Home » „LIBERTY”, unul dintre cele mai recente proiecte europene TNRS, aduce noi oportunitati pentru tinerii artisti. Preselectii in perioada 8 aprilie – 3 mai 2021
Teatru si Film

„LIBERTY”, unul dintre cele mai recente proiecte europene TNRS, aduce noi oportunitati pentru tinerii artisti. Preselectii in perioada 8 aprilie – 3 mai 2021

LIBERTY, printre cele mai actuale proiecte europene in care este implicat Teatrul National „Radu Stanca” din Sibiu, finantat prin Programul Europa Creativa, aduce in atentia tinerilor cu varsta cuprinsa intre 14-19 ani o noua provocare. Pasionatii de hip-hop, arte vizuale, actorie, dans sau scriere creativa, interesati sa invete mai multe lucruri despre pasiunile lor de la specialisti in domeniu si din experientele altor tineri de varste apropiate, sunt invitati sa participe la o serie de ateliere creative.

Tinerii interesati sunt rugati sa trimita un material video, o ilustratie sau un text care sa contina o scurta prezentare si o modalitate de exprimare a LIBERTATII prin arta care ii pasioneaza. Dezvoltarea abilitatilor artistice sub indrumarea unor profesionisti, includerea intr-un portofoliu alaturi de 750 de artisti internationali ori posibilitatea de a lucra cu tineri din alte tari europene, se numara printre oportunitatile oferite in cadrul proiectului. Mai mult, participantii pot fi selectionati, la finalul atelierelor creative, pentru a face parte dintr-un performance coordonat de regizorul Bobi Pricop, care va fi produs de Teatrul National „Radu Stanca” din Sibiu in perioada 8-17 iulie 2021 si va fi prezentat in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, in perioada 20-29 august 2021.

Mentori workshop-uri:
AFO | hip-hop
Alexandru Cinean | arte vizuale
Simona Dabija | actorie / dans
Stefan Baghiu si Kali Agnes | scriere creativa
Amalia Precup, Marketing manager Promenada Sibiu & Shopping City Sibiu | personal branding

Atelierele creative vor avea loc in perioada 28 iunie – 7 iulie, iar inscrierea este gratuita. Programul acestora va fi comunicat ulterior inscrierii. Materialele pot fi trimise pana la data de 3 mai 2021, pe adresa tnrs@sibfest.ro.

LIBERTY

Intr-o perioada de schimbari semnificative pentru Europa si Uniunea Europeana care se confrunta cu migratia substantiala a populatiei si in acelasi timp cu problema refugiatilor care ajung in Europa, coeziuniea comunitatii afectata de amenintarea terorista si implicatiile BREXIT (precum si alte schimbari structurale posibile ale UE) – parteneriatul „LIBERTY” este bazat pe colaborari mai vechi intre institutii culturale europene, se concentreaza asupra viziunii tinerilor si asupra impactului pozitiv al integrarii creative prin arta si cultura, contribuind la crearea unui nou sentiment de identitate si loc (ambele la nivel local si la nivel european).
Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu este implicat in proiectul „LIBERTY”, finantat prin Programul Europa Creativa, alaturi de organizatii culturale precum: Explora – Roma (Italia), CESIE – Palermo (Italia), Hamburg Altonale – Hamburg (Germania), ArtReach –Leicester (Marea Britanie), Centre for Youth Culture-Pionirski Dom – Ljubljana (Slovenia), Trafo House of Contemporary Arts – Budapesta (Ungaria), Aalborg Karneval – Aalborg (Danemarca), Centre E8 – Belgrad (Serbia), CNC Danse – Nathalie Cornille Company – Wambechies (Franta), European Educational Exchanges – Youth for Understanding – Bruxelles (Belgia), Den Selvejende Institution Swinging Europe – Herning (Danemarca), in perioada 2019- 2023.
Acest parteneriat are ca scop dezvoltarea si imbunatatirea semnificativa a procesului de colaborare artistica initiat in proiectele anterioare finantate prin Programul Europa Creativa, dar de aceasta data accentul este pus pe tineri artisti, cu varsta sub 30 de ani. Colaborarea la scara larga este esentiala pentru a atinge impactul dorit si pentru a realiza obiectivele ambitioase.

https://artreach.biz/liberty-eu/

Teatrul National „Radu Stanca” din Sibiu este lider la nivel national ca numar de proiecte europene la activ, din 2014 pana in prezent, pozitie certificata de Biroul Europa Creativa Romania, Unitatea de Management a Proiectului din Ministerul Culturii, cu ocazia webinar-ului „Europa Creativa: bune practici de cooperare in artele spectacolului”, desfasurat in data de 6 octombrie 2020. „Be SpectACTive!” (2 editii), „Poetic Invasion of the Cities”, „Power of Diversity – The Crossing Lines”, „Voices of Solidarity”, „Liberty. A New European Generation” si „People Power Partnership” sunt proiectele in care Nationalul sibian a inregistrat titulatura de partener.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2021/04/Echipa-LIBERTY_foto-Pete-Martin.jpg