Home » Primul concurs de picigin din istorie, la „Microbist de Romania”
Sport

Primul concurs de picigin din istorie, la „Microbist de Romania”

Invatam miercuri un sport vechi de un secol despre care nu stie aproape nimeni si asistam la nasterea unui sport nou. Tudor Furdui ne asteapta cu episodul 9 al reality-show-ului de la TVR 1 pe 23 iunie, de la ora 22:00.

Picigin este un sport creat in 1908, in Croatia, de niste baieti care voiau sa joace polo, dar apa era prea mica. Pentru croati, picigin nu este un sport, este doar un mod de distractie pe plaja si, de multe ori, e doar un mod creativ de a impresiona fetele prin plonjoane spectaculoase. Miercuri, la „Microbist de Romania”, de la ora 22:00, cei zece concurenti ne impresioneaza in maniera proprie, arbitrati de Tudor Furdui, in cel de-al noualea episod al reality-show-ului de la TVR 1.

Picigin se joaca pe plaja, in apa mica, cu cinci sportivi care incearca sa tina in aer o minge de tenis jupuita. Alte reguli nu sunt, dar fiecare incearca sa faca salturi cat mai spectaculoase atunci cand loveste mingea. La „Microbist de Romania”, insa, jocul se joaca pe puncte, asadar o serie de reguli suplimentare sunt create: echipele au la dispozitie trei serii in care trebuie sa tina mingea cat mai mult in aer, fiecare minge lovita aducand puncte. Primul concurs de picigin din istorie este pe cale sa inceapa, asa ca Tudor Furdui ne invita in tribune miercuri seara la TVR 1.

Proba individuala aduce cu ea si primul sport cu adevarat util in viata – prima competitie de curierat sportiv realizata vreodata. Iar ca sa se pregateasca pentru o eventuala viitoare cariera in curierat, cei zece suporteri fac tot ce trebuie sa stie un curier adevarat: isi gasesc marfa, o aranjeaza, o ambaleaza si o livreaza la destinatie, deplasandu-se pe bicicleta. Lucrurile nu sunt insa tocmai simple, iar surprizele nu intarzie sa apara pe parcursul probei. Cine scoate cel mai bun timp si reuseste sa livreze coletul intact primeste si „bacsisul” meritat, mult ravnitele puncte care il aduc mai aproape de marele premiu si de titlul de „Microbist de Romania”.

Distractia de la capatul lumii continua, asadar, cu un nou episod plin de suspans si faze memorabile. Clasamentul se modifica dupa fiecare proba, astfel ca e dificil de pronosticat cine va fi desemnat suporterul numarul 1 al Romaniei si va avea sansa de a petrece un citibreak de fotbalist in Istanbul. Vedem cine puncteaza de data aceasta la „Microbist de Romania” miercuri, 23 iunie, de la ora 22:00, la TVR 1.