Home » „Petrecere… cu cantec!”, editie speciala de Pasti! Nicolae Furdui Iancu aniverseaza 45 de ani de cariera
Comunicate

„Petrecere… cu cantec!”, editie speciala de Pasti! Nicolae Furdui Iancu aniverseaza 45 de ani de cariera

Iuliana Tudor ne invita sa sarbatorim cele patru decenii si jumatate de cantec ale vocii Tarii Motilor impreuna cu Mariana Ionescu Capitanescu, Viorica Macovei, Dinu Iancu Salajanu, precum si cu reprezentanti ai tinerei generatii de interpreti si alti invitati surpriza. Editia speciala a emisiunii se vede pe 5 mai, de la ora 21:00, la TVR 1.

Artisti care au devenit modele pentru multe generatii de tineri si care, prin tot ce au facut de-a lungul carierei lor, lasa o mostenire culturala importanta, sunt protagonistii emisiunii „Petrecere… cu cantec!”, pe care Iuliana Tudor ne-o propune in fiecare duminica seara, la TVR 1. In seara de Pasti, de la ora 21:00, urmarim o editie speciala a programului, ce il aniverseaza pe Nicolae Furdui Iancu, artistul care stie sa emotioneze orice suflet de roman prin cantecele sale si care, anul acesta, implineste 45 de ani pe scena.

Ii sunt alaturi cativa dintre cei mai iubiti interpreti si prieteni: Mariana Ionescu Capitanescu, Viorica Macovei, Dinu Iancu Salajanu, precum si reprezentanti ai tinerei generatii – Tudor Furdui Iancu, Bogdan Toma si Ovidiu Homorodean. Pe scena urca si alti invitati surpriza, atat din lumea folclorului, cat si reprezentanti ai altor genuri muzicale. Despre cine este vorba aflam duminica seara, la „Petrecere… cu cantec!”.

Acompaniamentul muzical si coregrafia sunt asigurate, pentru editia de Pasti, de Orchestra si Ansamblul Junii Sibiului. Se canta si se danseaza tango, vals, samba, iar invitatii vor surprinde atat aniversatul, cat si telespectatorii, cu interpretari inedite! Nu lipsesc imaginile din arhiva Televiziunii Romane, detaliile despre cei 45 de ani de cantec ai artistului din Tara Motilor, momentele muzicale in premiera, duetele inedite si, ca la orice aniversare, sarbatoritul are parte de multe surprize…

TVR onoreaza parcursul profesional al personalitatilor muzicii populare si contributia lor la continuitatea culturii traditionale din Romania. „Petrecere… cu cantec!” este un proiect menit sa readuca in prim plan muzica populara romaneasca si artistii extraordinari ai folclorului nostru. Muzica interpretata live, surprizele si emotiile autentice ale participantilor sunt ingrediente ce ne asigura ca merita sa ne petrecem serile de duminica in fata micului ecran.

„Emisiunea este gandita sub forma unei petreceri, intr-o atmosfera calda, oferind posibilitatea protagonistului sa se simta in largul sau si sa se bucure de sarbatoare”, explica Iuliana Tudor, producator si moderator al programului. „Petrecere… cu cantec!” incepe in fiecare duminica seara, de la ora 21:00, la TVR 1.