Comunicate

„Reteaua de Idoli”: Marcel Pavel, cel mai sincer interviu

Talentatul artist Marcel Pavel este aplaudat de fiecare data pe scena. Putina lume stie insa cata munca se afla in spatele fiecarei aparitii, mai ales ca Marcel Pavel este un perfectionist. Invitat la „Reteaua de Idoli”, intr-un loc elegant, potrivit pentru a gazdui un spectacol de muzica clasica, sala mare a Muzeului „Zambaccian”, oaspetele Irinei Pacurariu de luni, 28 martie, de la ora 21:00, la TVR 2 a raspuns deschis intrebarilor legate de profesie, scoala sau familie si a incercat sa lamureasca evenimente controversate din cariera sa, care nu l-au lasat sa doarma linistit luni de zile.

In urma cu 10 ani, „Scandalul Imnului” de la partida de fotbal Romania-Franta tinea prima pagina a ziarelor. Marcel Pavel si FRF erau amendati cu cate 5.000 de lei pentru intonarea imnului national „Desteapta-te romane” intr-un mod diferit fata de varianta originala. Atunci, cantaretul a interpretat integral prima strofa din imnul national al Romaniei, insa doar primele doua versuri din cea de-a doua strofa, pe care le-a repetat de trei ori. Presa specula ca ar fi fost implicatii de ordin politic.

„Se relansa Arena Nationala si era primul meci oficial, chiar la inaugurarea stadionului. Erau 55.000 de oameni care cantau imnul, dar cei mai multi nu cunosteau versurile, doar prima strofa. Aveam tot textul in cap, dar mi s-a oprit casca, auzeam doar publicul si, instinctiv, am cantat gresit alaturi de ei…”, a explicat Marcel Pavel incidentul de pe Arena Nationala.
Mai mult, artistul, care era bun prieten cu Ioana Basescu, a explicat personal fostului presedinte Traian Basescu cum s-au desfasurat lucrurile, iar acesta a inteles.

Cand vine vorba despre muzica, Marcel Pavel este un perfectionist. A terminat Conservatorul cu nota 10 si, bursier in toti cei patru ani de studiu, cantaretul a donat banii unuia dintre colegii sai, un student fara mari posibilitati financiare. Mai mult, el spune ca in scoala a fost „umil”, desi era deja o vedeta cunoscuta.
„La primul examen la Conservator, comisia m-a intrebat: „Cum va numiti?” Am raspuns: „Marcel Pavel”. „Aici te numesti Pavel Marcel!”, mi s-a raspuns. Dupa un an, la examenul semestrial, am fost intrebat: „Ce cauti aici? Esti deja vedeta, ai notorietate… Iei locul unui alt copil”. „Nu am luat locul nimanui. Am dat un examen. Daca acel copil era mai bun decat mine si invata mai mult decat mine, era el in locul meu. Am venit ca un simplu student, pentru a descoperi si invata de la dumneavoastra tainele cantului clasic, facut la nivel academic!”, a adaugat artistul.

Luni, 28 martie, de la ora 21:00, invitatul Irinei Pacurariu la „Reteaua de Idoli” este Marcel Pavel. Interviul, realizat in sala mare a Muzeului „Zambaccian”, intoarce un artist iubit si cunoscut de toata lumea la cele mai personale episoade care i-au marcat viata. Editia poate fi revazuta vineri, 1 aprilie, de la ora 22:00, la TVR 2.