Comunicate

Matilda Pascal Cojocarita, detalii exclusive despre viata artistei la „Reteaua de Idoli”, TVR2

„La Miss Romania am concurat cu o rochie care costa 101 lei”

Invitata Irinei Pacurariu la „Reteaua de Idoli”, in editia de vineri, 17 decembrie, de la ora 22:00 (in reluare luni, 20 decembrie, ora 21:00) este interpreta de muzica populara MATILDA PASCAL COJOCARITA.
Fosta Miss Romania, interpreta de muzica populara Matilda Pascal Cojocarita a devenit in timp un artist pentru care eleganta este marca personala. Idolul ei a fost Maria Tanase si toata cariera sa artistica, de interpreta de folclor si cantece de petrecere, este sub semnul bucuriei de a aduce cultura autentica a muzicii romanesti traditionale in casele romanilor.
„Niciodata nu mi-am ascuns varsta… mai ales cand aveam 20 de ani. Imi asum, sunt mandra de anii care au trecut peste mine si spun ca imi place”, spune zambind interpreta de muzica populara.

Matilda Pascal-Cojocarita este, pe langa talentul artistic de neegalat, una dintre cele mai frumoase cantarete de muzica populara de la noi, iar calitatile sale au fost remarcate inca din tinerete. La 19 ani, Matilda Pascal Cojocarita a castigat primul concurs de Miss din istoria Romaniei. In 1979 titlul, echivalentul de atunci pentru „MISS Romania”, insemna locul I la primul concurs de frumusete feminina, sub sloganul comunist „Munca, Tinerete, Frumusete”, iar competitia s-a tinut la Costinesti.
„La Miss Romania am concurat cu o rochie care costa 101 lei, pe vremea aceea. In mod normal, ar fi trebuit sa merg cu o stilista la etapa nationala… Concursul se numea „Munca, tinerete, frumusete” si mi se parea normal sa fie intai munca, pentru ca cine munceste este si frumos…”, adauga zambind Matilda Pascal Cojocarita.

Interpreta de muzica populara Matilda Pascal Cojocarita s-a nascut pe plaiurile vasluiene, la Negresti. Talentul l-a mostenit din familie. Parintilor ei le placea sa cante, insa nu au facut din asta o profesie. Bunicul din partea tatalui a fost rapsod cunoscut in Husi, pe malul Prutului. Matilda Pascal Cojocarita si-a inceput cariera artistica la 12 ani. In 1978 a primit Premiul special al juriului in cadrul primului concurs la care a participat, Festivalul “Maria Tanase”, organizat la Craiova. In 1985 castiga trofeul „Floarea din gradina”.

Casatorita cu violonistul Stefan Cigu, Matilda Pascal Cojocarita este si acum, la peste 60 de ani, o femeie frumoasa, careia putini i-ar da varsta din buletin. Iubitorii muzicii populare o urmeaza in concerte, iar albumele ei sunt foarte cautate. Interpreta canta atat cantece populare, cat si melodii de petrecere si romante.

„Irina Pacurariu: Stiu ca oamenii se bucura cand va vad si va cheama la evenimente cand vor sa se simta bine alaturi de cei care conteaza pentru ei…
MATILDA PASCAL COJOCARITA : Vreau sa spun ca eu sunt cea care ma incarc de energie atunci cand sunt in mijlocul oamenilor. Se zice ca atunci cand esti inconjurata de multa lume, esti stors de enegie, dar eu sunt cea care primesc multa putere din partea celor din jur. Probabil din dragostea si admiratia care mi-o poarta. Daca nu sunt inconjurata de multa lume, nu ma simt bine, nu sunt eu”, a mai spus Matilda Pascal Cojocarita la „Reteaua de Idoli”, in editia de vineri, 17 decembrie, de la ora 22:00.