Comunicate

Eveniment umanitar TVR – Crucea Rosie Romana, editie speciala „Referendum”

Iuliana Tudor si Mihai Radulescu sunt gazdele unui eveniment special de televiziune, cu strangere de fonduri pentru ajutorarea persoanelor afectate de razboiul din Ucraina. Sustinem campania Crucii Rosii Romane „Umanitatea nu are granite”, pe 28 martie, de la 21.10, in direct la TVR 1.

„Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti”. In ultima luna, romanii au aratat cu prisosinta ca si-au insusit acest indemn cu toata fiinta lor, ca sunt trup si suflet alaturi de vecinii aflati in suferinta. Ca atunci cand au in fata adevaratele greutati cu care se pot confrunta oamenii, diferentele de cultura, limba, nationalitate se estompeaza, pentru a face loc Umanitatii. Crucea Rosie Romana a demarat campania „Umanitatea nu are granite” inca de la inceputul conflictului din Ucraina, in luna februarie. Intr-o editie speciala a emisiunii „Referendum”, difuzata in direct la TVR 1 pe 28 martie, de la ora 21.10, Televiziunea Romana si Crucea Rosie Romana isi dau mana, implinindu-si misiunile publice, pentru a aduce un strop de speranta in sufletele celor napastuiti. Iuliana Tudor si Mihai Radulescu, gazdele evenimentului organizat in parteneriat, ne invita sa aflam povesti emotionante, sa cunoastem oameni care si-au lasat vietile in urma si au fugit spre necunoscut, sa aflam in ce fel ajuta tara noastra persoanelor afectate de razboiul din Ucraina si sa donam, dupa posibilitati, pentru a le face existenta mai usoara.

Reprezentanti ai autoritatilor romane si ai Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie – veniti in tara noastra special pentru acest eveniment, reprezentanti ai societatii civile si ai ONG-urilor, precum si oameni de afaceri, isi dau mana pentru a intari mesajul pe care Televiziunea Romana si Crucea Rosie Romana il transmit: „Umanitatea nu are granite”. Programul se va desfasura in doua platouri ale Televiziunii Romane si vor fi invitati jurnalistii Alina Grigore si Alex Costache, trimisii speciali ai TVR in Ucraina, recent intorsi in tara, care ne vor impartasi experientele traite la fata locului. Iar artisti precum Paula Seling, Floarea Calota si Alex Stefanescu intregesc tabloul invitatilor speciali ai editiei.

„In cadrul campaniei „Umanitatea nu are granite”, voluntarii Crucii Rosii Romane actioneaza fara intrerupere, zi de zi, in vami, dar si la Bucuresti, de unde au plecat cele trei convoaie umanitare destinate populatiei ramase in Ucraina. Desi este o experienta pe care nimeni nu a dorit-o, Crucea Rosie Romana isi implineste misiunea de a ajuta in situatii de dezastre, calamitati sau razboi”, explica Iuliana Tudor, vedeta TVR si ambasador al Crucii Rosii Romane, traducand, totodata, mesajul pe care campania „Umanitatea nu are granite” il promoveaza: „Cei pe care dorim sa-i ajutam sunt, in primul rand, oameni. Si este tot ce ar trebui sa conteze in aceste momente. Ajutam – si vom continua sa o facem – pentru ca ne gandim la urmarile pe care un razboi le lasa in vietile a milioane de oameni. Multumesc tuturor celor care sprijina Crucea Rosie Romana si multumesc TVR pentru initierea acestui teledon!”, mai spune vedeta.

La randul sau, Mihai Radulescu, realizator si moderator al emisiunii „Referendum” de la TVR 1, isi exprima dorinta ca generozitatea pe care romanii au aratat-o de la inceputul razboiului sa continue: „Romanii au fost extrem de impresionati de drama vecinilor ucraineni si, inca din primele zile de dupa invazie, au sarit in ajutorul lor. A fost mai mult decat traditionala ospitalitate romaneasca, pentru ca am vazut concetateni miscati pana la lacrimi si dispusi sa-si dea efectiv camasa de pe ei – sa-i gazduiasca in casele lor, sa-i hraneasca, sa le ofere tot ce au nevoie. Reactiile initiale de sprijin au fost ca un bulgare de solidaritate care s-a rostogolit, antrenand pe zi ce trece tot mai multe energii. Fidela misiunii sale publice si civice, Televiziunea Romana isi doreste sa canalizeze toate aceste energii impresionante si sa-i mobilizeze in continuare pe cei dispusi sa faca bine.”

Dorind sa contribuie asa cum stie mai bine la ajutorarea celor in nevoie, jurnalistul isi arata disponibilitatea de a oferi spatiul emisiunii de luni seara de la TVR 1 acestei cauze. „Personal, ma bucur ca emisiunea „Referendum” este gazda unui asemenea exercitiu de solidaritate si, alaturi de Iuliana Tudor, ambasador CRR, sa invit oameni care au facut lucruri concrete in sprijinul oamenilor afectati de razboiul din Ucraina. Sper ca exemplul lor sa fie molipsitor si sa inspire pe multi altii, pentru ca fiecare sa-i ajute, atat cat poate, pe cei greu incercati in aceste zile”, adauga el.

Materiale tulburatoare, povesti emotionante ale ucrainenilor refugiati in Romania, imagini cu activitatea voluntarilor Crucii Rosii Romane din vamile romano-ucrainene – Maramures, Satu Mare, Siret si Isaccea, mesaje ale unor personalitati din tara si din strainatate se vor regasi in editia speciala „Referendum” de luni seara.

Romanii daruiesc din suflet. O lume intreaga a admirat mobilizarea fara precedent a oamenilor, pentru oameni. Pentru ca la noi, „Umanitatea nu are granite”. O sustinem inca o data luni, 28 martie, de la 21.10, la TVR 1. Evenimentul se transmite simultan si la TVR Moldova si TVR International.