Teatru si Film

Naveta culturala pentru spectacolul RADIO, la Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova

Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova invita publicul din Bucuresti la ultima NAVETA CULTURALA a anului 2022. Evenimentul va avea loc vineri, 9 decembrie 2022 si este dedicat spectacolului RADIO de Eric Bogosian, regia Bobi Pricop, spectacol ce il are in rolul principal pe Sorin Leoveanu. Special guest star-ul acestei reprezentatii este Vlad Craioveanu.

Plecarea se va face la ora 13:00 din Bucuresti, TNB (parcarea din fata Salii Studio). Intoarcerea va fi dupa spectacol, in acelasi loc.

Pretul biletului (132 lei) include transportul tur-retur cu autocarul si biletul la spectacol, iar biletele pot fi achizitionate direct din site-ul teatrului:
https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1207

Spectacolul RADIO s-a bucurat de un mare succes la data premierei (decembrie 2019), primind numeroase cronici de specialitate favorabile, iar actorul Sorin Leoveanu a fost nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun actor in rol principal, pentru rolul Barry Champlain.

Bobi Pricop este unul dintre cei mai inovativi si suprinzatori tineri regizori, candidat, incepand cu anul 2018, la Premiul Europa pentru Teatru.

Regizorul Bobi Pricop a facut un spectacol fascinant despre dementa patologica a lumii cu un text de Eric Bogosian, “Talk Radio”, premiat cu Premiul Pulitzer in 1987 si ecranizat de Oliver Stone in 1988. E surprinzator sa vezi cum o emisiune radiofonica de aproape doua ore, redata ca atare pe scena, devine atat de palpitanta si pe plan vizual.
Oana Stoica, Scena9

Sorin Leoveanu in rolul lui Barry Champlain cel mereu prezent in scena, duce greul reprezentarii piesei si viziunii regizorale, interpretarea sa fiind exceptionala.
Ileana Lucaciu, Blog de spectator

Spectacolul RADIO vorbeste despre nevoia fiecaruia dintre noi de a fi vocea lumii sale. Folosindu-ne de tehnologia pe care o avem la dispozitie, cautam sa le vorbim celorlalti despre noi, despre fricile, angoasele, descoperirile, emotiile, curiozitatile, asteptarile sau neimplinirile noastre. Sperand ca, la capatul marturisirilor noastre, se va afla cineva care simte la fel.

“Vreau sa va aud. Ce-aveti de gand sa faceti pentru tara asta. Aici. La Radio. Night Talk. Ultima noastra scapare. Oamenii nu mai stiu sa vorbeasca unii cu altii.”

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
RADIO
de Eric Bogosian
Traducerea: Silvia Nastasie
Regia: Bobi Pricop
Scenografia: Nikola Toromanov
Muzica live: Eduard Gabia
Cu: Sorin Leoveanu, Gabriela Baciu, Alex Calangiu, Stefan Cepoi, Ramona Dragulescu ,
Romanita Ionescu , Cerasela Iosifescu, Geni Macsim, Alina Mangra , Dragos Macesanu,
Catalin-Mihai Miculeasa , Claudiu Mihail , Marian Politic, Tamara Popescu , Vlad Udrescu,
Nicolae Vicol.
Durata spectacolului: 2 ore (fara pauza)

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Contact Agentia teatrala:
Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, in cladirea teatrului
Telefon: 0251.413.677

TEATRUL NATIONAL „MARIN SORESCU” CRAIOVA
https://tncms.ro
https://www.facebook.com/tncms.oficial
https://www.instagram.com/teatrul_national_craiova
#AstiaFacPeDracuInPatruCaSaNeAducaLaTeatru

Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova este unul dintre cele mai importante teatre din tara, cu o traditie de peste 170 de ani si cu o activitate internationala de prestigiu a carei lunga si bogata istorie a culminat cu spectacolele legendare ale lui Silviu Purcarete, prezentate in cadrul celor mai importante festivaluri de teatru din intreaga lume dar si cu imensul succes international al Festivalului Shakespeare, care aduce in Romania spectacole de pe cinci continente, la fiecare doi ani.

Acum, cu o viziune contemporana, teatrul abordeaza perspectivele prezente si viitoare, adresandu-se unui spectru din ce in ce mai larg de public, in conformitate cu provocarile actuale.