si prejudecati.
Descoperiti povestea fascinanta a patru tinere care ajung sa lupte, la propriu, pentru tot ceea ce le este refuzat in societatea patriarhala a Angliei victoriene. Patru personaje feminine exceptionale vi se dezvaluie in toata splendoarea fortei lor interioare. Violet Hunter – o tanara intelectuala care aspira sa devina medic, Polly Stokes – o muncitoare in minele din Nord, Matty Blackwell – o imigranta din Irlanda si Anna Lamb – o femeie instarita, blocata intr-o relatie toxica – sunt atrase in lumea underground a boxului feminin de catre excentricul profesor Charlie Sharp, un paria social al vremii. Fiecare dintre ele urca in ring pentru titlul de „Campioana Mondiala la Box”, dar ceea ce castiga cu adevarat surclaseaza orice trofeu. Prin miscarile precise si calculate ale boxului (dulce stiinta/ the sweet science), ele experimenteaza adevarata libertate. In Amfiteatrul Ingerilor din inima Londrei, fiecare vanataie devine un simbol al constiintei de sine. Cand bate gongul in ring, soarta este in mainile lor.
Teaser: https://youtu.be/93kHkUAqpbY
Alaturi de Oana Predescu, Andreea Hristu, Dana Marineci si Andreea Sovan – interpretele celor patru eroine pugliliste – il veti descoperi pe Mihai Gruia Sandu, in rolul carismaticului Profesor Charlie Sharp. In roluri secundare memorabile, ii veti vedea pe actorii trupei EXCELSIOR, Annemary Ziegler, Cosmina Dobrota, Alex Calin, Ovidiu Usvat si Doru Bem.
Sanziana Stoican: „Prin acest spectacol mi-am propus sa aduc lucrurile in lumina, ca pe niste intrebari. Este un text complex, percutant care, desi iti intoarce privirea spre trecut, te face sa privesti spre viitor. Nu exista alb si negru in aceasta poveste. Este un spectacol in care se imbina emotia, violenta si sensibilitatea – un spectacol al cautarilor fiecaruia cu sine, al cautarii de sine, care vorbeste despre ce inseamna sa fii tu, cu adevarat.”
KNOCKOUT este cel de-al doilea spectacol pe care regizoarea Sinziana Stoican il monteaza la EXCELSIOR si, totodata, cea de-a doua productie a noii stagiuni axate pe spectacole incisive, cu atitudine, care sa faca auzite acele lucruri considerate tabu si sa dea voce intrebarilor si universului de preocupari al tinerei generatii.
KNOCKOUT. Dulcea stiinta de a face vanatai
de Joy Wilkinson
Cu: Oana Predescu, Andreea Hristu, Andreea Sovan, Dana Marineci, Mihai Gruia Sandu, Annemary Ziegler, Cosmina Dobrota, Alex Calin, Ovidiu Usvat, Doru Bem
Regia: Sanziana Stoican | Decor si costume: Valentin Varlan | Lighting design: Costi Baciu | Video content: Valentin Varlan | Video mapping: Cristian Niculescu, Cristi Voicu |
Lupte scenice: Mircea Cretu | Producator delegat: Vasea Blohat | Fotografii si grafica afis: Iustin-Andrei Surpanelu
Urmatoarele reprezentatii: 2, 19, 20 noiembrie.
Biletele pot fi achizitionate de pe platforma bilet.ro si de la Casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR. Detalii: www.teatrul-excelsior.ro.