Home » Despre primul globetrotter roman, trovanti si Closca cu puii de aur, la Exclusiv in Romania, sezon nou
Comunicate

Despre primul globetrotter roman, trovanti si Closca cu puii de aur, la Exclusiv in Romania, sezon nou

Un nou sezon al emisiunii incepe pe 4 aprilie, cand Cristi Tabara si echipa sa ne propun o calatorie in zona Buzaului. „Exclusiv in Romania” se vede duminica, de la ora 17:00, la TVR 1.

Primavara isi intra in drepturi, asa ca echipa „Exclusiv in Romania” porneste din nou la drum, in cautarea de noi obiective unicat, de povesti fascinante si obiceiuri inedite. Un nou sezon al indragitei emisiuni de calatorii incepe pe 4 aprilie la TVR 1, cand Cristi Tabara ne propune o plimbare in zona Buzaului. Ce putem si noi descoperi acolo ne dezvaluie duminica, de la ora 17:00, la TVR 1, in prima editie „Exclusiv in Romania” a sezonului.

Primul popas este la Pietroasele, pentru a afla istoria de roman politist a tezaurului „Closca cu puii de aur”. A fost cel mai important tezaur descoperit la aceea vreme in Europa, iar in ceea ce priveste cantitatea de aur, doar mormantul lui Tutankamon o depaseste!
Aflam apoi povestea lui Dumitru Dan, cel despre care se spune ca, la inceputul secolului al XX-lea, a parcurs pe jos peste 100.000 de kilometri, rupand aproape 500 de opinci, intr-o fascinanta calatorie in jurul lumii, care a durat 6 ani. De ce au plecat 4 romani in aceasta expeditie si de ce s-a intors doar el – ramane sa aflam pe 4 aprilie, la „Exclusiv in Romania”.

Bozioru este o zona magnifica a Tinutului Buzaului, care se pregateste sa devina geoparc UNESCO. Aici, oamenii pot sa stea de vorba cu trovantii, in primul muzeu cu realitate augumentata din Romania, iar Babele de la Ulmet uimesc turistii prin formele stranii pe care le iau trovantii, dar si prin misterele create in jurul lor…
Inapoi la Pietroasele, Cristi Tabara sta de vorba cu artistul pietrar Ion Moaca, surprinzator nu doar pentru ca il critica pe tocmai pe Constantin Brancusi, dar mai ales prin sculpturile si povestile sale.

Unanim recunoscuti, carnatii de Plescoi sunt comoara savuroasa a Buzaului. Haideti sa vedem cum se fac! Si, mai ales, cum se mananca…

Urmarim, asadar, o editie… tezaur a emisiunii „Exclusiv in Romania”, ce deschide un nou sir de calatorii ale lui Cristi Tabara si ale echipei sale. Expeditia in zona Buzaului poate fi vazuta pe 4 aprilie, de la ora 17:00 la TVR 1.