Jurnalista si scriitoarea Lisa Brennan Jobs, fiica cea mai mare a celebrului Steve Jobs, co-fondatorul nu mai putin celebrei companii de top care produce computere si terminale electronice inteligente, e invitata lui Catalin Stefanescu duminica, la TVR 1. Editia se vede pe 4 aprilie, ora 22:25.
Ca de obicei, la „Garantat 100%”, Catalin Stefanescu isi tine promisiunea de a aduce in fata publicului invitati de valoare si povesti de viata memorabile. Lisa Brennan Jobs, invitata lui Catalin Stefanescu de duminica este jurnalista si scriitoare. S-a nascut in 1978 si e fiica cea mai mare a celebrului Steve Jobs, co-fondatorul Apple. Potrivit unor estimari din anul 2020, aceasta companie valoreaza la ora actuala in jur de 2 trilioane de dolari.
Duminica, in exclusivitate la „Garantat 100%”, TVR 1, jurnalista si scriitoarea Lisa Brennan Jobs isi deschide sufletul si vorbeste cu sinceritate despre suferintele unui copil care isi dorea tatal alaturi, despre lupta ei epuizanta pentru a castiga afectiunea propriului parinte, despre cum era Steve Jobs in viata de zi cu zi, dezvaluind in felul acesta o parte complet necunoscuta, intima, contrarianta, a unei personalitati care a influentat istoria contemporana a umanitatii. Editia poate fi urmarita la TVR 1 pe 4 aprilie, de la ora 22:25.
„Nu stiu daca mi se parea mie sau chiar era groaznic. Asa ca amscris o carte despre asta. Si m-am intors in timp ca sa-mi tin companie mie insami, la o varsta foarte frageda. Ca si cum eu, scriitoarea, as sta acum langa fetita de atunci, care sunt tot eu insami. Numai ca fetita aceea nu mai e singura acum. Si pot sa inteleg experienta asta si din perspectiva copilului care eram atunci, si din cea a adultului”, spune Lisa in dialogul cu Catalin Stefanescu, la TVR 1.
„Ca sa inteleg cu adevarat ce s-a intamplat. Sa nu ma simt nici victima, nici infractor. Sa nu-mi fie rusine.” – Lisa
Brennan Jobs
Lisa Brennan-Jobs a publicat _Small Fry – O poveste de viata si de familie, _carte aparuta la Editura Humanitas, in traducerea lui George Arion jr. De ce a scris cartea? „In general, e acreditata ideea ca banii rezolva lucrurile. Sigur, eu am trecut de un anumit nivel. Dar pentru mine a fost important sa scriu cartea asta ca sa inteleg cu adevarat ce s-a intamplat. Sa nu ma simt nici victima, nici infractor. Sa nu-mi fie rusine”, raspunde invitata la „Garantat 100%”.
Cartea Lisei e povestea emotionanta a copilului unei celebritati de anvergura mondiala, un copil care nu s-a bucurat multa vreme de atentia sau de afectiunea recunoscuta a tatalui sau. Mai mult decat atat, desi testul de paternitate a dovedit fara posibilitate de dubiu ca Steve Jobs este tatal Lisei, vreme de cativa ani buni ea nu a fost recunoscuta ca fiica legitima a acestuia.
Pe cand Lisa avea doar 4 ani, revista Time a publicat un interviu in care, intrebat despre fiica sa, Steve Jobs a negat ca el ar fi tatal, afirmand ca „28% din barbatii americani ar putea fi tatii acestui copil”. In cele din urma, Steve Jobs a recunoscut-o pe Lisa ca fiica legitima, dandu-i posibilitatea de a-i purta numele. Iar in anii care au urmat, cu suisuri si coborasuri, relatia dintre tata si fiica s-a consolidat, devenind in cele din urma una foarte apropiata.
Cu toate acestea, ani in sir, daca era intrebat ce l-a determinat sa numeasca LISA primul computer pe care l-a creat, Steve Jobs a declarat de fiecare data ca nu exista nici o legatura intre aceasta denumire si numele fiicei sale. Dupa multi ani, la o cina la care participa si Bono, renumitul solist al grupului U2, Steve Jobs a dat un raspuns diferit.
In acelasi interviu acordat in exclusivitate emisiunii „Garantat 100%”, autoarea arunca o lumina cu totul speciala asupra omului Steve Jobs, dezgolit de toata aura imensei sale prezente publice, si vazut in dimensiunea profund umana a vietii de familie, a existentei de dincolo de luminile orbitoare ale scenei publice. „Un lucru care m-a uimit a fost ca, citindu-mi cartea, unii spun despre tatal meu: Deci era rau, uneori!. Dar toata lumea stie asta, se spune peste tot. Nu cred ca am dezvaluit ceva nou despre el in privinta asta. Singura diferenta e ca, vazand ca aceasta
rautate s-a revarsat si asupra unui copil, cei care nu credeau pana acum ca tatal meu putea fi uneori rau au ajuns sa creada. Pana acum poate nu erau dispusi sa creada ca putea fi rautacios sau asta nici macar nu conta pentru ei. Dar cine stie ce conteaza de fapt? Viata privata si cea publica sunt complet diferite.”
Dupa intalnirea cu scriitorul Mircea Cartarescu, editie difuzata pe 21 martie la TVR 1, in noul sezon „Garantat 100%”, alaturi de Catalin Stefanescu, vom face o calatorie pe urmele proiectului „Teleleu”, insotindu-i pe Elena Stancu si Cosmin Bumbut, de-a lungul si de-a latul Europei. Il vom cunoaste pe profesorul Oliver Jens Schmitt, o personalitate a lumii academice europene, specializat in istorie sud-est europeana si care a scris cateva carti impresionante despre istoria Romaniei. O alta editie „Garantat 100%” va fi dedicata povestii extraordinare a Parcului National Buila-Vanturarita. Si interpretul Adrian Despot, solistul trupei Vita de Vie, va fi invitatul lui Catalin Stefanescu la „Garantat 100%”, TVR 1.
Adauga comentariu