Home » Program special de Pastele catolic la TVR 2
Comunicate

Program special de Pastele catolic la TVR 2

Transmisiuni live, documentare si debutul unor sezoane noi ale emisiunilor consacrate sunt atractiile din grila acestui sfarsit de saptamana

Credinciosii catolici se pregatesc de sarbatoarea Invierii Domnului, care anul acesta va avea loc pe 4 aprilie. TVR 2 va difuza programe dedicate marii sarbatori si va transmite in direct ceremoniile religioase de la Catedrala Sfantul Iosif din Bucuresti si Vatican. Pastele catolic, dar si restrictiile cauzate de pandemia de Covid-19, ne ofera prilejul sa petrecem mai mult timp acasa, alaturi de familie. In aceste conditii, TVR 2 s-a gandit la un program variat, pe gustul tuturor telespectatorilor care vor putea astfel sa petreaca timp de calitate alaturi de cei dragi. Sfarsitul de saptamana va aduce sezoane noi ale unor emisiuni consacrate. Reprize proaspete de ras la „Gala umorului” (din 2 aprilie, ora 20:00), editii noi la „Femei de 10, barbati de 10” (din 3 aprilie, ora 15:00), dar si la „Distractiile lui Cazacu”, emisiune care schimba ora de difuzare – in fiecare sambata, de la ora 18:00. Noi sezoane ale emisiunilor „Zile cu stil” (din 3 aprilie, ora 18:30) si „Cap compas” (din 3 aprilie, ora 12:30). „Drag de Romania mea!” a pregatit, duminica, de la ora 15:00, surprize la inceputul unui nou sezon, iar cel mai longeviv program TV, „D-ale lu’ Mitica”, aniverseaza 22 ani cu un nou sezon din 4 aprilie, de ora 17:00.
Calendarul celebrarilor liturgice prezidate de Papa Francisc in Saptamana Sfanta continua pentru al doilea an in contextul restrictiilor impuse de autoritati cauzate de pandemia de Covid-19. Din Duminica Floriilor pana la traditionala ceremonie pascala „Urbi et Orbi”, zilele Saptamanii Sfinte si Triduum-ului pascal in Cetatea Vaticanului urmeaza indeaproape riturile liturgice, la care participa un numar restrans de credinciosi.

Programul transmisiunilor in direct la TVR 2:
CREDO. Via Crucis, 2 aprilie, de la ora 22:00. Papa Francisc va conduce rugaciunea devotiunii Calea Crucii. La fel ca anul trecut, aceasta va avea loc pe esplanada Bazilicii Sfantul Petru. Meditatiile de la Calea Crucii din acest an au fost pregatite de cercetasii catolici din Foligno si de credinciosii parohiei „Sfintii Martiri Ugandezi” din Roma.
CREDO. Vigilia Pascala, 3 aprilie, ora 20:30. Papa Francisc celebreaza solemnitatea Vigiliei Pascale la altarul din Bazilica San Pietro. De la ora 20:00, Sarbatoarea Invierii va fi prefatata de o descriere a ultimilor pasi dinaintea rastignirii in documentarul „Miresme la mormant”.
Duminica Pastelui, 4 aprilie. De la ora 8:00, sub genericul „Repere sacre” se va transmite Sfanta Liturghie Romano-Catolica din Catedrala Sfantul Iosif. De la ora 13:00, in solemnitatea Invierii Domnului, Papa Francisc va adresa traditionalul mesaj pascal si de binecuvantare „Urbi et Orbi”.
Transmisiunile in direct de la Vatican si documentarul „Miresme la mormant” se vor difuza si pe TVRI si TVR Moldova.

Productii de divertisment, umor, dar si multe informatii utile se regasesc in emisiunile din grila de primavara TVR 2.
In fiecare vineri, de la ora 20:00 Corina Danila si Dragos Huluba ne invita la „Gala umorului”. In noul sezon sunt pregatite zece editii cu momente memorabile ale umorului romanesc. Ii vom revedea pe Toma Caragiu, Amza Pellea, Dem Radulescu, Jean Constantin, Puiu Calinescu, Octavian Cotescu, Stela Popescu, Stefan Banica si multi altii. Asa cum ne-am obisnuit, si in acest sezon momentele de arhiva vor alterna cu cele din studio. „In aceasta perioada de pandemie, cu multe restrictii, avem nevoie de umor. Cum vinerea, de la ora 20:00, trebuie sa fim in casa, am putea, de ce nu, sa ne uitam la Gala umorului”, propune Corina Danila.

„Infruntam pandemia si incepem un nou sezon al emisiunii „Femei de 10, Barbati de 10”, anunta Marina Almasan. „Si pentru ca „reintrarea in mana” sa aiba loc cat mai placut, prima editie, sambata 3 aprilie, de la ora 15:00, am adunat povesti extraordinare din sfera muzicii romanesti. Telespectatorii TVR 2 se vor bucura sa afle ce mai face Elena Carstea, care e povestea slagarului „Daca pleci” – istorisita de insusi autorul sau, Catalin Crisan, si cum poate microbul muzicii sa devina numitor comun pentru trei generatii: compozitorii Ionel Tudor, Andrei Tudor si senzationala Maia Tudor”, adauga realizatoarea.

La inceputul anului, Catalin Cazacu, prezentatorul showului „Distractiile lui Cazacu”, anunta ca, pentru o perioada, se muta in Zanzibar. Sambata, de la ora 18:00, in debutul celui de-al doilea sezon al emisiunii, va povesti pe larg despre vacanta sa. „A fost cea mai frumoasa experienta pe care am avut-o. Mi s-a potrivit manusa. Am trait la fel ca localnicii si am simtit ce inseamna sa descoperi acea insula”, a spus Catalin Cazacu.
Tot sambata, de la ora 18:30, Alina Ionescu da startul celui de-al saselea sezon al emisiunii „Zile cu stil”. Printre invitatii primei editii se numara Mircea Barbulescu si Antonia Nae.