Home » Masuri sanitare speciale pentru spectacolul-eveniment „Faust” din 12 iunie 2021
Teatru si Film

Masuri sanitare speciale pentru spectacolul-eveniment „Faust” din 12 iunie 2021

Dupa un an de asteptare, multi-premiatul spectacol „Faust”, in regia lui Silviu Purcarete, pe baza unui scenariu inspirat de textul lui J. W. Goethe, poate fi vizionat de catre public in 12 iunie 2021, de la ora 19:00, la Fabrica de Cultura IACM Constructii Sibiu. De data aceasta, a fost castigat pactul cu pandemia de COVID-19 printr-o serie de masuri sanitare, menite sa protejeze atat spectatorii, cat si echipa Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu. Participantii la eveniment se vor putea bucura in aceasta sambata si de un spectacol pirotehnic dupa reprezentatia teatrala, amplasat pe Dealul Gusteritei.
Nationalul sibian va pune in practica o serie de masuri sanitare exceptionale pentru reprezentatia spectacolului „Faust”. Accesul publicului se va face pastrand normele de distantare prevazute de lege, iar caile de intrare si de iesire vor fi delimitate si semnalizate corespunzator. Spatiul de parcare destinat spectatorilor va fi separat de cel al organizatorilor. La intrarea in sala de spectacol, triajul epidemiologic al publicului va fi facut cu sprijinul echipelor de voluntari SMURD Sibiu, spatiile fiind dotate cu aparatura speciala pentru masurarea temperaturii corporale, cu solutii dezinfectante si masti de protectie.
Accesul publicului la Fabrica de Cultura IACM Constructii se va face in intervalul orar 18:00-18:45, iar pe toata durata evenimentului masca de protectie va fi obligatorie. Intreaga echipa TNRS implicata in aceasta actiune este vaccinata sau testata impotriva virusului SARS-CoV-2. Desi normele legale actuale permit atingerea unui grad de ocupare de 70%, Nationalul sibian a optat pentru ocuparea salii in proportie de 50%, pentru a spori masurile de siguranta sanitara.
In conditiile in care cea de-a doua parte a spectacolului „Faust” presupune deplasarea publicului pe scena, echipa TNRS va asista acest moment astfel incat sa fie pastrata distantarea si va asigura, in aceleasi conditii, revenirea spectatorilor la locurile ocupate initial. De asemenea, masurile pentru combaterea pandemiei de coronavirus vor fi afisate in locuri vizibile in exteriorul si interiorul incintei evenimentului.

Foc de artificii in asteptarea FITS 2021
In incheierea evenimentului din 12 iunie 2021, la ora 22:00, atat spectatorii prezenti, cat si sibienii se pot bucura de un experiment pirotehnic conceput de Artificii Group, in intampinarea FITS. Focurile de artificii vor fi amplasate, in mod particular, pe Dealul Gusteritei, pentru o vizibilitate record, din cat mai multe zone ale Sibiului.
„Organizam Festivalul International de Teatru de la Sibiu in primul rand pentru si impreuna cu sibieni. Faptul ca vin oameni din intreaga lume este dovada deschiderii pe care ei, sibienii, au castigat-o de-a lungul timpului, este stiinta de a primi musafiri si de a intelege ca motorul cultural poate fi o formula de dezvoltare a acestei comunitati. De altfel, am si demonstrat acest lucru. Opinia dumneavoastra este foarte importanta pentru noi, de aceea va rugam sa ne transmiteti parerea dumneavoastra in privinta acestui moment. Dorim sa aflam, justificat, direct de la comunitate, care este amplasarea ideala pentru focul de artificii din deschiderea si incheierea editiei FITS din 2021: pe Dealul Gusteritei, precum in experimentul din 12 iunie, sau din locatia de traditie, Piata Teatrului. Va multumim si va iubim!”, a declarat Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului National „Radu Stanca” si presedintele Festivalului International de Teatru de la Sibiu.
Sibienii sunt invitati sa urmareasca momentul pirotehnic si sa transmita opinia lor despre acest eveniment, despre vizibilitatea acestuia si sa opteze pentru una dintre variantele de locatie. Opiniile pot fi transmise pe adresa de e-mail press@sibfest.ro, pana in data de 15 iunie 2021.
TNRS multumeste, pe aceasta cale, reprezentantilor Aeroportului International Sibiu pentru sprijinul acordat evenimentului in identificarea intervalului orar optim pentru organizarea focului de artificii, astfel incat activitatea sa nu afecteze conditiile de siguranta si sa perturbe traficul aerian de pe aeroport.