Comunicate

„O data-n viata”, vedetele folclorului romanesc canta in limbi straine

La provocarea Iulianei Tudor, Mioara Velicu, Gheorghe Turda si Maria Carneci isi arata maiestria in interpretarea unor piese in italiana, romani sau chineza! Ii vedem duminica, de la ora 21.00, la TVR 1, la o noua editie „O data-n viata”.

Ii cunoastem cu totii, le stim cantecele si portul, le recunoastem glasurile. Sunt vedete in lumea muzicii populare
romanesti, cu care destinul li s-a impletit pentru totdeauna. Si totusi, pe scena „O data-n viata” – s-a demonstrat nu o data – artistii de folclor ne pot surprinde. La provocarea Iulianei Tudor, gazda celui mai longeviv show folcloric de divertisment din Romania, Mioara Velicu, Maria Carneci si Gheorghe Turda ne arata ca pot schimba registrul si chiar… limba! Vom fi, asadar, martorii unor momente cu Mioara Velicu interpretand o piesa in italiana, cu Maria Carneci cantand in limba romani, respectiv cu Gheorghe Turda uimindu-ne cu o melodie in chineza! Totul se intampla duminica seara, de la 21.00, la TVR 1, intr-o editie de neuitat „O data-n viata”.

Cei trei artisti vin in platoul emisiunii ca sustinatori ai tinerilor laureati ai talent-show-ului „Vedeta populara” Roberta Selagea, Ionut Cocos si Delia Gandore. Momente speciale au, cu siguranta, si tinerii interpreti: Roberta Selagea impresioneaza audienta cu o interpretare exceptionala a piesei „Cine m-a facut om mare”, Delia Gandore se remarca intr-un duet de suflet cu invitatul sau, Adi Cristescu, iar Ionut Cocos o readuce in platoul Televiziunii Romane pe Alexandra Velniciuc, cu care reediteaza scheciul – facut celebru de Carmen Stanescu si Jean Constantin – „Cititorul de contor”.

Ultima aparitie televizata a lui Stefan Peterfi, unul dintre cei mai mari contrabasisti din Romania

Tot in editia „O data-n viata” de duminica seara s-a inregistrat si ultima prezenta pe scena a unuia dintre cei mai buni instrumentisti din tara, contrabasistul Stefan Peterfi, membru al orchestrei Ansamblului Transilvania, care a asigurat aranjamentul orchestral al emisiunii. Din pacate, la doar cateva zile de la filmarea editiei, muzicianul a parasit aceasta lume, la doar 47 de ani, lasand un gol imens in sufletele celor care l-au cunoscut si admirat.

Intamplarea face ca tocmai Stefan Peterfi sa fi fost solicitat de Iuliana Tudor sa iasa din zona de confort si sa puna deoparte, pret de cateva minute, instrumentul care l-a consacrat (contrabasul), pentru a canta cu vocea o melodie la „O data-n viata”. Momentul a fost inregistrat si va putea fi vazut duminica, la TVR 1.

Cu emotie, dar si cu bucuria cantului si jocului romanesc, Iuliana Tudor ne asteapta si in acest sfarsit de saptamana la „O data-n viata”, de la ora 21.00, la TVR 1. Emisiunea poate fi urmarita si de romanii din afara tarii, simultan, la TVR International.