Sport

Maratonul Nisipului 2023 #INFINITRUN are o noua locatie de start: plaja Zoom Beach din Constanta

Maratonul Nisipului revine si in acest an cu o noua editie, numita #INFINITRUN, care va avea loc pe 29 aprilie 2023. Locul de start pentru evenimentul sportiv de anul acesta va fi plaja Zoom Beach, iar participantii vor avea parte de patru curse competitive: maraton (42km), semimaraton (21km), cros (10km), cursa populara (5km), precum si doua curse destinate copiilor: Family Run si cursa speciala “Campionii Scolii”.

Ridicarea kiturilor de concurs pentru toate cursele va avea loc in zilele de joi (27 aprilie) si vineri (28 aprilie) intre orele 10.00 si 21.00, in Vivo! Constanta – zona FOOD Court.

Cursele competitive vor avea startul la ora 10.00, cursa “Family Run” incepe la ora 11.00, iar cursa “Campionii Scolii” este programata pentru ora 12.00. In ceea ce priveste distantele de alergat pentru “Campionii Scolii”, acestea sunt urmatoarele: pentru categoria de varsta 5-6 ani, distanta este de 200 de metri, pentru 7-8 ani, distanta este de 300 de metri, pentru 9-10 ani, distanta este de 400 de metri, pentru 11-12 ani, distanta este de 600 de metri, iar pentru 13-15 ani, distanta este de 800 de metri.

Competitii sportive pentru copii si sprijin pentru copiii bolnavi de cancer

Cursa “Campionii Scolii” este o competitie individuala, organizata pe categorii de varsta, prin care ne propunem sa relansam sportul la nivel de scoala primara si gimnaziala si sa dezvoltam spiritul competitional, precum si obiceiul copiilor de a participa la astfel de competitii sportive. Scopul nostru este, de asemenea, de a dota scolile participante cu materiale sportive prin rambursarea a 20 de lei din contributia de participare de 40 de lei. Diferenta este alocata pentru cheltuielile organizatorice (numar de concurs, tricou personalizat, medalie finisher si chip electronic de cronometraj pentru fiecare participant). Prima scoala care va avea cei mai multi participanti in cursa (copii care vor lua startul) va fi premiata cu articole sportive din suma colectata.

Cursa “Family Run” este o cursa in echipa, cu 2-5 membri, care se va desfasura pe distanta de aproximativ 1 km si a carei contributie de participare de 40 de lei/participant este destinata sa sprijine proiectul “Circuitul Increderii si Sperantei”. Acesta presupune ca echipe mixte ale Asociatiei “Daruieste Aripi” si personalul medical specializat al sectiei de onco-hematologie pediatrica de la Constanta sa se deplaseze la domiciliul copiilor cu boli cronice grave din Dobrogea pentru procedurile care se pot efectua acasa in aceleasi conditii sau chiar mai bune decat cele din spital.

Maratonul Nisipului 2023 #INFINITRUN: Inscrieri pana pe 28 aprilie pentru un eveniment sportiv unic la Zoom Beach

Inscrierile la curse se mai pot face doar in Vivo! Constanta, pana cel tarziu in data de 28 aprilie 2023 sau pana la completarea numarului maxim de locuri disponibile. In ziua competitiei nu se vor face inregistrari in zona de start.

Maratonul Nisipului 2023 #INFINITRUN este un eveniment sportiv important pentru Constanta si regiunea Dobrogea, care incurajeaza practicarea sportului si dezvoltarea unui stil de viata sanatos. Va asteptam cu drag sa fiti alaturi de noi pe 29 aprilie la Zoom Beach si sa luati parte la cursele noastre, impreuna cu familia si prietenii.

“Suntem extrem de incantati sa anuntam noua locatie de start pentru Maratonul Nisipului 2023 #INFINITRUN, o locatie verde, pe plaja, unde putem sa le oferim participantilor o experienta sportiva unica la Zoom Beach. Editia a 8-a a acestui eveniment sportiv va fi una speciala, cu patru curse competitive si doua curse speciale care vor incuraja practicarea sportului si dezvoltarea unui stil de viata sanatos pentru toti participantii. Ne-am propus sa facem din Maratonul Nisipului un eveniment de referinta pentru Constanta si regiunea Dobrogea, iar anul acesta vom continua traditia cu un program bogat in activitati sportive. Cursa “Campionii Scolii” este o oportunitate unica de a incuraja copiii sa isi dezvolte spiritul competitional si de a promova sportul in randul scolarilor din zona noastra. Totodata, cursa “Family Run” va fi o ocazie deosebita pentru toti cei care doresc sa se implice intr-o cauza nobila, sprijinind proiectul “Circuitul Increderii si Sperantei” al Asociatiei „Daruieste Aripi”. Va asiguram ca am pregatit totul pentru a oferi participantilor o experienta unica de alergare, plina de energie, soare si zambete. Suntem bucurosi sa vedem ca numarul de inscrieri este in crestere si ne dorim sa cream o comunitate puternica si unita in jurul acestui eveniment sportiv. Ii incurajam pe toti cei interesati sa se inscrie si sa se alature evenimentului nostru pe 29 aprilie la Zoom Beach”, declara Daniel Antonaru, presedintele Asociatiei Sportive SanaSport, organizatorul evenimentului.

Asociatia Sportiva SanaSport este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in 2013, care are ca obiective majore promovarea importantei sportului pentru societate si imbunatatirea conditiei fizice si a starii de sanatate in randul locuitorilor din municipiul Constanta. SanaSport organizeaza in fiecare duminica, incepand cu ora 9.00, alergari de anduranta pe nisip, punctul de intalnire fiind parcarea de la plaja Cleopatra din statiunea Mamaia. Pana in prezent peste 2000 de iubitori ai sportului au raspuns invitatiei membrilor SanaSport si au rezonat cu motto-ul Asociatiei: “Inceteaza sa mai fabrici scuze, alearga pur si simplu!”. Pentru proiectele sale social-sportive, Asociatia “Sanasport” a fost nominalizata la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta” (sectiunea Sport), editiile 2016 si 2017.