Home » La 60 de ani de la debut, continua sa cante Maramuresul! Angela Buciu, aniversata la „Petrecere… cu cantec!”, pe TVR 1
Comunicate

La 60 de ani de la debut, continua sa cante Maramuresul! Angela Buciu, aniversata la „Petrecere… cu cantec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invita sa omagiem viata si cariera artistei impreuna cu Aneta Stan, Sofia Vicoveanca, Nicolae Muresan, precum si cu reprezentanti ai tinerei generatii de interpreti: Daniel Breban, Diana Lungu, Alexandru Staicu. Emisiunea se vede pe 16 iunie, de la ora 21.00, la TVR 1.

 

„Cand iubesti muzica, iubesti oamenii! La 60 de ani de la debutul la radio si televiziune, Angela Buciu continua sa cante Maramuresul asa cum il cunoaste, asa cum il poarta in inima. Duminica, marea artista deschide portile sufletului cu talentul sau unic! Va astept sa ne bucuram impreuna, intr-o seara perfecta, doar aici, la Petrecere… cu cantec!”, ne invita Iuliana Tudor la editia de saptamana aceasta a emisiunii pe care o realizeaza si prezinta la TVR 1.

 

Artisti care au devenit modele pentru multe generatii de tineri si care, prin tot ce au facut de-a lungul carierei lor, lasa o mostenire culturala importanta, sunt protagonistii emisiunii „Petrecere… cu cantec!”, pe care vedeta TVR ne-o propune in fiecare duminica seara, la TVR 1. Cea de-a 9 editie si ultima a actualului sezon „Petrecere cu cantec”, difuzata pe 16 iunie, de la ora 21.00, o aniverseaza pe Angela Buciu. In 60 de ani de cantec, Angela Buciu a devenit un adevarat simbol al Maramuresului. Reprezentanta de frunte a cantecului maramuresean, Angela Buciu e si o promotoare neobosita a folclorului in general. A vrajit lumea larga cu cantecul ei, dar a fost si este mereu procupata de traditiile populare, culegand folclor, datini, obiceiuri traditionale, cercetand costumele populare din zona Maramuresului, dar si din alte zone etnografice ale tarii.

 

Artistei ii sunt alaturi cativa dintre cei mai iubiti interpreti si prieteni: Aneta Stan, Sofia Vicoveanca, Nicolae Muresan, precum si reprezentanti ai tinerei generatii, laureati ai talent-show-ului de folclor „Vedeta populara”: Daniel Breban, Diana Lungu, Alexandru Staicu.

In aceasta editie, acompaniamentul muzical si coregrafia momentelor artistice sunt asigurate de Ansamblul Transilvania, director Iuliana Dragos, dirijor Eduard Albina.

 

Nu lipsesc imaginile din arhiva Televiziunii Romane, detalii mai putin cunoscute despre viata si cariera Angelei Buciu, momentele muzicale in premiera, duetele inedite si, ca la orice aniversare, sarbatorita are parte si de surprize…

 

TVR onoreaza parcursul profesional al personalitatilor muzicii populare si contributia lor la continuitatea culturii traditionale din Romania. „Petrecere… cu cantec!” este un proiect menit sa readuca in prim plan muzica populara romaneasca si artistii extraordinari ai folclorului nostru. Muzica interpretata live, surprizele si emotiile autentice ale participantilor sunt ingrediente ce ne asigura ca merita sa ne petrecem serile de duminica in fata micului ecran.

 

„Emisiunea este gandita sub forma unei petreceri, intr-o atmosfera calda, oferind posibilitatea protagonistului sa se simta in largul sau si sa se bucure de sarbatoare”, explica Iuliana Tudor, producator si moderator al programului. Ultima editie „Petrecere… cu cantec!” se vede duminica seara, de la ora 21.00, la TVR 1.

 

Serile de duminica raman la TVR 1 dedicate folclorului de calitate. Iuliana Tudor le va aduce telespectatorilor cele mai frumoase evenimente de muzica populara ale verii.

Iuliana Tudor, Angela Buciu_Petrecere cu cantec
Iuliana Tudor, Petrecere cu cantec 2
Iuliana Tudor, Petrecere cu cantec1
Petrecere cu cantec 1
Petrecere cu cantec2
Petrecere cu cantec3