Home » Premiera pentru Romania, la TVR 2: „Rubirosa” – adevaratul James Bond
Comunicate

Premiera pentru Romania, la TVR 2: „Rubirosa” – adevaratul James Bond

Din 26 mai, urmariti miniseria de televiziune despre viata diplomatului care fost modelul real pentru personajul James Bond.

Pe parcursul a trei saptamani, in fiecare miercuri si joi, de la 21:10, la TVR 2 urmariti povestea dominicanului Porfirio Rubirosa, devenit o legenda datorita aventurilor sale politice, sportive si amoroase. Diplomat de cariera, sustinator al dictatorului Rafael Trujillo, Rubirosa a cutreierat intreaga lume in perioada 1930-1960, martor sau participant direct in razboaie, revolutii, lovituri de stat si diverse comploturi politice. Marea lui pasiune pentru femei – a avut cinci neveste oficiale si zeci de amante, multe dintre ele actrite celebre – era probabil egalata doar de obsesia pentru polo calare si pentru masinile de curse, cu care a participat chiar si pe celebrul circuit de la Le Mans

Conform presei latino-americane, Rubirosa – versatilul playboy dominican, a fost personajul real care l-a inspirat pe Ian Fleming sa dea viata miticului sau spion britanic James Bond. Acum, miniseria mexicana de televiziune demonstreaza valoarea acestui mit spunand povestea diplomatului dominican.

Romanii vor urmari in premiera cele 6 episoade care beneficiaza de o distributie de exceptie – intr-o productie total diferita de sablonul serialelor latino-americane. Dupa cum au declarat producatorii: “Rubirosa este, fara indoiala, un proiect cu mari valori ca productie, avand o distributie internationala extraordinara. Este o propunere diferita pentru America Latina si suntem cu adevarat multumiti de calitatea ei”.

Rolul principal este interpretat de columbianul Manolo Cardona, actor care in aceasta miniserie a schimbat complet registrul cu care publicul era obisnuit. Chiar daca a studiat relatii si finante internationale si s-a afirmat ca actor de succes in telenovele, Manolo Cardona demonstreaza acum, in Rubirosa, adevaratul sau potential interpretativ.

Filmarile s-au desfasurat in Germania, Cuba, Statele Unite, Franta si Spania – unde au fost reconstituite diferitele momente istorice ale anilor 30, cu intreaga lor incarcatura istorica reala – cu elemente de spionaj, politica, diplomatie si aventura.

Rubirosa (RUBIROSA – Mexic, 2018)
Regia: Juancho Cardona
Cu: Manolo Cardona, Damian Alcazar, Ana Serradilla, Shalim Ortiz
Sase episoade – din 26 mai, in fiecare miercuri si joi, de la 21:10, la TVR2